Csakra megnyitása gyermekkorban

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Az emberi életben, amikor megszületünk, akkor az első legfontosabb tapasztalás a fizikai test tapasztalása. A gyermek elkezd „gőgicsélni”, mozogni, mozgatja a kezét, nézegeti: „jé, ez én vagyok”, és beazonosítja, hogy a fizikai test az övé. Ezzel eltelik jó pár hónap, egy-másfél év, amikor ezt megéli és tudatos lesz rá, akkor elkezdi megnyitni a csakrákat.

 

Gyökércsakra megnyitása

Ekkor nyitja meg a gyökércsakrának nevezett pontot, ami nem más, mint egy energetikai központ, melynek feladata, hogy a fentről érkező információkat leföldelje. Amikor ez a leföldelés tökéletes, onnantól a csecsemőhalál már ki van zárva. Amíg a gyökércsakra nem nyílik meg, a csecsemőhalál bármikor bekövetkezhet. Ez egy kiskapu a szellemnek, hogy bármikor úgy dönthessen, „inkább megyek innen”, mert rájön, hogy mégsem az a család a megfelelő, mégsem úgy sikerült, ahogy akarta.

Ez egy másfél-két éves időszak, amíg nyitva van ez a kapu, onnantól kezdve a szellem elfogadta, hogy abban az adott testben jó lesz élni. A másfél-két év múltán, mire a gyerek szobatiszta, addigra a gyökércsakra megnyílt, tehát tudja alkalmazni, használni annak energetikáját, ami a leföldelés, a fizikai valósággal való kapcsolattartás csakrája. Az evés, ivás, az elengedés működtetése, az összes földi, anyagi funkciónkat, ami a fizikai müködésünkhöz szükséges, ez a csakra harmonizálja.

Alatta már csak egyetlen egy tudatszint van, az anti-anyag, az őssejt tudatszintje, amire lehet tudatosságot szerezni, meg lehet tanulni az őssejteket irányítani, még gyógyítani is lehet azokat. Ez egy hétéves iskola. A gyökércsakra megnyílása után a gyerek nemcsak gőgicsél: el is kezd azonnal járkálni, beszélni, és szobatiszta lesz, ilyenkor a testét tudja alkalmazni. Ezt már nem kell tanulni, mert tudja.

 

Szakrális csakra megnyitása

A következő ilyen szint a vágy megnyitása, vagyis a szex, szakrális csakra. A vágy csakra az a szint, ami megmondja például azt, hogy anyuka a cumisüvegbe teát rakott, de a gyerek inkább tejet kér vagy cicit. Még nem is tud beszélni, de másfél éves korára elkezdi „venni” ennek a csakrának az információit, a tapasztalatait megélni, és elkezdi a vágyait megmutatni. Ilyenkor hagyni kell, hogy megfogalmazza azokat, és körülbelül három éves korra már mondogatja, hogy „ezt akarom, azt akarom”, anélkül, hogy hallotta volna a családban, azt a szót tudja, hogy „akarom”.

 

Napfonat csakra megnyitása

A következő az akarat csakra, más néven napfonat csakra vagy plexus solaris. Arról szól ez a csakra, arról kommunikál, hogy a vágyainkat megfogalmazzuk, tudatosítjuk, elfogadjuk, és azt is, hogy a vágyaink megismerésre, tanulásra vezetmek minket. A vágyat már nem elfojtjuk ekkor, nem elszorítjuk, nem elmenekülünk előle, hanem tudomást veszünk róla, megfogalmazzuk, kifejezzük, mint akaratot.

Olyan sok energia szükségeltetik az akarat és a vágyak elfojtására az emberi élet során, hogy a nyugati kultúra belebetegszik. A társadalom, amikor akarat szintjére kerül leszedálja azt, mert amikor nyitunk, utána változtatni fogunk, és „mi van akkor, ha nekünk sikerül, és akkor majd a többiek is azt akarják”. Azért, hogy a társadalmat összetartó szabályrendszer ne sérüljön, a vágyakat, az akaratokat leszedálja, s úgy nevel, olyan információkat ad a gyerekeknek, hogy beléjük nevelik azt az irányt, amelyikben meg tudják őket tartani.

 

Szívcsakra megnyitása

Négy-öt éves korban az érzelmek megélése a következő lépés. Ilyenkor a szeretet csakra nyílik meg. Hét-nyolc éves korig a szellem még nem tartózkodik tartósan a testben.

 

Torokcsakra megnyitása

A reaktív elme öt-hat éves korra kialakul, ez a torok vagy kommunikáció csakra. Ez a csakra azt jelenti, hogy ha valamit nem értünk, valamire nincsen sémánk, még nem tanultuk meg, akkor kérdezünk. A kérdezés csakrája.

 

Harmadik szem megnyitása

Hányszor tanítják az embert, hogy mit szabad mondani és mit nem! Az analitikus elme akkor indul be, elkezdik feltölteni információval. Gyerekkorunk óta töltve van információkkal. Az analitikus elme területe az érzékelés is, az érzékszervek által adott fizikai szintű információ, konkrétan ez a részecske-áramlás értelmezése. Ez a harmadik szem. Ha megnyílt, akkor a saját belső képeinket tudatosan elkezdjük használni, ez a képzelet. A harmadik szem akkor nyílik meg, amikor a gondolkodás, az agyalás folyamatait el tudjuk engedni. Ha a harmadik szem már működik, akkor jön a belső képek világa.

 

Koronacsakra megnyitása

A koronacsakra a belső látás világa. Amikor eljutunk a belső csendünkbe, megnyílik a kollektív tudat. A fizikai test szintjén alkotás van, felette teremtés.

 

Minden egyes csakrához tartozik egy belső elválasztású mirigy. A gyökércsakrához például a nőknél a G-pont, a férfiaknál a prosztata. A szülés során, amikor a köldökzsinórt elvágják, ott megjegyzi a gyerek energetikája, a teljes elektronképlete, a részecske-rendszere, hogy mikor született, milyen volt a csillagok állása, milyen volt a gravitációs együttható.

A születést innentől kellene számítani. Azért lehet pár perces eltérés, ha egy profi kiszámolja a horoszkópkészítésnél ezt, mert a születés és a köldökzsinór elvágása között idő telik el.

A gyerekeknél mindegyik csakra működik – még nem tudatosan – de mindegyiket működteti. Ezért látja az aurát, az asztrál világot, a segítőit. Ezért mondja Jézus: „Ha olyanokká nem váltok, mint a gyerekek, nem jöhettek be a mennyek országába.” A mennyek országa nem más, mint a tudatosság.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük