Egy női magazin segített az ingatlan eladásban

Nem gyakran olvasok női magazinokat, de amikor mégis akkor általában csak egy-egy cikket, amit kifejezetten érdekesnek találok. Főleg az életmód tanácsok és tippek, amik megragadják a figyelmemet, illetve minden olyan bejegyzés, amiben a mindennapi élethez írnak hasznos gondolatokat. A legutóbbi alkalommal például, amikor egy ilyen magazint olvastam az ingatlan eladásról volt szó. Mindenféle érdekességet leírtak benne, amit érdemes észben tartani, hogyha az ember ingatlant szeretne eladni. Volt egy rész, ahol kifejezetten azokat a dolgokat szedték össze, amik sokszor kimennek az ember fejéből. Ebben a felsorolásban említették az energetikai tanúsítványt. És milyen szerencse, hogy elolvastam ezt a cikket.

Sajnos úgy alakult az élet, hogy el kell adnunk a nyaralónkat. Nehéz döntés volt de meg kellett hozni. Már elkezdtük előkészíteni az eladásra, amikor találkoztam az előbb említett cikkel. Mivel meglehetősen sok teendőnk volt a nyaralóval kapcsolatban, ezért olyan helyen akartam elintézni ezt, ahol az energetikai tanúsítvány azonnal elkészül. Már a meghirdetés előtt tudtuk ugyanis, hogy azonnal lesz érdeklődő rá. Az e-tanusitas.eu volt végül az a vállalkozás, akit a legjobbnak találtunk a feladatra. Mivel még sosem adtam el ingatlant, így nem tudtam pontosan, hogy mi is az az energetikai tanúsítvány. Nagyon tetszett a weboldalukban, hogy már az első oldalon röviden, összeszedetten elmagyarázzák a dolgot.

És nem csak tartalmi szempontból volt szimpatikus az e-tanusitas.eu weboldala. A honlap dizájn szempontjából is azonnal megfogott. Nem volt túl cicomázva, telerakva hirdetésekkel és a színek szempontjából is ideális volt. Az elrendezés praktikus volt az oldalra látogató számára, könnyedén megtalálható, amit az ember keres. Mindez a sok apróság egy egészen kiváló weboldalt nyújtott az ember számára.

Nem kell aggódnom az energetikai tanúsítványom miatt

Számomra az első dolog az volt, hogy megnéztem az e-tanusitas.eu oldalán, hogy mit is takar az energetikai tanúsítvány konkrétan. Szerencsére nem volt egy bonyolult dolog. Az energetikai tanúsítvány tulajdonképpen azért szükséges, hogy a szóban forgó ingatlan fogyasztását meghatározzuk. Tehát, hogy az adott épület fenntartásához mennyi energia kell. Ez tulajdonképpen logikus is, hogy szükséges.

Az e-tanusitas.eu azért nagyszerű mert vele az energetikai tanúsítvány azonnal elintézésre kerül. A dokumentum megszerzésének folyamata náluk roppant egyszerű, mindössze néhány lépésből áll. Nyilván az első az, hogy felvegyük a kapcsolatot az e-tanusitas.eu munkatársaival. Ekkor megadunk néhány szükséges adatot, amit aztán ők továbbítanak egy szakértő kollégát, aki majd az előre egyeztetett időpontban elvégzi a helyszíni felmérést. A vizsgálatot követően a mért adatokat elküldik az irodának, ahol elvégzik a szükséges számításokat. A felmérést követően, 24 órán belül kiküldik számunkra az elkészült iratokat vagy e-mailben vagy futárral. Tehát gyakorlatilag az energetikai tanúsítvány azonnal megérkezik hozzánk a számítások elvégzése után.

Engem mindez nagyon meggyőzött, így nem volt kérdés, hogy őket fogom felkérni az energetikai tanúsítványom elkészítéséhez. Fel is hívtam hát az e-tanusitas.eu honlapján található telefonszámot. Az ügyintéző szívélyesen elmagyarázta még egyszer, hogy mi hogyan fog történni, milyen költségekre számíthatok, stb. Megadtam a szükséges adatokat is, illetve megbeszéltük, hogy milyen iratokat készítsek még elő a helyszíni felmérésre.

Most már zökkenőmentes lesz az ingatlan eladás

Az előzetesen megbeszélt időpontban megérkezett az e-tanusitas.eu munkatársa, hogy elvégezze a vizsgálatokat. Az egész folyamat nem tartott túl hosszú ideig, de látszott, hogy a szakértő alapos munkát végez. Ezután odaadtam neki a még szükséges dokumentumokat. Másnap valóban meg is kaptam e-mailben az energetikai tanúsítványt.

Bár alapvetően szomorú voltam, hogy el kell adnunk a szeretett nyaralónkat, annak mindenesetre örültem, hogy legalább az adminisztratív részét egyszerűen meg tudtam oldani. Nagyon elégedett voltam az e-tanusitas.eu munkájával, mivel az energetikai tanúsítvány azonnal kiküldésre került, és ez nagyban megkönnyítette az eladással kapcsolatos teendőket.