Éld meg Velem ezt a csodát! – stresszoldó technika

Gyergyák Ágnes
Latest posts by Gyergyák Ágnes (see all)

Szeretnék neked adni valamit kedves olvasóm! Egy kis nyugalmat, egy kis feltöltődést,  pár perc „Én” időt, egy stresszoldó technikát, amit bárhol bármikor meg tudsz csinálni, mikor szükségét érzed! Mert működik!

Nem kell hozzá relax zene, nem a hallottakra kell koncentrálnod, hanem a szemedre, arra mit épp olvasol. Kérlek, próbáld ki ezt a stresszoldó technikát, ha van kedved, olvasva relaxálni! Tudom furcsa, mert nem így szokás, de attól még tökéletesen megteszi a hatását.

Lassan, nagyon lassan olvasd a sorokat, amik ezután következnek. Engedd el a fantáziád, lásd, ami nincs ott, és mégis ott van, hagyj időt magadnak, hogy a betűk képekké váljanak a szemed előtt! Lépd át a korlátaidat! Ha valahol jól érzed magad, állj meg az olvasással, és nyitott szemmel álmodd tovább a történetet, a saját ritmusodban, majd haladj tovább, lassan az olvasással!

 

Nézzük, Neked segít-e ez a stresszoldó technika?

Sóhajts egy nagyot, szívd be mélyen a levegőt, majd lassan fújd ki. Ha szükségét érzed, ismételd meg annyiszor, ahányszor jól esik.

Egy csodálatos réten vagy! A fák hatalmasak, koronájuk szinte érinti a kék eget. Mesés millió kis zöld levelecskéből álló gombolyagok, melyen pajkosan cikáznak át a napsugarak, szinte bújócskát játszanak. A fű zöld, olyan zöld, amit még talán sosem láttál. A levegő illata édes, és kristálytiszta, lágy szellő simogatja az arcodat, a nap finom melege cirógatja a bőrödet. Itt állsz mezítláb, érzed a puha füvet a talpad alatt, hallod a madarak énekét, a fák susogását, a távoli vízesés mennydörgő robaját, a természet megannyi csilingelő, semmi máshoz nem hasonlítható énekét.

Ahogy szétnézel, virágok színpompás látványa kápráztatja fáradt szemed. Nézz körbe, ne siess! Nézd az öreg hatalmas fákat, a törzsüket, a méltóságukat, érezd a belőlük áradó erőt, bölcsességet, érezd a lüktető életet. Szép lassan, míg pásztázod a környezeted dőlj el a puha bársonyos fűbe, érezd a puhaságot, érezd a színét, az illatát, érezd, ahogy megérinted a kezeddel a finomságát, érezd benne a létet. Lásd, fogadd ezt a csodát, aminek részese vagy! Hagyd, hogy a szellő borzolja hajad, hallgasd, mit súg a füledbe, hagyd, hogy a nap melege átöleljen, áthatoljon a fény a bőrödön, átjárja, felmelegítse, az egész testedet! Alattad a puha föld, feletted a menny.

Szemed emeld fel csodálatosan kék égre, melyen felhők suhannak tova, különböző alakzatokat öltve. Nézd őket, szabadon úsznak az ék kék tengerén, könnyen, akadályok nélkül. Csodáld meg őket, lásd a hajót, mit formálnak, vagy egy csodás tengerpartot, hegyeket, sziklákat, állatfigurákat, arcokat, bármit, ami szívednek kedves. Ez a felhők tánca. Elúsznak egymás alatt-felett, vagy összecsúsznak, újabb és újabb képeket festve, a természet adta festővászonra, amihez hasonló, fogható párja nincsen.

Halld az erdő énekét, a madarak szárnysuhogását, a kis rovarok ciripelését, a fűszál sóhaját melyen végig húzod a kezed! Érezd az erőt, a békét, a nyugalmat, mit e hely áraszt. Nem siet, nem aggódik, nem gondolkodik, csak él, egyszerűen csak él, lüktet, vibrál, harmóniában van önmagával, tökéletes harmóniában a Mindenséggel. Érezd ezt a harmóniát, mert most Te is részese vagy.

Egy vagy a Földdel, egy vagy az Éggel, a Széllel, a Nap éltető sugarával, az alázúduló Víz erejével, az egész Élővilággal! Boldogság járja át a tested, a lelked, mert érzed az egységet, a Szeretetet, érzed a hatalmas erőket, energiákat mik most töltenek Téged. Fáradt tested újra pezseg, kimerült lelked ledobva béklyóit újra szárnyal, szabad vagy, teljesen szabad! Mert a valóságban ez vagy Te! Hatalmas Erő, hatalmas Szeretet, hatalmas Béke!

Érezd ezeket az energiákat, és hagyd, hogy átjárjon, a hála érzése, a szabadság érzése. Mosolyogj, érezz, hallj, láss! Minden sejtedet, atomodat átjárja ez mérhetetlen hatalmas energiamező, mely megnyugvást hoz, testileg, lelkileg egyaránt, védelmezően óvóan tart láthatatlan karjában, segítségedre van, minden problémád megoldásában! Lélegezz mélyeket, hogy emlékezz az illatokra, nézz körül még egyszer, hogy emlékezz a csodás látványra, hallgasd a megannyi éneket, számtalan zajt, neszt, melyek nem a káosz, hanem a Rend hangjai.

A Renddé, mely uralja a káoszt. Ezt az érzést tedd sajátoddá, hogy ideát, a nyers „valóságban” képes legyél uralni a káoszt. Ura legyél életednek, ura legyél érzéseidnek! Ami felesleges, lelki teher számodra engedd el, a jóságot, szeretetet, a nyugalmat békét fogadd be!

Sóhajts párat, mélyen be, lassan ki, érezd, hogy nyugodt vagy, érezd, hogy feltöltődtél energiával, friss vagy és vidám, tettre kész. Ha csak pár percre is, míg lassan végig olvastad ezt az írást és láttad a csodát kiszakadtál a szürke hétköznapi mókuskerékből. Ha sikerült alkalmaznod ezt a stresszoldó technikát akkor, megéltél olyan dolgokat, mit senki nem tud megmutatni neked csak Te saját magad, mert ez egyedül a Te világod, senki másé nem lehet! Tartsd meg ezt az érzést, ezt az erőt! Mert Benned volt, Benned van, és Benned lesz mindig!

Bízom benne, hogy sikerült, elérnem azt a hatást ezzel a kis írással, ami segített Neked!

Ha tetszett ez a stresszoldó technika, és segített, olvasd el párszor, és ha szükséged van kis erőre, már emlékezetből is menni fog a csoda megélése. Engedd el a képzelőerőd, tegyél a történethez, vagy alakítsd át a Te kedvedre, más helyszínre, más gondolatokra. Mindegy mire, csak találj vele „haza” ahol megnyugvást, harmóniát és örömet találsz!

Egészségedre!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük