Elvárások

Lajtár Kornél
Latest posts by Lajtár Kornél (see all)

Vajon tényleg nem létezik a szerelem, nem létezik a vibrálás, nem létezik semmi megmagyarázhatatlan két ember találkozásakor?

Hiszen óvodás korunktól tizenéves korunkig őszinték és odaadóak vagyunk, a felnőtté válás a mindennapos hazudozást jelenti, könnyebb elfedni bajainkat idealizációval? Egy hamis élet hamis körülményeket hoz létre. Miért akarunk kifelé beilleszkedni miközben legbelül a legtöbb normát részben vagy teljesen elutasítjuk? Miért mutatjuk a világnak, hogy boldogok vagyunk, miközben belül épphogy le tudjuk nyelni a keserűség okozta gombócokat?

Egy belül boldogtalan társadalom fizikailag és mentálisan is beteg, ezért nem is jól tanul és végzi a munkáját. Egy életkorilag aktív, de fásult közösség nem tud kreatív lenni, nem tud nyitottan szembenézni a felmerülő megoldatlan dolgokkal kapcsolatban.

Az emberekre jellemző, hogy szeretnek valahova tartozni, még akkor is, ha lenézik, kihasználják, kinevetik, stb. őket. Gyorsan megmagyarázzák, hogy ez egy társadalmi nyomás, de ez elég gyenge magyarázat.

Az élet pont olyan, mint amilyennek látni akarjuk, tehát lássuk ajándéknak, akármilyen „rossz” is. Legyünk egymással segítőkészek, hiszen mindannyian egymás testvérei vagyunk és ne legyünk irigyek, mert sok jó lehetőségtől esünk el.

Az irigy embereknek nincsenek barátaik, csak olyan emberekkel járnak össze, akiknek szintén fontos a káröröm, a bántó szavak és tettek, és a megnemérdemeltség kifejezésre juttatása.

Amikor úgy látjuk, hogy valakinek könnyebb az élete, sok a pénze, szép és szerető a felesége, egészséges és tanult ember, akkor vegyük észre azt is, hogy mindezekért mit tett a múltban és mit tesz a jelenben. Soha ne méltatlankodjunk akkor, amikor mi nem tennénk meg ugyanazokat a dolgokat, mi nem kelnénk korán éveken keresztül, nem tennénk kockára vagyonunkat azért, hogy előrébb jussunk.

Az emberekre jellemző tulajdonság egy bizonyos életkor felett (kb 40 év), hogy „nekik jár”, erre még Fluimucil Ábel is rákérdezne: „De miért?” A siker nem automatikus, ha 40 évesen nincs semmid, akkor ideje tenned valamit a cél érdekében. Minden olyan alkalommal, amikor egy másik ember sikereire vagy féltékeny, fordítsd ezt az időt arra, hogy hasznos dolgokat csinálj, olyat ami közelebb visz a céljaidhoz.

A másik fő dolog, hogy ne rutinból éljünk, mert megmerevedik a gondolkodásunk. Ne alakítsunk ki szabályrendszereket, elveket, mert az élet folyamatos változásban van, gyorsan élhetetlenné válhatunk még a társas kapcsolatainkban is.

 

Lajtár Kornél

Cikkíró Blogger

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük