Erények

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Az egó nagy úr.

Szeret a magaslaton csücsülni, onnan viszont nem sokat lát a tényleges valóságból. Azt hiszi, hogy mindenki felett áll, így mindent megengedhet magának.

Azt hiszem az ember valódi személyiségét az is élesen megmutatja, ha hatalmat kap vagy ha hibázik. Mihez kezd a pénzével, erejével, ha befolyásos helyzetbe kerül? Hogyan reagál, ha kiderül, valamiben tévedett?

Tapasztalataim szerint a legelső reakció (tisztelet a kivételnek) a „támadás a legjobb védekezés” elven nyugszik. Gyakran találkozok agresszivitással akkor, ha fény derül egy hibára. Olyankor általában az a taktika, hogy másokra mutogatnak elfelejtve, hogy az alsó három ujjunkkal visszamutatunk saját magunkra.

👉 Milyen érdekes ebbe belegondolni, igaz?

Semmi gond nincs azzal, ha tévedünk vagy eltolunk valamit. Emberek vagyunk, így másoktól és magunktól sem várhatjuk el a tökéletességet. Azt viszont igen, hogy belássuk hibáinkat és ne a második, harmadik emberre kenjük a felelősséget.

Az alázat, tisztelet, felelősségvállalás, elismerés és megbocsátás mind – mind aranyat érő emberi tulajdonságok. Aki rendelkezik velük, isteni gazdagságra tesz szert általuk, mert ezek az erények pénzzel nem pótolhatók.

 

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük