Fiatalabb Férfi a szerelmem! Borzasztó!?

Reiki Mester, Theta Healing konzulens, Acces Bars kezelő, Arc-fej masszőr
Telefon: +36 30 883 6367
Gyergyák Ágnes
Latest posts by Gyergyák Ágnes (see all)

“Borzalmas! Fiatalabb Férfi a szerelmem!” Rengetegszer hallom így ezt a mondatot. Mintha valami bűn lenne, ha egy Nőnek fiatalabb férfi a társa. Valóban az lenne?

 

Teljesen elfogadott tény, ha „nagypapa” korú férfi mellett 20-30 évvel fiatalabb nőt látunk. Kicsit húzzuk a szánkat, – na, ez is a pénzéért van vele – ami valljuk be az esetek többségében valószínűleg igaz is, főleg mikor ilyen nagy korkülönbség van a férfi és a nő között. Biztosan vannak persze kivételek is, bár ha jobban megnézzük, nem sűrűn látunk, kétkezi munkás 60-70 éves férfi mellett huszon-harminc éves dekoratív nőt. Léteznek azonban ilyen kapcsolatok, igaz kisebb korkülönbséggel, de szereteten, tiszteleten alapuló párkapcsolatok ezek.  Mindkét említett esetet elfogadjuk, még ha van amit, ellenszenvvel is. Legyintünk egyet és annyi.

De mi van fordított esetben? Ha a Nő az idősebb? Nem is kell ekkora korkülönbség, elég mondjuk 10-15 év. Mi Nők, akkor már teljesen pánikba esünk.

„Ajajj, mit szólnak ehhez az emberek? A szomszédok, kollégák vagy akárki, aki meglát az utcán egy ilyen fiatal férfival. Mit gondolnak rólam? Hogy néz az ki, hogy majd annyi idős a pasim, mint a gyerekem!”

 

Ezekkel a gondolatokkal szépen távol maradunk a kapcsolattól, nem merjük felvállalni, és lehetséges, hogy pont ezzel gátoljuk a boldogságunkat!

 

Miért elfogadottabb, ha a férfi az idősebb? Semmi különbség nincs! Teljesen egyenrangúan kellene kezelni ezt a dolgot! Főleg nekünk, Nőknek! A fiatalabb férfi – érdekes módon – büszkén felvállalja a nálánál idősebb barátnőt. De mi Nők, a legtöbb esetben elzárkózunk, hogy ilyen kapcsolatba belevágjunk. Jól tesszük vajon? Egyáltalán miért van az, hogy manapság egyre több fiatal férfi keres idősebb Nőt barátnőnek, társnak, feleségnek?

Ennek több oka is lehet. Úgy vélem, hogy a mai fiatal nők, lányok bár gyönyörűek, csinosak, kedvesek, tanultak, mégsem viselik azokat a jegyeket, amik az igazi Nőiesség szimbólumai. Nincs meg az a kisugárzás, ami az ikonikus Nőkre jellemző. Igaz, a mai férfiak zöme sem bír az igazi, tipikus férfias jellemvonásokkal sajnos. Tisztelet a kivételnek! De míg a férfias férfiak keresik a Nőies Nőt, addig úgy tűnik, a fiatal lányok beérik, vagy teljes mértékben elfogadják a mostani férfi „ideált”.

Nem attól lesz egy férfi igazán férfias, hogy kocka a hasa, kigyúrt, tökéletes teste van, mint ahogy egy Nő sem attól igazi Nő, hogy szilikon melle van, póthaja, agyon szolizva, szálkás izmokkal. Az igazi értékek belülről fakadnak!  Természetesen számít a külső is, mert első pillanatban ez kelti fel a figyelmet mindkét nemnél a másik személye iránt. De ez csak az első pillanatokban lényeges.

 

Azok a férfiak, akik idősebb Nő partnert keresnek, általában sokkal érettebben gondolkodnak kortársaiknál. Voltak nyilván kapcsolataik hasonló korú, fiatal Nőkkel is, amik valószínűleg hiányosak voltak, nem feleltek meg az ő elképzeléseiknek. Valami nem volt meg, amit kerestek. Csalódottak, kiábrándultak a saját korosztálybeli lányokból. Ilyenkor következik, hogy idősebb, érettebb Nők társaságát kezdik keresni. Nem azért, mert anyakomplexusuk van! Igénylik azokat a dolgokat, amit egy náluknál idősebb Nő nyújtani tud, és ezek a Nők tudják értékelni azokat a dolgokat, amit egy fiatalabb, férfias férfi adni tud.

Nincs ebben semmi kivetnivaló! Mégis a Nők többsége nem vállalja fel. De miért? Ennyire fontos, hogy mit mondanak rólunk idegen, számunkra jelentéktelen emberek? Ennyire számít, hogy megfeleljünk mások elvárásainak, mások által normálisnak vélt állapotoknak? Inkább maradunk magányosak, boldogtalanok, minthogy belevágjunk egy ilyen kapcsolatba? Csak mert elítélendő, hogy fiatalabb férfit szeretünk? Akitől – a lelkünk mélyén tudjuk – megkaphatnánk a figyelmet, rajongást, szerelmet, amiről mindig is csak álmodoztunk!

 

Ezek voltak a külső tényezők, ami miatt nem bonyolódunk ilyen kapcsolatba. Van azonban még egy nagyon erős akadály. A saját félelmünk, kishitűségünk.

 

Eljátszunk a gondolattal, hogy mégis felvállalunk egy ilyen kapcsolatot. Nem számít, ki mit mond, ki mit gondol. Szuper, nagyot léptünk előre! Eddig oké. Aztán elkezdjük túlagyalni.

„Mi lesz pár év múlva, én már ennyi meg ennyi idős leszek, a párom még csak ennyi, egyre jobban fog látszani a korkülönbség, el fog hagyni, meg fog csalni, már nem fog szeretni, ráncos leszek, öreg leszek, már nem leszek a szemében vonzó!”

 

Valóban ezek mind-mind benne vannak a pakliban, megtörténhetnek. De mi van, ha mégsem? Mi van akkor, ha ez egy örök szerelem?/ Szinte hallom a felhördülést az olvasótól, ilyen nem létezik, badarság. Én viszont hiszek ebben, hogy létezik, létezhet örök szerelem, szeretet, megbecsülés! Mert ugyan annyi esélye van, hogy örökké tartson valami, mint az, hogy vége szakadjon valamikor!/ De ha mégsem örök, csak tart ameddig tart, de abban az időszakban boldogok vagyunk, nem érné meg? Dehogynem!

 

  • Hölgyeim, ne féljetek belevágni egy ilyen kapcsolatba!
  • Egyáltalán nem számít a biológiai kor, mert a lélek örök, fiatal! Legyetek büszkék rá, ha egy fiatalabb Férfi rajong értetek, és veletek képzeli el a jövőjét!
  • Ne hátráljatok meg, mert ez az elvárás, mert ciki egy ilyen viszony!

Ha megtaláljátok benne a boldogságot, a felszabadultságot, a szerelmet, akkor bátran éljetek a lehetőséggel! Ragyogjatok, csillogjon a szemetek! Tart ameddig tart!

Minden kockázattal jár! De ha sosem kockáztatunk, sosem lesz sikerünk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük