Fotósarok ötletek egy női magazinban

Szabadúszó női újságíró vagyok. Három újsággal is szerződésem van, az egyik esetében lényegében “szabadkártyával” rendelkezem. Ez azt jelenti, hogy kitüntetett helyzetben vagyok: arról írok, ami aktuálisan érdekel. Saját rovattal rendelkezem, ennek a címe: “Nőként, nőkről, nőknek”.

Minap egy érdekes téma jött velem szembe: esküvői ajándékok. Főszerkesztőnk a második esküvőjét tartotta és utólag arról panaszkodott nekem, hogy mennyire sablonos és fantáziamentes ajándékokat kapott. Ezt adta az ötletet az új cikkemhez: “Étkészlet, váza, kávéfőző vagy ágynemű esküvőre? Eljött a trónfosztás ideje!”

A főszerkesztőnknek tetszett a téma, összeültünk a kollégákkal egy közös ötlet dömpingre. Az egyik rovatvezetőnk azt javasolta, hogy legyen a cikk központjában a wellness élménycsomag, mint ajándék. Én pedig azzal az ötlettel álltam elő, hogy szülessen egy cikk a bérelhető fotóautomatákról. A nyertes én lettem: a fotósarok ötletek témáit gondoltuk tovább; fotóbox és fotófal bérlés, mint esküvői ajándék.

A cikkhez megkerestem egy olyan céget, akikkel egy korábbi rendezvényen már találkoztam: a selfiegep.hu csapatát. Nagyon segítőkészek voltak. Meghívtak egy olyan esküvőre, ahol az ifjú pár ajándékba kapott 8 óra fotóbox bérlést és egy fantasztikus, rózsás fotófalat. Már csak azt kellett kitalálni, hogy milyen minőségben vehetek részt az esküvőn. De erre is lett egy remek ötletük: a selfiegep.hu szakemberének leszek a segítője. Ugyanis a bérléshez mindig jár helyszíni támogatás is. Aki segít az üzembe helyezésben és a használat során felmerülő esetleges kérdésekben.

Annával, az asszisztenssel 1 órával korábban érkeztünk a vacsora helyszínére. A fotóboxot pillanatok alatt összeraktuk. Egy külön asztalra mulatságos kellékek kerültek: álbajusz, maszk, paróka. A fotófalat is felállítottuk. Jöhettek a vendégek. És jöttek is. Azonnal tudták, hogy hogyan működik az érintőképernyős kijelző és nagy nevetések közepette készültek az azonnal kinyomtatásra kerülő fotók. 30 perc után aggódó arccal egy hölgy lépett oda hozzánk, mint kiderült, az örömanya volt. Elmondta, hogy örömmel látja, hogy a fotósarok milyen népszerű, de aggódik, hogy mennyibe kerül majd ez a rengeteg kinyomtatott fotó. Anna megnyugtatta: a bérleti díj korlátlan számú 10 x 15 cm méretű kép nyomtatását tartalmazza.

Éjfélkor Anna átadta az ifjú párnak a selfiegep.hu ajándékát, egy elegáns fotóalbumot. Megkért minden résztvevőt, hogy azt a fotót, amely a legjobban visszaadja számukra az est hangulatát, ragassza be az emlékkönyvbe és írjon pár sort, rövid kívánságot is az új házaspár részére. Megnézhettem az est végén a végeredményt: egy fantasztikus emléktárgy jött létre, biztosan sok örömet okoz majd évekkel később a lapozgatása. Külön tetszett, hogy minden fotó rendelkezett egy fix felirattal is: a menyasszony és a vőlegény, akarom mondani a feleség és a férj keresztneve és az esküvő dátuma.

Remek este volt és a szelfigép is kiválóan teljesített, mint esküvői ajándék. A készülő cikkemhez érzelmileg és tartalmilag is rengeteg muníciót kaptam.