Gömbölydedségem története

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

 Ez a történet, több mint 15 évvel ezelőtt, egy kijelentéssel kezdődött.

„ Bárcsak híznék meg annyira, hogy soha többé ne kívánjon meg!”

Amikor elkezdtem tudatossá válni, akkor vállaltam először felelősséget a kövérségemért, amelyet oly sokáig gyűlöltem. A két lányom születése után, normál alkatból, egyszer csak meghíztam és egy molett nővé alakultam át. Folyamatos önvizsgálatot tartottam a lényem, a gondolataim és a testem közti kapcsolatról. Akkor emlékeztem vissza erre az elkeseredett kijelentésre.

Abban az időben a boldogtalan párkapcsolat és az áldozat szerep drámáját játszottam, másra hárítva a gömbölydedségem a felelősségét.  Önerő híján nem volt merszem kiugrani az akkori helyzetemből, a testemet használtam védelemre a férfi ellen, akivel együtt éltem. És láss csodát a testem engedelmeskedett! Szép lassan, sunyin jöttek rám a védelmi zsírrétegek. Először szinte láthatatlanul, aztán egyre látványosabban burkoltam be magam a hájammal. Amíg nem értettem meg a gondolataim és a testem növekedésének összefüggését, addig egyfolytában bántottam magam, a zsírréteg miatt ami rám jött, mintha nem is én idéztem volna elő ezt az egészet. Pedig a sejtjeim, csak a „parancsomnak” engedelmeskedtek és védelmeztek, háj formájában. Borzasztó boldogtalan nő voltam, a védelmi zsírréteg miatt, ami kövérség formájában rám telepedett. Folyamatosan fogyókúráztam, ami jojó effektushoz vezetett. Hosszú idő elteltével, amikor még mindig ott tartottam, hogy folyamatos elégedetlenségben és frusztráltságban éltem a kinézetem miatt, hoztam egy döntést.

Az életem e története egy tapasztalás, de nem azonos velem! Mást akartam megálmodni magamnak. Választhattam, hogy ezt az önvádat és az értelmetlen fogyókúrákat folytatom életem végéig, vagy kipróbálok valami újat. Feltettem magamnak a következő kérdéseket:
  • „Mi lenne, ha elismerném a nagyszerűségemet, így ahogy vagyok, és elfogadom  önmagam?
  • Mi van akkor, ha pont ezt teremt nekem nagyobbat, ahogy kinézek?
  • Mi van, ha elismerem és megdicsérem, a testemet, ahogy a védelmemet ellátta?
  • Mi kell ahhoz, hogy megbecsüljem magam, így ahogy vagyok.”

 

 

Ahogy ezekkel a kérdésekkel játszadoztam, úgy kezdett kioldódni bennem az összes merev rendszer és fájdalom, amit eddig éreztem. Ez a folyamat tart még, de ráléptem egy olyan ösvényre, ami ismeretlen számomra és elkezdtem szeretni, elfogadni és legfőképpen MEGBECSÜLNI a testemet! Most már örülök ennek az új nőnek, aki a tükörből visszanéz rám! Már nem az a boldogtalan, kövér nőt látom a tükörben, aki így meghízott, hanem a bevállalós ragyogó NŐT, aki felvállalja önmagát! Ez hozott olyan kalandot, és örömöt az életembe, amelyben a hihetetlen és a lehetetlen hihetővé és lehetségessé vált!

Így, hát regisztráltam az Országos Miss Curvy Hungary Molett Szépségversenyére, és bejutottam a döntőbe. Hatalmas bulit éltem át ezzel a testtel, és nagyon hálás vagyok az éleznek, hogy megmutatta, mit lehet kihozni abból ami épp vagyok 🙂

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük