Gyík, mint erőállat

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A gyíkkal való találkozás nagy szerencsét jelent. Azért jött, hogy egyesítsen bennünket a forrással, így békét teremtünk bensőnkben a férfi oldalunkkal.

 

Rejtőzködés, megújulás, regeneráció

 

A maoriknál a gyík a világ építőmestere. Az őslakos ausztrálok számára a mai napig szent állatnak számít. Egyiptomban a feltámadást és a megújulást jelképezi. Polinéziában a gyíkot a tűz és az erők isteneként tisztelik. Függetlenül attól, hogy férfiról, vagy nőről van szó, mindenki hordoz magába egy férfi és egy női oldalt, amelyeknek egyensúlyban kellene lennie ahhoz, hogy a teremtés ereje áthassa testünket. A gyík a gyógyító férfierőbe vezet be, amely a forrásból származó tűz befogadásából és ennek a tűznek az átalakításából áll, ezalatt belső irányításunkat feltétel nélkül kell követnünk.

A gyík megtanít arra, hogy életünkért vállaljuk a felelősséget, hogy határoljuk el magunkat az alkalmazkodás, a rejtőzködés és a visszavonulás által, és szabaduljunk meg egyértelműen minden rossztól, hogy tüzünket fénnyé alakítsuk át.

Arra szólít fel, hogy ne térjünk ki az árnyoldalaink elől, hanem inkább válasszuk el magunktól őket, és találjuk ki, hogy mit jelentenek. Felszólít arra, hogy fogadjuk be a kozmosz bölcsességét, és ismerjük meg belső világunkat. Megtanít a különböző tudatállapotokra, megmutatja, hogyan tudjuk ezeket az életünk során átformálni, és segít megfelelni az új mintáknak. Rávilágít arra, hogyan valósulhatnak meg az álmok, és megajándékoz a különböző megfigyelési képességekkel és látásmódokkal.

 

Gyógyulást hoz és nagyszerű bölcs lélekvezető

 

Pozitív oldalát tekintve:

A Gyík a Nap Atya áldott üdvözletét hozza. Megmutatja, csempészhetünk melegséget, biztonságot, boldogságot és szerencsét az életünkbe. Mivel azonban az árnyék területeire is visszavonul, ismeri a sötétség erejét, az álomösvényt és a más világokhoz vezető utakat.

Bevezet az álmok és a manifesztáció művészetébe. Ezáltal megtanuljuk, hogy valósíthatjuk meg álmainkat. Az olyan lény, amely képes eldobni, majd újranöveszteni a farkát, a megújulás és a regeneráció erejét közvetíti számunkra. Mivel képes keresztül futni a különféle alakzatokon, csakúgy, mint a mennyezeten, és a függőleges falakon, megtanít bennünket a nehézség legyőzésesre, és a különböző dimenziókon keresztüli mozgásra.

 

Negatív oldalát tekintve:

A gyík, lustaságot, félénkséget, hatalmi visszaélést, dominanciát jelez. Túlzott fontosságot tulajdonít magának, állandóan saját magával foglalkozik. Nincs benne összhang a férfi és a női erő között, másokat tesz felelőssé, hogy a saját erejével nem él. A gyík néha démoni erőkre és energia vesztésre utalhat, a férfi oldal által, vagy a férfi és a nő közötti feszültség miatt. Afrikai kultúrában a gonosszá való átváltozás úrnőjének számít.

 

Álomban:

Üzenet, a terveinkre vonatkozó jelek kedvezőek. Arra ösztönöt, hogy mutassuk meg tudatalatti erőnket, hogy gyógyító hatással legyen az életünkre. „Összhangban állok a forrás fényével.” – „A tudat fénye áthatol, és létem minden szintjén tündököl.”

 

 Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük