Kapcsolatfelvétel halottakkal – a Psychomanteum

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Lehetséges kapcsolatba lépni a halottakkal, elhunyt szeretteinkkel, miután eltávoztak ebből az életből?

 

Ha általánosságban nézzük, akkor viszonylag gyakori, hogy valaki szellemet lát vagy érzi annak jelenlétét az élete bizonyos eseményeinek hatására. De ezek a tapasztalatok általában spontán történések és átmenetiek.

Ha halottakkal szeretnénk kapcsolatba lépni, akkor gyakran egy látó képességekkel megáldott személyhez fordulunk segítségért. Azonban van egy másik módja is, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot halottakkal, elhunyt szeretteinkkel. Ezt a módszert eredetileg az ókori Görögországban alkalmazták. A Psychomanteum, módszerét, a tükörjóslást Dr. Raymond Moody fejlesztette tovább, aki életét a halálhoz közeli tapasztalatok tanulmányozásának szentelte.

 

Az ókori görög Psychomanteumok

Az ókori Görögországban az emberek egy Necromanteionba, egy ziggurat-szerű templomba mentek, amelyet Hádésznek, Perszephonnénak és a halottaknak szenteltek, hogy kapcsolatba lépjenek távozó rokonaik szellemeivel.

A szertartás során az alanyok részt vettek egy ceremoniális étkezésen, szertartások sorozatán estek át, és áldozatokat mutattak be. A Necromanteion belsejében hosszú, sötét folyósok és termek találhatók, majd a legvégén egy fáklyák által megvilágított csarnokba érkezzenek. Ebben a csarnokban állt egy hatalmas bronzüst. Az üst belsejét gondosan kicsiszolták és vizet, öntöttek bele, amely tükröződő felületével elősegítette, hogy a jóslatkeresők látomást vagy jelenést élhessenek át. Miután megtapasztalták a jelenést, a keresőket kénes füsttel vették körül, amit hagyományosan olyan valakinek a megtisztítására használtak, aki kapcsolatba került a holtakkal. Ezt követően a felszínre vezették őket, majd a folyóhoz, ahol a rituálé egy – a megtisztulást elősegítő – fürdővel zárult. (forrás: researchgate.net)

 

Necromanteion-kapcsolat halottakkal
Psychomanteum – az egyik alagút (forrás: wikipédia)

 

 

Dr. Raymond Moody féle tükörjóslás

Dr. Raymond Moody elkészítette a Psychomanteum mai, leegyszerűsített változatát. A tükör egyszerű használatával, állatok áldozása nélkül is kapcsolatba tudott lépni halottakkal. Moody, aki a halálközeli élmény fogalmát alkotta, egy híres filozófus, orvos és pszichológus, aki életét a halálközeli élmények feltárásának és a szellemvilággal való kapcsolattartásnak szentelte.

kapcsolat halotakkal_tükör
Fotó: Emre Can

Az általa létrehozott létesítmény célja a tükörjóslás módszeres vizsgálata. 1990 óta vezeti kutatását, ez alatt az idő alatt közvetlenül figyelt meg több mint háromszáz egyént, amint tükörbe néztek, és utána interjút készített velük a tapasztalatról. Ezek a vizsgálati személyek a legkülönbözőbb élményeket élték át, amellett, hogy feltűnő az élmények szerveződésének hasonlósága.

Egy elsötétített szobában, kettesben egy tükörrel, kellő ráhangolódást követően egy bizonyos idő után az alanyok nagy részénél jellemzően a tükör „mozogni kezd”, „elködösödik”, majd az alanyok egy részénél egy hozzátartozó jelenik meg. Előfordul, hogy nem a várt rokon látható, olykor a kép is homályos, néha pedig csak a hangját hallja, de valamilyen formában érezhetően felbukkan. Az elhunyt szeretettekkel való látomásos találkozások a tapasztalatok szerint nem keltenek félelmet. Ellenkezőleg, általában pozitív élmények, amelyek az embereknek reményt adnak, és annak érzetét, hogy az elhunyt jól van, boldog, és még mindig velük van lélekben. Mint a spontán találkozások alkalmával, azzal a megkérdőjelezhetetlen bizonyossággal járnak, hogy van élet az élet után.

Az alanyok másik részénél, akiket tükörbe nézéskor nem a halottakkal való találkozás, hanem önismeret vagy kíváncsiság vezérel, sokszor szimbolikus dolgokat látnak a tükörben, vagy olyan jeleneteket az életükből, amelyeknek jelentősége egyértelmű az aktuális élethelyzetükben. (forrás: researchgate.net)

 

 

Hogyan lehet kapcsolatba lépni a halotakkal a tükörjóslás segítségével?

Moody kifejlesztett egy technikát, amellyel a személyes pszichomanteumot tudunk létrehozni otthon a szükséges eszközökkel. Az alábbiakat javasolja a sikeres tükörjósláshoz, a halottakkal való kapcsolatfelvételhez:

 

  • Étel – Nyugodt lelkiállapotba kerülhetsz azáltal, hogy előző nap nem fogyasztasz koffeint és a tejet. Egyél egyszerű ételeket, például gyümölcsöt és zöldséget.
  • Helyszín – Menj a ház legcsendesebb részébe, ahol valóban pihenhetsz. Húzzd ki a szobában lévő összes elektromos eszközt, órát és tévét, telefont.
  • Ruházat – Vegyél le minden ékszert, beleértve az órát is. Viseljen laza, kényelmes ruházatot.
  • Tükör – Tegyél egy nagy tükröt egy kényelmes szék elé úgy, hogy ne lásd benne a saját tükörképedet.
  •  Hangulat – Kényeztesd magad, használhatsz illóolajokat párologtatáshoz, füstölőt. Hallgass lágy zenét a megváltozott tudatállapot eléréséhez.
  • Emlékek – Gyűjts fényképeket és személyes tárgyakat szerettedről, akivel kapcsolatba szeretnél lépni. Érintsd meg őket, és emlékezz.
  • Szék – Ülj le a székre úgy, hogy fejed meg legyen támasztva.
  • Testtartás – Lazíts a testtartásodon. Az izmaid ne legyenek feszesek se görcsösek.
  • Világítás – Alkonyatkor gyújtsd meg a gyertyát, és tedd le magad mögött. A mögötted lévő tompa fény az ideális, de a megfelelő beállítás érdekében kísérletezhetsz a lámpával is. A félhomály a legjobb, mert stimulálja a megváltozott tudatállapot elérését.
  • Tudatosság – Könnyedén elérheted a megváltozott tudatállapotot, csak lazíts és menj az érzetek után. Hagyd, hogy megtörténjen, nincs mitől félned.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük