Hidd el a mesét!

Sasi Enikő
Latest posts by Sasi Enikő (see all)

Hidd el a mesét, bízz benne, hogy mindenki számára van valaki, akit neki rendelt a sors… Mert az igazi valóban létezik… Csak nem könnyű megtalálni. Olykor rögös út vezet a célhoz.

Rengeteg motivációs könyvet és írást elolvastam, sok kézzel fogható példát is láttam magam körül, de mégis néha már kezdtem elhinni, hogy én kivétel vagyok, egy selejtes darab, akihez nem jutott tökéletes pár az égi gyárban. Így sokáig megelégedtem azzal, amit dobott a gép, mert elhittem, hogy nekem ennyi jár, és az igazi boldogság nem mindenkinek adatik meg.

Volt egy képzeletbeli listám, illetve valamikor talán konkrétan le is írtam, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie álmaim pasijának. Emlékszem, írás közben még mosolyogtam is egy-egy jellemzőnél, hogy na, szép álom, mert ilyen biztos nincs… 🙂 Hát kérem, úgy tűnik, van. Ha kilépünk az olyan élethelyzetekből, kapcsolatokból, amelyek már nem a javunkat szolgálják, hanem inkább hátráltatnak minket, akkor kitárul a világ. Ezt sokan mondták nekem, még több helyen olvastam, de a saját bőrömön megtapasztalhattam, hogy tényleg így van. Amikor felhagytam a sorsom görcsös irányítgatásával, felhagytam az agyalással, felhagytam azzal, hogy olyasvalaki figyelmét próbáljam magamra vonni, aki nem látja, milyen is vagyok valójában, akkor csak azt mondtam, hogy a fenébe is, majd lesz valami. És lett. Nem is akármi.

Bár még friss a kapcsolat, és átlagban ilyenkor amúgy is minden happy és leszáll a rózsaszín köd, de ez most más. Már az első pillanattól fogva éreztük, mindketten. Más, mint eddig bárki más az életünkben. Amikor azt veszed észre, hogy a tulajdonságok, amiket leírtál magadnak a nagy Ő-vel kapcsolatban benne testet öltöttek, akkor belátod, hogy a pozitív gondolkodásnak tényleg teremtő ereje lehet.

Amikor ugyanarra gondoltok anélkül, hogy kimondanátok, amikor ugyanazok a céljaitok és az álmaitok, és erre rádöbbentek, hogy van még egy ilyen ember, aki szintén azokat a dolgokat részesíti előnyben, és szeretné, amiket én, amikor azt mondja, hogy nincs még egy ilyen lány, de Ő pont ilyen különlegesre várt, akkor ott valami komoly dolog van készülőben. A szkeptikusok most nevezhetnek bolondnak, álmodozónak, vagy bármi hasonlónak, de még ha hihetetlennek is tűnik: érzed, ha a másik feled van melletted. Olyan, mintha mindig is ismertétek volna egymást, annyira természetes egymás társaságában, mintha már hosszú ideje együtt lennétek.  Azt hiszem, ha valaki képes pusztán annak örülni, hogy mellette vagy, képes órákig csendben nézni, ahogy alszol, akkor kétség nem férhet hozzá, hogy valami különleges kapocs van kettőtök között.

A kételkedők persze feltehetik azt a kérdést, hogy ugyan, honnan is tudhatnád, hogy ő az igazi, hiszen még rövid ideje ismered? Nos, való igaz. Nem tudhatom, mit rejt a jövő. De aki nem éli át, az ezt nem is érheti. Ezeket a különleges, már-már varázslatosnak mondott dolgokat nem tudod, egyszerűen csak érzed.

Müller Péter sorai visszhangoznak a fejemben, és mára már értelmet nyertek. „ A szerelmet a földön túlról hozza magával az ember, ezért nevezik szentnek ezt az érzelmet. Bizony a földön csodaszámba megy, ha valaki biztosan rátalál a párjára. Az igazira, akivel lelkében-testében ugyanegy.”

Amikor az édesanyád azt mondja, hogy remélem, még sok év múlva is együtt lesztek, amikor az Ő édesanyja az első találkozáskor megölel, és azt mondja, hogy téged a jó Isten küldött, amikor a barátai is úgy köszöntenek az első alkalommal, hogy Isten hozott, akkor valóban úgy érezheted, hogy ez volt a sorsod, hogy hazaérkeztél. A közös sorsotok az volt, hogy találkoznotok kellett. Hogy miért pont most? Nagy valószínűséggel most érkezett el az ideje.

Tehát csak annyit mondhatok, ha te, aki ezeket a sorokat olvasod, még keresed az igazit, a nagy Őt, a lelki társad, a másik feled, vagy nevezzük bárhogy, arra kérlek, ne add fel! Nekem is sok mindenen keresztül kellett mennem ahhoz, hogy idáig eljussak, hogy az legyek, aki ma vagyok. De várj és remélj kitartóan, és ami a legfontosabb: hidd el, hogy létezik!

Sasi Enikő

Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük