3 egyszerű gyakorlat, hogy megváltoztasd az életed

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Szeretem ösztönözni az embereket. Szeretném, ha a következő hét napban kipróbálnál 3 egyszerű gyakorlatot, hogy megváltoztasd az életed.

Ha képes lennél arra, hogy 1, 2 vagy akár 3 különböző dolgot másképp csinálj, másképp állj hozzá, vagy teljesen elhagyd, amikor egy gondolat megjelenik az elmédben, vagy egy bizonyos módon reagálsz. Ha van valami, amit elhagynál, 1,2 vagy 3 dolgot, és 7 napig minden nap tennél érte, amitől hihetetlenül jól éreznéd magad. Egészségesebbnek, élettel telinek, több szeretet járna át, akkor melyek lennének ezek a dolgok?

A legtöbb ember felkel reggel és megnézi a telefonját, kiír valamit a Facebookra, ugyanúgy megy munkába, ugyanazt csinálja program szerint. Emiatt elvesztik a szabad akaratukat.

 

Az 1. gyakorlat, hogy megváltoztasd az életed

 

Szóval ha elindul a napod, egy egyszerű kérdéssel kell kezdened:

  •  Mi önmagam legnagyobb ideálja, ami ma lehetek?

Felteszed magadnak a kérdést, és a tested válaszol, mondjuk kávéznod kell, mert fáradt vagy. De te éppen azt szeretnéd elhagyni, hogy ne éhgyomorra idd meg a kávét. Ekkor te azt mondod:

  • Test, te nem az elme vagy én vagyok az elme, én vagyok az irányító. Ülj le és megetetlek. Megkapod a kávédat, mindent, de most ez az én időm. Nekem fogsz engedelmeskedni.

Mostantól nem a test az elme, te vagy az elme, te vagy az irányító. Így amikor fel akar kelni és tudatosítod ezt magadban, akkor visszatérsz a jelenbe. Ez minden alkalommal egy győzelem, és minden alkalommal valami megváltozik benned. Csak tedd fel magadnak a kérdést. Ez az első lépés afelé, hogy megváltoztasd az életed.

3 dolog, hogy megváltoztasd az életed
Fotó: Andrea Piacquadio

Írj le négy negatív, hátráltató gondolatot, amiről tudod, hogy meg szokott fordulni a fejedben. Figyeld magadban ezeket a gondolatokat egész nap. Például: „Képtelen vagyok rá, hogy…, Túl nehéz, mert….”, “Nem bírom ezt tovább…” stb. Meg fogsz lepődni, amint rájössz, mennyire nem voltál tudatos rájuk egész nap, egész héten. Írd le, mit mondasz és hogyan mondod. 4 dolog, amit meg akarsz változtatni a viselkedésedben. Panaszkodsz, hibáztatsz, kifogásokat gyártasz, Sajnálod magad? Ez áldozati magatartás. Itt az ideje, hogy megváltoztasd az életed.

Figyeld meg, milyen érzések mozgatnak? Lehet, hogy annyira megszoktad a bűntudatot, hogy azt hiszed, tényleg bűnös vagy? Engeded, hogy elfogyjon az energiád? Válj tudatossá ezekre az állapotokra és vizsgáld meg őket. Mondd, hogy “Ez a régi énem.”, utána pedig kérdezd meg magadtól, hogy “Milyen gondolatokat akarok az elmémben?” majd kezd el feltüzelni, fokozni, kezdd el érezni.

Hogyan fogsz viselkedni? Milyen döntéseket hozol? Egy nap, egy élet, gyakorolj, hogy megváltoztasd az életed! Gyakorold az egész dolgot, kezd el telepíteni az idegi hardware-t és ha folytatod, a hardware lesz a program és elkezdesz úgy gondolkodni és cselekedni. És itt jön a durvább része. Meg tudod tanítani a testedet, hogy mindezt átélje érzelmileg? Hogy milyen lesz a jövőd, mielőtt megteremted? Ne kelj fel, amíg nem érzed úgy magad! Gyakorold ezt néhány napig, és utána lássuk, meg tudsz-e maradni ebben az állapotban? Figyeld meg, hogy hirtelen azok a furcsa ajtók elkezdenek kinyílni. Ezeket az ajtókat szinkronicitásnak hívjuk.

 

A 2. gyakorlat, hogy megváltoztasd az életed

 

3 dolog, hogy megváltoztasd az életed
Fotó: Andrea Piacquadio

A második dolog, hogy minden nap végén, mielőtt lefekszel, adj hálát az életedért. Érezz hálát és tanítsd meg a testednek, milyen érzés. A hála érzelmi ereje, amikor a hála azt jelenti, hogy kapsz valamit. Ha adok neked valamit, ami értékes, megköszönnéd, mert így éreznél, igaz? Szóval amikor kapsz, akkor megköszönöd, tehát a hála a részesülés végső állapota.

Az emberek csak azokat a gondolatokat fogadják el, vagy adják át magukat nekik, melyek egyenlőek az érzelmi állapotukkal. Tehát ha a hála állapotában vagy, minden gondolat végigmegy a testedben. Ha azt mondod “egészséges, gazdag vagyok”, de a tested negativitásra van programozva, akkor azt válaszolja, “nem, te nem vagy az”, és a gondolat itt meg is fog állni. Tehát emeld fel a rezgésedet, az érzelmi állapotodat. Légy hálás!

Körülbelül 1200 kémiai reakció megy végbe a testedben, ami a testet visszaállítja a hála állapotába. Kutatásokat végeztünk, hogy bizonyítsuk. 10 perc és csak érezned kell, teljes szívvel. Ennyi.

 

A 3. gyakorlat, hogy megváltoztasd az életed

 

A harmadik dolog nagyon fontos. Szánd rá az időt, amikor csak tudod, ülj le és hunyd be a szemed. Tárd ki az elméd, tárd ki a térnek, ami körülvesz, és csak érezd, figyeld meg, válj tudatosabbá. Az által, hogy kitárod az elméd, csökken a stressz hormonok száma és összefüggőbb agyhullámokat generálsz.  Csak gyakorlás kérdése. Minél többet csinálod, annál jobban leszel. Mindössze ennyi kell, hogy megváltoztasd az életed!

 

Dr. Joe Dispenza

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük