Hogyan ápoljuk bőrünket a mindennapok során?

Kicsi Budoár

Minden évszakban fontos a testápolási rutin betartása, azonban télen fokozott terhelésnek van kitéve a bőrünk, így még körültekintőbben kell ápolni.

A bőr szakszerű ápolása a megfelelő tisztító és hidratáló termék használatánál kezdődik, amit több szempont alapján, de elsősorban bőrünk egyéni jellemzőire fókuszálva választhatunk ki. A Nu Skin legújabb oktatóvideó-sorozatában bemutatja a bőrápolás alaplépéseit és segít eligazodni a termékek között.

A testápoló termékek kiválasztásánál az évszak, a bőrtípus, valamint a készítmény állaga lehet befolyásoló tényező, de sokan a csomagolás illetve az illat alapján szerzik be a számukra megfelelő terméket. A bőrünk igényeire szabott kozmetikum használata mellett fontos, hogy kialakítsuk a mindennapi testápolási rutint, aminek két alappillére van: a tisztítás és a hidratálás.

 

  1. lépés: Tisztítás

A tisztítás a napi bőrápolás elengedhetetlen része, ami segít eltávolítani a külső és belső szennyeződéseket, azaz a felesleges faggyút, port, illatszerek és a dekorkozmetikumok nyomait bőrünkről. A tisztítás során választhatunk teljesen folyékony, gél, vagy szilárd állagú terméket, a legfontosabb azonban, hogy ne forró vízben fürödjünk, mert bőrünk könnyebben kiszárad, ezáltal a ráncosodásra is hajlamosabb lesz. A hideg víz a meleggel ellentétben összehúzza a pórusokat és felfrissíti a bőrt, amitől egészségesebbnek tűnik és rugalmasabb lesz. A tisztítás esetében fontos a mértéktartás: naponta csak egy alkalommal használjuk tusfürdőt vagy szappant, hiszen bőrünk a hidegben kevésbé tud regenerálódni, ráadásul mosakodás során eltávolítjuk a védő funkciót betöltő lipideket, valamint a vízmegkötő, rugalmasságot elősegítő anyagokat is a bőrfelszínről, amiket ilyenkor hidratálás útján kell pótolnunk.

 

  1. lépés: Hidratálás

A bőrtáplálás célja a regenerálás, a degenerációs folyamatok késleltetése, valamint a bőr védelme a kiszáradástól, az időjárás viszontagságaitól és a levegő szennyeződéseitől. A hidratálásról kívülről és belülről is egyaránt gondoskodjunk: minden nap igyunk legalább két liter vizet és ne feledkezzünk meg a testápoló készítmények rendszeres használatáról sem. A testápoló emulziók segítenek a bőr elveszett zsír- és nedvességtartalmának pótlásában, valamint puhítják és rugalmassá teszik a bőrt. A bőrtípusunknak megfelelő hidratáló kiválasztásánál mindenképpen vegyük figyelembe a termék állagát, a felszívódás gyorsaságát, a bőrünk ellenálló képességét és érzékenységének mértékét. Az ápoló termékekből természetesen többfélét is használhatunk, így külön napszaknak, évszaknak és testrésznek megfelelően is válogathatunk.

 

+ 1 lépés: Radírozás

A bőrápolási rutint érdemes kiegészíteni bőrradír használatával, amit hetente egy-két alkalommal javasolt beiktatni. A radírozással elősegítjük az elhalt hámsejtek leválását, fokozzuk a vérkeringést és a sejtmegújulást, illetve megnöveljük a bőr felszívóképességét, aminek köszönhetően a testápoló jótékony hatóanyagai könnyebben jutnak le a bőrünk mélyebb rétegeibe.

A teljes körű testápolás lépéseiről, a megfelelő termékek kiválasztásáról, és a Nu Skin megújult csomagolású testápoló termékeiről az alábbi, két részes edukációs videósorozatból tájékozódhattok:

 

  1. rész: Tisztítás

 

2. rész: Hidratálás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük