Hogyan támogatja az oltár az érzelmi jólétedet?

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A saját kezüleg készített oltár növeli otthonod szépségét, és óriási haszonnal jár érzelmi, szellemi és mentális jóléted szempontjából. 

 

Az oltár a lelked kifejezése, egy hely, ami mindig kéznél van, ha gyógyításra vagy ihletre van szükséged. Nincs meghatározott szabály a megalkotására, kinézetére. Lehet nagyon egyszerű vagy részletgazdag, a lényeg, hogy a személyiségedet tükrözze. Tekints rá szimbólumként. A megjelenése és az, hogy mennyit foglalkozol vele, iránytű lehet számodra, hogy milyen módon nyilvánulsz meg a világban és hogyan gondoskodsz magadról. Minél több időt szánsz rá, annál aktívabb lesz a gyógyító és tisztító energiája.

 

Az én oltárom

Illatos füstölőkkel, gyertyákkal borítva egy kis tábortűznek érzem. Egy meleg, ismerős tér, amely megvilágítja a lelkem és lehetővé teszi számomra, hogy megtisztítsam a gondolataimat. Itt meditálok, írok és gondolkodom. Itt vonulok vissza, amikor túlterheltnek érzem magam vagy zavaros érzések kavarognak bennem.

Ez az én templomom, itt telepszem le, ha útmutatásra van szükségem, vagy csak fel akarok töltődni. A legnagyobb fájdalmaimat, és a legmélyebb imáimat az oltárom hallotta. Az oltárnál hihetetlen nyugalmat tapasztaltam meg, de itt születtek meg a legösztönzőbb ötletek is.

Amikor rendszeres meditációkkal, imákkal és rituálékkal kapcsolódom hozzá, akkor nagyon kiegyensúlyozott lelki világgal rendelkezem, és energikusnak érzem magam. Amikor azonban figyelmen kívül hagyom, és engedem, hogy ellepje a por, akkor ez az energia ​​eloszlik. Számomra a templomom elhanyagolása elég jó jel annak, hogy saját szükségleteimet is elhanyagoltam, legyen az meditáció vagy írás. Ez az elhanyagolás végül azt eredményezi, hogy lelki egyensúlyom felborul.

 

Mire jó az oltár?

A mindennapjainkban különböző hatások érnek minket. Van, ami felemel, és van, ami lehúz. Ez a szüntelen ingadozás nagyon megterhelő tud lenni, ezért fontos, hogy legyen egy hely, ahol visszanyerhetjük a stabilitásunkat. Környezetünk befolyásolni tudja az energiánkat és nem mindig pozitív irányba. Az oltár megemelheti otthonod rezgését, a védelem és az inspiráció energiáit hozza el az otthonodba.

 

oltár-

 

 

Készítsd el sajátodat

Bármilyen eszközök mellett döntesz a díszítést illetően fontos, hogy rendszeresen változtasd a kinézetét, hogy megfeleljen az aktuális energiáidnak, tudatossági szintednek. A teremtés, az újjáépítés, a tisztítás mind részét képezi az oltár tiszteletének, miközben a pozitív rezgéseket életben tartja.

 

 

 

 

Íme néhány tipp az induláshoz

Használd az intuíciódat annak eldöntéséhez, hogy hol rendezd be az oltárodat. Válassz egy olyan területet, ahol kényelmesnek és kellemesnek érzed a csendes elvonulást.

  • Miután kiválasztottad a helyet, gyűjtsd össze az összes képet, kristályt, bármilyen dolgot, amit az oltáron szeretnél elhelyezni. Ezután tisztítsd meg a levegőt, nyisd ki az ablakokat és használj füstölőt az energiák megtisztítására. A fehér zsálya, édesfű, sáfrány füstje is tökéletesen alkalmas erre.
  • Tisztítsd meg és távolítsd el a port az oltár helyéről, hogy készen álljon a díszítésre.
  • Helyezd el a dolgaidat bármilyen sorrendben, amely a legtermészetesebb neked. Érezni fogod, hogyan kell kinéznie, kövesd az intuíciódat. A gyertya általában a középpontjában helyezkedik el, de ha a te intuíciód mást mutat, mindenképpen azt kövesd. Ha naplót írsz, vagy esetleg tarot-t használsz, tarthatod az oltárod mellett. Használhatsz kendőt vagy terítőt is alátétként.
  • Bármit elhelyezhetsz rajta, amiről úgy gondolod, hogy támogatni tud téged. Kristályokat, virágokat, útszéli kavicsokat, képeket, szimbólumokat. A legelső oltárom egy sámánoltár volt. Az öt elem szimbólumait helyeztem el rajta, füstölőt, az erőállataim figuráit, tollakat, fétistálakat és a rúnáimat.
  • Miután elkészítetted, lépj hátra és vedd szemügyre. Ha úgy érzed, hogy valamin változtatnod kell, tedd meg. Amikor minden a helyén van, gyújtsd meg a gyertyá(ka)t és ülj le az oltárod elé. Gyönyörködj benne, meditálj egy kicsit, érezd a kapcsolatot a mindenséggel.

 

 

Látogasd rendszeresen 

Ha úgy érzed, hogy lelki egyensúlyod kezd felborulni, látogasd meg az oltárodat.  Igazából az a legjobb, ha minden nap meggyújtod a gyertyát és egy kicsit kikapcsolsz, meditálsz előtte. Nem kell órákat rászánnod, néha elég akár 10 perc is, hogy újra önmagadra találj és feltöltődj energiával. Segít abban, hogy követni tud szellemed útmutatásait, erősíti az intuíciódat és a bizalmadat önmagadban és a világhoz fűződő kapcsolatodban.

A reggel kiváló alkalom erre a személyes rituáléra. Ha reggel nem fér bele a napirendedbe semmi gond, keresd meg az az időszakot, amikor be tudod illeszteni az oltár előtti tevékenységet az életedbe. Ha naponta tudsz időt szánni rá, észre fogod venni, mennyivel erősebb, energikusabb és magabiztosabb vagy, mivel az érzelmi világod teljesen kiegyensúlyozott lesz. Ezen kívül ezek a rituálék segítik a szellemi fejlődésedet is.

Kérhetsz, imádkozhatsz, teremthetsz, és napi kapcsolatban lehetsz azokkal a szellemi segítőkkel, akik támogatnak életcéljaid megvalósításában.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük