Honnan tudhatod milyen a számodra tápláló partner?

Havas Andi

A tápláló szó jelentése a szótár szerint – „Amiben tápanyagok vannak, amitől a test növekszik, gyarapodik, hízik.”

Más szavakkal tápláló az, ami, aki hozzájárul ahhoz, hogy növekedj, kiterjeszkedj, gyarapodj minden területen. Ami, aki kivirágoztat, ami örömteli, könnyed, amitől ragyogsz, ami nagyobbat teremt számodra, amitől gyönyörködtetsz, és amitől, akitől egyre több mindenben gyönyörködsz.

Tehát akkor honnan tudhatod, hogy az a valaki, vagy valami, ami az életedben jelen van, számodra tápláló-e? Legyen az akár munka, akár hobbi, akár partner vagy sport, amiről most beszélünk. Tapasztalod a fent felsoroltak valamelyikét?

Nemrég hallottam egy tanfolyamon, hogy egy népszerű és elismert motivációs tréner előadásai és tanfolyamai után egyre több hölgy adja be a válókeresetet, költözik el a partnerétől. Vajon akkor itt mi történik? Az illető felborítja a házasságokat és tönkretesz kapcsolatokat? Nem gondolnám. Az ott résztvevők egy része, minden bizonnyal rálát arra, hogy amiben eddig élt, az nem tápláló számára és választja végre önmagát, és ha ez azt kívánja meg, hogy elköltözzön, elváljon, akkor azt.

Az Access Counsciousness, – melynek eszközeit imádom, és előszeretettel használom én is minden nap -, nézőpontja szerint különbség van a szenvedély, a vágy, a romantikus vonzódás (ezt hívjuk néha szerelemnek) és a tápláló, örömteli, könnyed hozzájárulás között.

A kettő között az a különbség, hogy míg az előbbitől átmenetileg örömtelinek érezzük magunkat, lebegünk, rózsaszínben látjuk a világot, szenvedélyes vágyunk van, az utóbbi hozzájárul, hogy a dolgaink olajozottabban menjenek, könnyedén megoldódnak, szuper lehetőségek jelennek meg, az életünk több területén varázslat jelenik meg.

Az első esetben a dolgok eltűnnek, kapcsolatok megszakadnak, feladjuk magunkat. Nem érdeklődünk a barátaink, hobbink, akár a testünk iránt sem, beszűkülünk és csak vágyunk tárgyára tudunk gondolni, szenvedünk nélküle, hiányérzetünk van esetleg elvonási tüneteink is vannak, ha nincs velünk, ha nem beszélget velünk. A romantikus vonzódás jelenlétekor valójában éberek vagyunk arra, hogy nem az lesz belőle, amit szeretnénk vagy elvárunk tőle. Az érzelmeink elfedik az éberségünket. Ezért is van, hogy a körülöttünk lévők szinte mind világosan látják, hogy az a partner nem igazán passzol hozzánk. Mi nem törődünk vele, elvakít a „szerelem”, az éberségünket egy sűrű fátyol fedi. Valójában a kezdet kezdetén éberségünk jelez, érzékeljük, már az elején tudjuk, hogy nem teljesülnek be az illetőhöz fűzött reményeink és az egész olyan mintha előre szomorkodnánk, csalódnánk. Biztos hallottad a celeb világban már számtalanszor, hogy xy megint szerelmes, aztán 2 hét múlva újra más valakibe, aztán megint.

A tápláló kapcsolatot arról ismerheted fel, hogy az ismerősök megkérdezik, mi történt veled, fiatalabbnak, kipihentebbnek tűnsz, az arcod vidámabb. Több lehetőség érkezik hozzád, több pénz jelenik meg, kiterjeszkedsz, könnyedebbek a lépteid, sokkal több az örömöd, motivált vagy és tettre kész. A tested minden sejtjét elönti a boldogság és a dolgok szinte maguktól oldódnak meg. A lényed abból a térből működik, amiben bármi lehetséges, ekként a végtelen lehetőségként létezel.

A legtöbben érzelmek alapján választanak partnert, nem az éberségük alapján.

Nem azt nézik, hogy kivel teremthetnének akkor éppen többet, nagyobbat, sokkal több örömöt maguknak és másoknak, hanem azt, ki az, aki nélkül éppen akkor nem tudnak élni, ami hiányból és szükségből megy, szükségem van rá, mi lennék nélküle, stb. Persze ha a fent felsoroltak nincsenek jelen mind az életedben, a kapcsolatodban, attól még működhet csodálatosan és örömtelien a kapcsolatod, a munkád.

  • Mi lenne, ha tudnád, hogy minden varázslatos eszköz ott van a kezedben életed bármely helyzetében és történésében?
  • Mi lenne, ha tudnád, hogy az is, ami most jelenleg nem tűnik túl táplálónak, azt is megváltoztathatod anélkül, hogy elválnál, anélkül, hogy elköltöznél?

Persze tudd, hogy folyamatosan van választásod, mindig van más választásod, ahelyett amit éppen megtapasztalsz. Te vagy a teremtésed forrása, és azt választasz, amit csak akarsz. Minden változik, folyamatosan, tehát ami most nem tűnik épp táplálónak, az 2 perc múlva lehet az. A választásodon múlik. Te most mit szeretnél választani?

Szeretnék adni Nektek egy eszközt, vagyis kérdést, amely az alábbi:

  • Ha ezt a valakit, vagy valamit választom, milyen életem lesz 5 év múlva?
  • Ha ezt a valakit vagy valamit nem választom, milyen életem lesz 5 év múlva?

A kérdések feltevése után a test valamiképpen jelez, aszerint, hogy melyik lenne számodra akkor a legjobb választás. Használhatod nem csak kapcsolatban, hanem bármi más kiválasztásánál is. Kérlek, kommunikáljatok a testetekkel, ha van kedvetek. Kérjétek meg, hogy mutasson számotokra egy igent és mutasson számotokra egy nemet?

  • A kezedbe veszel egy tollat és kérdezed, testecském, ez egy toll?

Itt van egy jelzés, amit ha megfigyelsz, esetleg érdemes kicsit gyakorolni, akkor ha ez egy teres, könnyed módon mutatkozik meg, akkor a számodra egy igen.

  • A kezedbe veszel egy tollat és megkérdezed, testecském ez egy asztal?

A test itt is ad neked információt, ha ez egy nehéz, összeszűkítő, akkor az a nem jelzés. A teszt hasonlít a kineziológiában használatos izomteszthez.

Tehát mit szólnátok ehhez a kis játékhoz?

  • Mi lenne, ha bíznátok jobban önmagatokban, hogy a testetek egy ragyogó hozzájárulást tud adni a boldogságotokhoz és a könnyed örömteli életetekhez?

Persze ha a boldogságot, és könnyed örömteli életet, és önmagatokat választanátok.

  • Lennél Te önmagad számára az a tápláló, fenomenális hozzájárulás, ami valójában vagy?

Jó szórakozást kívánok és sok-sok örömöt minden percben  🙂 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük