Interjú Balogh Csillával

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Csilla, köszönöm, hogy elfogadtad a Kicsi Budoár felkérését és időt szakítottál az interjúra! Korábban megjelent, A változás benned van című cikkemben tettem említést a Theta Healing módszerről, melynek köszönhetően erőteljes változások köszöntöttek az életembe. Kérlek, mesélj kicsit erről a technikáról.

Vianna Stibal 1995-ben alkotta meg ezt a technikát saját személyes felépülésének ideje alatt. Első könyve részletesen leírja gyógyulásának útját, valamint azt, hogyan erősítette meg kapcsolatát a Mindenség Teremtőjével a módszer használata által. A Theta Healing hatékony, egyszerű és gyors, más módszerekkel, vagy akár a hagyományos orvoslással is együtt alkalmazható. Többek között használják magánklinikákon pl. Japánban és Olaszországban, illetve számos vállalkozásban, cégeknél.

Milyen változásokat hozott az életedbe a Theta Healing? Milyen emberré váltál általa?

Korábban zárkózott ember voltam. A sérelmeimet hajlamos voltam elraktározni. Nem tudtam kifejezni az érzéseimet. Nem voltam képes elengedni és megbocsátani. Nem találtam a helyem, úgy éreztem nem szeretnek, nem vagyok fontos. Egyedül, elveszettként éltem a nagyvilágban. Nem voltam képes befogadni mások szeretetét. Magányos emberré váltam, úgy éreztem, hogy nincs segítség, senki nem törődik az érzéseimmel.

Ahogy elkezdtem tanulni a Theta Healinget, egyre jobban felfedeztem magamban azokat a mintákat, amiket a szüleinktől hozunk, amit gyermekként elfogadunk igazságnak.

Amikor ezeket elkezdtem feltárni magamban, rájöttem arra, hogy egyedül én vagyok az, aki tehet azért, hogy szeressenek, nyíljak az emberek felé, meg tudjam mutatni, hogy ki vagyok, hogy mit érzek anélkül, hogy bántsak másokat.

4 éve alkalmazom a Theta Healinget. Azóta látom tisztán, hogy mit akarok, mi kell nekem. Nyitottá, magabiztossá váltam, megismertem önmagam, tudom, hogy mit akarok, és azt hogyan érjem el. A folyamatos önmunka által tudok dolgozni magamon. Mindenhonnan támogatást kapok, azt érzem, hogy szeretnek az emberek és szeretem magam. Amikor egy félelem úrrá lesz rajtam, azt tudom kezelni, és nem hagyom, hogy belesüllyedjek. Fel tudom szabadítani magam ezek alól. A félelmeken túl csodálatos dolgok várnak ránk, csak merni kell előre lépni. Nagyon nagy belső nyugalmat és boldogságot kaptam a Theta Healing által. Imádom a munkámat, boldog vagyok, olyan párkapcsolatot élek meg, ahol valóban az értékeket tudom megtapasztalni. A kedvesemnek sokat köszönhetek, mert mindig ott van és türelmes velem. Megtanultam hogyan kell megbocsátani, együttműködni. Belső nyugalmat és boldogságot kaptam. Magabiztos, határozott nővé váltam általa.

A módszer alkalmazását meg lehet tanulni a tanfolyamokon, amiket tartotok. Kérlek, mesélj erről, milyen visszajelzések érkeznek a résztvevőktől?

 

Az Alap DNS Tanfolyam bemutatja a Theta Healing technikát és arra fókuszál, hogy minden résztvevőnél aktiválásra kerüljön a 12 szálas DNS. A diákok megtapasztalják, hogy megnyílnak a Teremtő, Feltétel Nélküli Szeretete felé.

A Theta Healing-ben hisszük, hogy a hiedelmek és az érzelmek örökölhetőek az őseinktől. Ezt hívjuk genetikai szintnek. A diákok a tanfolyam során megtanulják beazonosítani saját hiedelmeiket és azt is, hogy törölhetik ezeket másokból is. Megismerjük, hogy miért hozunk létre dolgokat az életünkben és mit tanulunk belőlük.

A Theta Healing Haladó DNS kurzus segíti és gyorsítja a Theta Healing megértését. Érzéseinket azonnal meg tudjuk változtatni: pl. az olyan korlátozó érzéseket, mint a harag, kétségbeesés, szégyen vagy bűntudat, átformáljuk életünket előremozdító érzésekké.

Életünket azonnal befolyásoló vizualizációs gyakorlatokat tanulunk meg a tanfolyamokon: stresszoldás magzatkortól – depressziótól kezdve bármilyen függőségek, szenvedélyek megváltoztatására is szolgálnak.

A Theta Healing alkalmazása szerves és szervetlen anyagokon (embereken, állatokon, üzleti vállalkozásokon, csak a képzeletünk szabhat határt ennek a vizualizációs technikának!) Rádöbbenünk, hogy mindannyian csodálatos lények vagyunk és a saját valóságunkat teremtjük. Tedd meg a következő lépést a manapság ismert egyik leghatékonyabb, legdinamikusabb és azonnali változásokat biztosító önismereti technikával!

A Theta Healinggel kapcsolatosan jelentek már meg könyvek is. A módszer alkalmazása könyvből is megtanulható?

Akik eddig elolvasták a könyvet, azok eljöttek a tanfolyamra, mert úgy vélték, hogy szükség van rá magához a megértéshez, a gyakorlat elsajátításához. Itt tudják a résztvevők megtanulni, hogyan működik az ásás, hogyan kell végigvezetni egy konzultációt. Az emlékeken lévő traumát szabadítjuk fel. Az elsajátításhoz és megértéshez kell a tanfolyam. A könyv felkelti az érdeklődést, a tanfolyam megadja a megértést.

A tanfolyam azoknak szól, akik mindent el szeretnének érni, amit csak lehetséges az életük minden területén; akik szeretnének többet elérni, mint eddig bármikor. Akik egészségre, mélyebb emberi kapcsolatokra, anyagi jólétre, szakmai sikerekre vágynak.

Az életed irányítása jelenti az utat afelé, hogy minden elérhetővé váljon számodra. Ez a tanfolyam, lépésről – lépésre végigvisz ezen az úton, hogy olyan nagyszerű emberré válj, aki képes figyelemre méltó tetteket véghezvinni. Mikor megismered ezt a módszert, teljesen le fog nyűgözni, amikor pedig elkezded használni, meg fogsz döbbenni azokon a hihetetlen eredményeken, amiket tapasztalni fogsz.

Konzulensként tartasz személyes konzultációkat is. Hogyan kell ezt elképzelni, mi minden történik egy konzultáció alkalmával? Általában milyen problémával keresnek fel?

A kezelés azzal kezdődik, hogy a Konzulens – aki képes arra, hogy éber állapotban, beszélgetés közben is tartsa a Theta agyhullámot – kapcsolódik, majd úgymond átadja az irányítást a Mindenség Teremtőjének. Ez azt jelenti, hogy egészen a kezelés végéig ő maga hátralép, és nem vonja bele a személyes véleményét a folyamatba. Ezután a Kliens elmondja, min szeretne változtatni jelenleg az életében: ez bármi lehet, párkapcsolat, család, munka, egészség, érzelmek, önértékelés, stb, majd megkezdődik a Theta munka. A beszélgetésként zajló, ámde rendkívül mély és hatékony energia munka alatt a Kliens végig éber marad, és egyre tisztábban meglátja az életét irányító, tudat alatt futó összefüggéseket. A Konzulens közreműködésével együtt térképezik fel az adott problémák gyökerét.

A korlátozó meggyőződések beazonosítása után, a Kliens ENGEDÉLYE után a Konzulens tanúsítja a változás megtörténtét: az elengedést és az új érzelmi minták tanítását/lehívását. Ez utóbbiak az ún. “Letöltések”, avagy pozitív érzelmi minták a Legmagasabb Szemszögből (gondoljunk például arra, hány féle szeretet létezik). Úgy lehet a munkát könnyedén elképzelni, mintha a hardware-t (tudatalatti) és a software-t (tudatos tudat) frissítenénk: ahol az eredeti információk már idejét múltak és megértek a cserére, ott tanúsítjuk ennek megtörténtjét és az egyensúly létrejöttét.

A  konzultáció végén a Konzulens energetikailag szétkapcsolódik a Klienstől, a Kliens pedig feltöltődve, pozitív kisugárzással távozik. A Theta munka kellemes, felszabadító élményt ad, és szemlélet-átalakító hatással bír. A nézőpontjaink megváltoztatásai, érzelmi terhek letétele pedig az életünk minden területére hatással van.

Egy – akár évek óta elhúzódó – probléma nagyon gyakran 1-3 konzultációval elengedhető. Törekszünk arra a szemléletre, hogy “egy probléma: egy kezelés”, ugyanakkor egy-egy konzultáció során számos más területet is érinthetünk az eredeti változtatni kívánt helyzet, vagy érzés mellett.

Az első alkalom után általában azt javasoljuk, hogy a kliens várjon néhány napot és utána nézzük majd meg, hogy szükség van-e további kezelésekre, hiszen számtalan esetben előfordul, hogy egyből – napok alatt – rendeződik az adott helyzet. Fontos, hogy a kliens őszinte legyen magával szemben és elismerje azokat a változásokat is, amiket aprónak ítél meg, vagy amik megvalósulását korábban másképp képzelte el, mert ez az elismerés/hála érzése lendíti tovább a kívánt változás megélése felé. A kezelés történhet személyesen, vagy online (pl. skypen, viberen), esetleg telefonon. Személyes vagy Skype-on történő konzultációra és a tanfolyamokra bejelentkezni a következő elérhetőségeken lehet:

e-mail: baloghcsilla36@gmail.com
telefon: +36/30 694-79-41

A VNTV-nek köszönhetően láthattunk már a képernyőn egy-egy adás alkalmával. Nagyon érdekesnek találtam a nőiség megélésével kapcsolatos álláspontodat. Sokunkban megfordulhatnak az alábbi kérdések:

Hogyan legyek igazi nő? Mit tegyek azért, hogy szeressem és elfogadjam önmagam? Hogyan érhetem el, hogy magabiztosan éljem az életem? Milyen tanácsokat tudsz adni ezekkel kapcsolatosan?

A nőiséggel kapcsolatos probléma az anyával való kapcsolatra vezethető vissza. Ezen kívül lehetnek problémák az önbecsüléssel, önértékeléssel. Ott lapulhat bennünk a féltékenység, a félelem attól, hogy elhagynak minket, mert nem szeretnek.

Szoktam tartani szemináriumot öt órában, mely a nőiség megélésével kapcsolatos. Rendbe tesszük az önértékelést, megtanuljuk, hogy értékesek vagyunk, hogy szeressük és elfogadjuk önmagunkat. Ha megtaláljuk a helyes értékrendünket, akkor többé nem fogjuk rombolni magunkat. Amiben hiszünk, azt fenn kell tartani. Sosem szabad megalkudni azért, mert félünk, hogy egyedül maradunk. Én is folyamatosan dolgozok magamon, nap, mint nap. Nem fárasztó, mert olyan terheket teszek le, ami többszörös energiát indít, szabadít fel engem.

Mik a terveid a jövőre vonatkozóan? Mi mindent szeretnél még elérni az életedben?

Folyamatosan fejlesztem magam. A mesteri végzettséget szeretném megszerezni és tanárként, konzulensként akarom tovább folytatni a théta halinget. Minden vágyam ezt a tudást és tapasztalást átadni, egyre több embernek segíteni, hiszen a visszajelzések csodálatosak.

Csilla, nagyon szépen köszönöm, hogy a vendégünk voltál egy interjú erejéig, és bemutattad nekünk ezt a csodálatos módszert. Sikerekben gazdag teremtést kívánunk neked a továbbiakban!

Csilla videói az alábbi linken megtekinthetők:

http://www.vntv.hu/2016/06/noi-szerep-a-theta-tukreben/

http://www.vntv.hu/2016/07/milyen-no-voltam-a-theta-elott-es-milyen-no-lettem-a-theta-utan/

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük