Interjú Dobos Jánossal

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány (Citizens Commission on Human Rights – CCHR) egy nemzetközi emberi jogi szervezet, amelynek feladata, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén, az alapvető emberi jogok megsértését.

A CCHR az emberi jogok betartása mellet áll ki világszerte, így Magyarországon is. A mentális egészségügy rendszerében fellelhető jogsértésekkel, a lelki egészség helyreállításáért felelős intézményekben történő visszaélések feltárásával foglalkozik, azaz a mentálhigiéné területén az emberi méltósághoz való jog – mint alapvető emberi jog – védelmezőjeként  a betegjogok betartása érdekében tevékenykedik. 

Az Alapítvány célja, hogy a mentálhigiéné intézményeiben történő egyéni visszaélések, emberi jogi sérelmek, betegjogok megsértése esetén segítséget nyújtson a sértetteknek. Ez számos esetben vezetett már a visszaélést elkövető pszichiáter vagy intézmény jogos elmarasztalásához.

 

A Kicsi Budoár Női Magazin az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány elnökével, Dobos Jánossal készített interjút.

 

 

Amennyiben segítségre vagy bővebb információra van szükséged a témában, úgy az Alapítvány elérhetőségeit megtalálod  az Alapítvány honlapján.

 

Fotó: Denis Visuals
Videó: Flying Eyes Media

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük