Irány Horvátország, Krk sziget legjobb strandjai

Kicsi Budoár

Krk szigete a turistáknak épült, így nem igazán lehet unatkozni. Az idő egész nyáron napos, a tenger kellemesen langyos, és egymást érik a szuper jól felszerelt strandok, így passzívan vagy aktívan is nagyszerűen ki lehet kapcsolódni.

 

Tágas, lassan mélyülő strandok gyermekes családoknak

Krk szigetének déli részén fekszik Horvátország egyik legszebb strandja, a Baska nevű városka partjainál. Közel 30 hivatalos fürdőhely található itt, de leghíresebb a Nagy Strand (más néven Vela Plaza), amely 1999-ben elnyerte az Európai Kék Zászló kitüntetést, és kavicsos-homokos partja 1800 méter hosszan terül el. Lassan mélyülő partja miatt kitűnő választás kisgyermekkel is.

Eldugott kis öblök

 

A zsúfolt, zajos strandok mellett igazi nyugalom szigete Stara Baska, ami a világtól szinte teljesen elzárt halászfalucska az Ivansko hegy lábánál. Emellett persze számtalan csendes kis öböl vár minket, ha szívesen napoznánk pár órát nyugiban, akkor biztosan találunk icipici öblöcskét a part mentén sétálgatva, ahol két-három törülközőn kívül nem fér el semmi más.  A nyugalomra vágyók horvátországi nyaralóhelye Silo, a Krk sziget keleti részén fekvő falu, amely elérhető vitorlással is. A Stipanja-öböl védett a keleti és a déli szelektől, fekvése kifejezetten alkalmassá teszi strandolásra. Silóban van posta és néhány kisebb üzlet, de nincs túl sok vendéglátóhely, ezért ha valaki pezsgő éjszakai életre vágyik, inkább Malinskára érdemes ellátogatnia.

 

Aktív pihenés

Az extrém sportok szerelmesei sem fognak csalódni. Sőt, aki búvárkodni szeretne, azt Krk városában a Tengeri buborék búvárközpontban magyar nyelvű munkatársaik is várják. Biciklis kirándulásokat tehetünk: a Szigeti transzverz elnevezésű kerékpárút a sziget legérdekesebb és legszebb területein vezet keresztül. Sőt, egy igazi különlegesség is vár minket: valódi jéggel van borított koripálya is van Krk városában, amely igazi hűsítő élmény a nyári melegben.

Nézze meg a horvátországi autópályadíj kalkulátor segítségével, mennyibe kerül majd eljutni a nyaralás helyszínére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük