Mersz manipulálni?

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

A manipuláció szót, eszméletlen ítélet övezi. Ha csak meghallod, sokszor ellenkezést vált ki belőled, mert valami bűnös dologgal mosod össze. Vannak, akik manipulálnak és vannak, akiket manipulálnak, és bizony mind a kettőt megéled, még ha nem is vagy rá teljesen éber.

Wikipedia szerint, a manipuláció latin eredetű szó, “jelentése” kezelés, bánásmód. A manipuláció egyfajta befolyásolás, amelynek célja mások attitűdjének, a beállítódásának átformálása, a viselkedés, a cselekvés, az érzelmek és a kogníció (megismerés) megváltoztatása, átszervezése.

 • Mi van, ha a manipulációt másképp szemléljük? Mi van, ha levesszük róla a sok definíciót, kivetítést, kikövetkeztetést és ítéletet? Mi marad? Mi marad akkor, ha nézőpontok nélkül belemegyünk a manipuláció energiájába?

Már azzal, hogy létezel, manipulálod a világot. Világra jössz, gügyögsz, sírsz, mindenkire rámosolyogsz, kapálózol azokkal a hurkás kis lábaiddal, és közben mindenkit leveszel a lábáról. Keményen manipulálod a felnőtt világot, legyen az a legdepressziósabb ember, ha rávigyorogsz azzal a kis fogatlan száddal, elolvad tőled és kisüt még a nap is. Később a kis „pörgős” szoknyádba selypítve elmondasz egy verset apunak, és utána rögtön kéred a 100. csillám pónidat, ami nélkül nem élet az élet. Vagy megkapod, vagy nem, de Te ügyesen manipuláltál az energiáiddal, ráadásul tudatosan. Aztán rájőve, hogy néha működik, használod, ezt az energiát. Néha ki is használod az embereket körülötted, és bizony van úgy, hogy téged használnak ki. Persze ezt vagy úgy csinálod, hogy kinyílik a bicska a másik zsebébe és akkor hatalmas ellenállásra számíthatsz, vagy csak szépen lazán könnyeden, megengedéssel van jelen az életedbe. Van, amikor Te is észre veszed, hogy manipulálnak, és ellen állsz neki, mert nem választod. Engedd le a falaidat, ne állj ellen, egyszerűen, csak ne válaszd és kész.

 • Hányszor manipuláltad a világot, az embereket magad körül, amire nem voltál éber?
 • Hányszor manipuláltak Téged, amire szintén nem voltál éber?
 • Hányszor próbáltak manipulálni a bűntudattal, a szegény énnel és a drámázással?
 • Hányszor mentél bele, pedig tudtad, hogy mit tesznek veled?
 • Hányszor utasítottad el, és akadtál ki rajta, aztán te csináltad ugyan ezt másokkal?
 • Hányszor próbáltak azzal manipulálni, hogy rosszá tették a manipulációt, hogy félj tőle és ítéld el?
 • Megengednéd, hogy innentől ezt tudatosan lásd?

Az egész világ manipulációs információkból áll. Vegyél ezt, vegyél azt! Csináld ezt, csináld azt! Válaszd ezt, válaszd azt! Szeresd ezt, szeresd azt, és így tovább… Mi lenne, ha a manipulációnak nem ellene mennél, vagy nem határolódnál el, hanem tudatosan kezelnéd? Középről szemlélve eldöntenéd, hogy belemész, avagy nem. A manipuláció célját és energetikai irányát Te adod, élhetsz és vissza is élhetsz vele. A te választásod mire, kire használod, vagy nem használod. Mindenesetre, ha ellenállsz neki, akkor vonzod és jelen lesz az életedben. Ha éber vagy és figyelsz, akkor uralhatod.

Ha már felvállalod, hogy változást viszel a világba, azzal manipulálod azokat, akik benne vannak és ezt a változást választják és meglovagolják. Ha belegondolsz, minden cikkemmel manipulálok, invitálok valami másra. Ha belemész és tetszik, akkor választod, ha nem akkor tovább mész. Ez már a Te dolgod mit kezdesz vele.

Mi nők hihetetlen módon tudjuk manipulálni a férfiakat a női energiáinkkal és a testünkkel Nekem van egy olyan érdekes nézőpontom erről, hogy a férfiak ezt nem is igen bánják. Szerintem sokszor tisztába vannak ezzel, de jól esik megnézni egy igéző szép szemet, egy csókos szájat, egy ízléses dekoltázst és egy kerek popot. Sokszor bűvölöd el őket a kisugárzásoddal, a mosolyoddal, a ragyogásoddal. Ha a nő ezt megmeri élni, sokszor állítják pellengére, és kiáltják ki bűnösnek. A „bűnösben” pedig bűntudat ébred, és leállítja a fényét, elveszti erejét, és beleolvad a szürke hétköznapokba.

A gyógyítás is egyfajta manipuláció. Manipulálod az energiákat, kiveszel, beteszed, a test változik általad!

 • Mikor és hol döntötted el, hogy a manipuláció rossz és gonosz dolog, és aki ezt használja máglyán égjen el? Téged hányszor égettek el, máglyán ez miatt?
 • Mi lenne, ha tudatos lennél rá ki, mikor, és hogy akar manipulálni?
 • Mi lenne ha tudatosan választanád, vagy nem választanád a manipulációt?
 • Mi lenne, ha játszanál ezzel az energiával anélkül, hogy rosszá tennéd magad vagy másokat érte?

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük