Mert olvasni jó

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Mindig is imádtam olvasni. Egyik kedvenc időtöltésem.

Tudom, hogy manapság már egyre kevésbé „menő” könyveket venni, hiszen a felgyorsult világunkban a fejlett techonológiának köszönhetően szinte minden elérhető online. Teljesen egyetértek azzal, hogy kényelmes megoldás telefonon, tableten olvasni, hiszen nem kell magunkkal cipelni a vastag köteteket. Próbálkoztam vele én is, nekem nem vált be. Borzasztóan bántja a szememet a képernyő fénye, pedig „szuperszemkímélő-üzemmódban” is lehet használni ezeket az eszközöket.

Nem is agyaltam sokáig a témán (e-könyv kontra könyv), egyszerűen elfogadtam, hogy mint oly sok minden másban, ebben is „ódivatú” vagyok. Már gyerekkorom óta élek – halok a könyvekért. Tele volt velük a szobám, de még az ágyam alatt is tartottam belőlük, az esti olvasások miatt. Emlékszem, nem egyszer aludtam el orromon a szemüveggel. Rosszabb esetekben arra keltem, hogy arcul csapom magam a kezemből kiforduló kötettel.

Szerencsére gyakran kaptam ajándékba újabb szerzeményeket, így kielégíthettem olvasási mániámat. Főleg, hogy egy könyvnek képes voltam többször is nekiesni, hisz mindig fedeztem fel bennük újabb mondanivalót. Imádok elveszni abban a másik világban, amelybe kaput nyitnak. Együtt sírok és nevetek a szereplőkkel, beleélem magam a helyzetükbe, átélem az érzéseiket. Sokszor tettem fel a „mihez kezdjek most az életemmel?” kérdést, miután kivégeztem egy könyvet. Utána sokszor üresség honolt rajtam, melyet egy másik kötettel tölthettem be. Furán hangozhat, de szerves részeivé váltak az életemnek.

A mai napig elfog az izgalom, ha elsétálok egy könyvesbolt előtt. Akkor is be szoktam térni, ha nem veszek semmit. Szeretem azt a közeget, ami körülvesz és még a levegőnek is más illata van. Minden új szerzeményemet szeretettel megsimogatom, megszaglászom és hazaviszem „én nem veszem a könyveket, örökbe fogadom őket” jeligére.

Egyik legkedvencebb írónőm Vavyan Fable (született Molnár Éva), akinek egyszer sikerült eljutnom a dedikálására. Ifjúságom meghatározó alakja volt. Stílusa egyedi, összetéveszthetetlen. Rengeteget tanultam a könyveiből és a mai napig örömmel olvasom a munkáit. Sokat csiszolt a személyiségemen és megmutatta, hogy milyen emberré akarok válni. A humor kiapadhatatlan forrásommá vált, mely nagy hasznomra volt az életem során.

Egy szó, mint száz – olvasni király! 🙂

 

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük