Mi a szeretet?

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

Emlékszem szerelmes kiskamasz lánykaként sokszor játszottuk azt a játékot, hogy szeret, nem szeret. Tépkedtük a leveleket, és boldogok voltunk, ha a „levélmágia” szerint szeretett a fiú, akiért úgy oda voltunk. Mi a szeretet? Érzelem? Vagy annál több?

Mind a kettő igaz. Sok rétege van a szeretetnek. Sokan azt gondolják, hogy érzelem. Igen az érzelem alapú szeretetben vannak érzelmek, érzések, és bizony nem mindig a legtáplálóbbak. Mennyi formája is van az érzelem alapú szeretettnek? Rengeteg. Nézzük csak a jelzőket: van anyai szeretet, párkapcsolati szeretet, családi, baráti, bajtársi, fojtogató, birtokló, szerelemféltés, őrjítő, és így tovább. Sokunknál ez a fajta szeretet csak egy, két vagy pár emberhez kötődik.

Például: Szeretem a gyermekem, de a másik gyermekét már nem tudom úgy szeretni. Na, nem mintha kellene, de hogy értsétek, a gondolat menetemet kibontom hova is szeretnék kilukadni. Szerettem valakit nagyon, de aztán már nem tudom, mert megsértett, bántott, megcsalt, elárult és így tovább. Mindezt a beakadást aztán tovább viszem szinte minden emberi kapcsolatomba, és félek tőle, elhatárolódom és elutasítom a szeretetet, szerelmet.

Az asztrális, azaz érzelem alapú szeretet pont ezért sokszor tele van drámákkal és traumával. Rodrigó megcsalta Emánuelt aztán visszasírja magát, mert nélküle nem tud élni. Persze tud, de egy jó kis drámával már nem igazi a színház. Aztán szeretem a családom mindaddig, amíg nem öröklünk. Szeretem a barátnőm, amíg az el nem szereti a férjem, utána kinyírnám.

 

Mi a szeretet? Kell-e mindenkit szeretni?

Ez egy hülyeség, nem kell! Sokunk még saját magát sem szereti, – sőt gyűlöli – úgy, hogy előbb játszunk az önszeretettel, utána táguljon ki a szeretetünk másokra. A spirituális körökben dívik az, hogy a szeretet nevében meg akarnak menteni, szerelni! Eszméletlen ítéletekkel dobálóznak a neten, aztán odabiggyesztenek egy Áldást. Szóval, ha valakit nem szeretsz, ne legyen miatta bűntudatod. Ezt is rendezni lehet csöpögős gejl nélkül, majd írom, hogy hogyan.

 

Szeretlek, de!

Ha ezt hallod, akkor bizony a szeretet, amit kapsz feltételekhez kötött. Ha Te mondod, akkor is ez van érvényben. Adsz, de feltételekhez kötöd, hogy mennyit és hogyan. Ha neked így működik a szeretet az is oké, de van ennél sokkal teresebb és megengedőbb, amiben Te is jobban érzed magad.

 

Mi a szeretet? Összekeverted már a szexszel?

Szerintem ezt sokan megéljük. Én is mixeltem már össze és bizony adtam oda a testem olyannak, aki csak szexet akart, én viszont szerelmes voltam belé. Fájdalom volt a vége? Bizony az. Aztán megtanultam, hogy a szeretet az szeretet, a szex pedig szex. Ha csak hab a tortán, hogy azzal szexelünk, akit szeretünk is.

 

Szeretnem kell, mert…az anyám, a gyermekem, a családom stb.

Sajnos nem csak szeretetteli családi kapcsolatok léteznek, hanem bizony elég sokszor hallom a családon belüli bántalmazást. Ez főleg lelki terrorban, ítéletekben, bűntudatkeltésben és hasonlókban nyilvánul meg. De bizony sokszor van testi fenyítés is. Szemétkednek veled, kicsinálnak, bírálnak, ítélnek, megnyomorítják a lelked, de azt hiszed, mondod, hogy szeretned kell őket, mert a családod. Ha ilyenek és ennyit bántanak, akkor nem biztos, hogy választanod kell őket. Gondold át. Milyen szeretet az ami “kell” alapú?

 

Mi a szeretet? Mit teszünk a szeretet nevében?

Emberek millióit öltek, bántottak, aláztak a szeretet nevében. Tudtátok, hogy a gyilkosságok több mint fele szerelemféltésből fakad? Kérdem én, hogy itt hol van itt a szeretet? Legfeljebb azzal takaróznak, de hogy ennek köze sincs hozzá, az is igaz.

 

Mi a szeretetMi a szeretet? A szeretet, ami megengedi, hogy az légy aki vagy…

Aztán van a szeretetnek egy érzéseken és érzelmeken túlmutató állapota is. Ez már nem asztrális csiki-csuki. Hol szeretlek, hol nem, épp sapka van rajtam, vagy nincs stáció. Azt gondolom ez egy állapot.

Itt már egységben vagy önmagaddal, a világgal, az Univerzummal. Ez a fajta szeretet nem bírál, ítél. Teljes megengedésben van a másik emberrel. Már nem akar megszerelni senkit, elfogad mindenkit olyannak amilyen. Ebben az is benne van, hogy az elfogadás mellett, meg van a tudatossága annak, aki ezt éli, hogy nem választja azt, aki számára lehúzó és nem tápláló. Megengedésben van, de nem válaszja, ha számára az nem tápláló!

Én is megengedésben vagyok azzal, aki gyökér velem, de már biztos, hogy nem választom. Nem akarok vele kapcsolódni és nincs helye az Univerzumomban. Ebben az állapotban megengedésben vagyunk, hogy a másik úgy élje az életet, ahogy szeretné. Ha szeretnek, ha felénk fordulnak, ha kérik a segítségünket úgy is jó, de azzal is megengedésben vagyunk, ha nem. Mi a szeretet?

 

Ezt úgy, hívják Agapé! Sokan azt mondják ez csak az Istenek kiváltsága, de én nem hiszem. Az Agapé egy állapot, és ha szeretnéd, bizony megélheted minden csinnadratta és taps nélkül, csak úgy egyszerűen, a bensődből fakadóan.

 

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük