Miért a nők vezényelnek?

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Az udvarlásnál többnyire a nők vezényelnek, ők húzzák a talpalávalót, és a férfiak táncolnak.

 

Kérdezzük csak meg egy férfitól, hogy ki kezdeményez az udvarlásban: mindig azt fogja válaszolni, hogy a férfiak. Ám a kacérkodó ismerkedés kutatói szerint az esetek 90%-ában a nők kezdeményeznek. A nő a szemével, a testével, az arcával körmönfont jeleket küld a kiszemelt férfinak, aki -feltéve ha elég fogékony – veszi őket, és válaszolni fog. Vannak férfiak, akik biztatás nélkül is közelednek a nőkhöz a bárban vagy a klubban, de általában csekély sikerrel járnak, mert nem kaptak jelzést, hogy szabad az út, csak hazardíroztak. A hazardírozó férfinak sok nőnél kell próbálkoznia, hogy eladhassa magát kivéve persze, ha olyan a külseje, mint Brad Pittnek.

 

A szerelem testbeszéde

Minden férfi, aki keresztülvág a szobán, hogy meg­szólíthasson egy nőt, általában azért teszi, mert a nő bátorította a testbeszédével. Az csak a látszat, hogy ő tette meg az első lépést.

 

A nő szerelmi testbeszéde

A nők sikere az ismerkedésben azzal a képességükkel függ össze, hogy udvarlási jeleket tudnak küldeni a férfiaknak, és érte­nek a válasz megfejtéséhez. Nem azért nehéz partnert találniuk, mert nem tudják olvasni a jeleket, hanem mert kevés férfi felel meg az elvárásaiknak.

 

A férfi szerelmi testbeszéde

A férfi sikere a násztáncban nem a kezdeményezőkészségen, hanem elsősorban azon múlik, hogy képes-e olvasni a kapott jeleket. A legtöbb nő érzékeli az udvarlás jeleit, de a férfiak sokkal kevésbé fogékonyak, sőt gyakran tökéletesen vakok ezekre a jelzésekre. Sokuknak ezért nehéz párt találni.

Miért égnek le a férfiak, amikor közelednek a nőkhöz..

Sok férfinak nehéz értelmeznie a nők testbeszédének fino­mabb árnyalatait. A kutatások szerint a férfiak hajlamosak sze­xuális érdeklődésnek tulajdonítani a barátságos viselkedést és a mosolygást, mert az ő világuk szexuálisan jóval túlfűtöttebb, mint a nőké. A férfiakban tízszer-hússzor több a tesztoszteron, mint a nőkben, ezért a szexualitás szempontjából néznek mindent. Félreérthetik a nő korai jelzéseit, és megpróbálnak esetlenül kikezdeni vele. Természetesen kosarat kapnak, és szégyenszemre vissza kell kullogniuk a bár túlsó végébe a barátaikhoz.

 

Egyes férfiaknak az az álláspontjuk, hogy ha egy úrinő azt mondja: „nem”, ezt úgy kell érteni, hogy „talán”; ha azt mondja, hogy „talán”, ezt úgy kell érteni, hogy „igen”; de ha azt mondja, hogy „igen”, akkor nem úrinő.

 

…és miért van az, hogy egyes nőkhöz sose közelednek

A nők, ha lehetséges partnerre találnak, körmönfont, de gyak­ran félrevezető udvarlási jelzéseket küldenek, hogy lássák, érdemes-e vadászniuk a férfira. A nők hajlamosak a találkozás első néhány percében jelzések zárótüzét zúdítani a férfiakra. A korai szakaszban sugárzott, kétértelmű és következetlen jel­zésekkel egyenesen ki akarják provokálni, hogy a férfi mutassa meg a lapjait. Sok nőnek többek között ezért nehéz magához vonzani a férfiakat, mert azok összezavarodnak, és a vissza­utasítástól félve még akkor sem közelednek a nőhöz, ha az tetszik nekik. A férfi csupán akkor közeledik a nőhöz, ha az következetes, egyértelmű jeleket sugároz, és a férfinak nem kell attól tartania, hogy közeledését visszautasítják. Sok gyönyörű nő ezért kénytelen arra panaszkodni, hogy a férfiak sohasem állnak szóba vele.

 

A nők vezényelnek, de ahhoz, hogy szakértők legyenek az udvarlásban, meg kell tanulniuk, hogy a testbeszéd megfelelő jeleit sugározzák, a férfiaknak pedig meg kell tanulniuk olvasni ezekből a jelekből.

 

A csábítás folyamata, avagy miért a nők vezényelnek?

Az embernél az udvarlás öt fokozatból áll, amelyeket mind­nyájan végigjárunk, ha egy vonzó személlyel találkozunk.

Szemkontaktus

A nő körülnéz a szobában, és kiszúr egy férfit, aki tetszik neki. Megvárja, hogy a férfi észrevegye, utána körülbelül öt másodpercig nyújtja a szemkapcsolatot, aztán elfordítja a tekintetét. A férfi tovább figyeli a nőt, hogy lássa, lesz-e ismétlés. A nőnek átlagosan háromszor kell megismé­telnie ezt a manővert, hogy az átlagférfi rájöjjön, mi történik. Ezzel kezdődik a kacérkodás.

 

Mosoly

A nő megereszt egy röpke mosolyt, egyszer vagy többször. Ennek a félmosolynak azt kell közölnie a kiszemelt férfival, hogy közeledhet. Sajnos sok férfi nem reagál ezekre a jelzésekre, és a nő azt fogja érezni, hogy nem érdekli a férfit.

 

Tollászkodás

a nők vezényelnek
Fotó: Ksenia Mizgireva

A nő maximum hat másodpercig játszik a hajá­val, sejtetve, hogy csinosítja magát a választottjának. Meg­nyalhatja a száját, dobálhatja a haját, igazgathatja a ruháját és az ékszereit. Erre a férfi azzal válaszol, hogy kihúzza magát, behúzza a hasát, kidülleszti a mellét, megigazítja a ruháját, megérinti a haját, és az övébe akasztja a hüvelykujját. Lábuk vagy egész testük egymás irányába mutat.

 

Beszéd

A férfi közeledik, és megpróbál beszélgetésbe ele­gyedni, olyan közhelyekkel indítva, mint: „Nem találkoztunk mi már valahol?”

 

Érintés

A nő keresi az alkalmat, hogy könnyedén megérint­hesse a férfi karját, „véletlenül” vagy másképp. A kéz meg­érintése meghittebb kapcsolatra utal, mint a kar megérintése. A nő minden érintést megismétel, ellenőrizve, örül-e neki a férfi, egyben a férfi tudtára adva, hogy az első érintés nem volt véletlen. Ha a nő könnyedén végighúzza a kezét a férfi vállán, azzal közli, hogy fontos neki a férfi megjelenése. A kézfogás­sal gyorsan el lehet jutni a következő fokra.

 

Az udvarlás első öt fokozata csekélységnek vagy mellékesnek tűnhet, mégis döntő szerep jut nekik minden új kapcsolat kez­detén, és mint láttuk, a férfiak többsége nehéznek találja őket. A nők vezényelnek, és ha a nők azt akarják, hogy a férfiak közeledjenek hozzájuk, egyértelmű, következetes üzeneteket kell küldeniük, ame­lyeket a férfiaknak csak el kell olvasniuk, és válaszolniuk kell rájuk.

 

Forrás: Allan és Barbara Pease- Testbeszéd a szerelemben

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük