Mondd el a jövőmet!

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Nemrég megkeresett egy régi ismerősöm, hogy segítsek neki, mert meg fog bolondulni. Külföldön él, utálja a munkáját, a lakása sem a legjobb helyen van és nagyon magányos.

Segítséget kért tőlem, hogy másszon ki ebből a helyzetből, mert teljesen kilátástalannak érzi.

Beszélgetni kezdtünk, próbáltam rávezetni, hogy meg tudja fogalmazni, mi is a problémája valójában. Végül eljutottunk odáig, hogy a fő probléma a magány. Végtelenül magányos, ott kint nincsenek barátai, az itthoni barátok pedig elfeledték, mintha nem is létezett volna. A családjával is ritkán beszél.

Rákérdeztem, hogy mi a helyzet a férfiakkal? Nincs körülötte senki?

Erre azt válaszolta, hogy több is van. Volt egy tartósnak mondható párkapcsolata, de szakítás lett a vége, mivel a férfi túlságosan féltékeny volt. (Mint utóbb kiderült, nem alaptalanul.) Összejött egy másikkal, de azzal sem volt szabad megállapodnia, így szakítottak.

Itt felkaptam a fejem!

Hogy érted, hogy nem volt szabad megállapodnod?

  • Hát voltam egy asztrológusnál, aki azt mondta, hogy a párom egy tanár lesz, és az előző két férfi közül egyik sem volt tanár, így szakítottam velük. 

Teljesen ledöbbentem! Ilyen létezik? Nem voltam biztos benne, hogy jól értelmeztem, ezért tovább puhatolóztam.

  • És akkor most várod, hogy jöjjön egy tanár, mással szóba se állsz majd?
  • Ó, már megjött a tanár! De nem nagyon passzolunk egymáshoz, a szexben főleg nem, de azért próbálkozom, mert az asztrológus szerint egy tanár lesz a párom, és a jósnő, akinél egy éve voltam, ő is azt mondta, hogy vagy tanárt lesz vagy zenész.

Tényleg jól értettem! Tehát, az asztrológus és egy jósnő valamikor egy éve vagy több, ezt mondta, és hiába jönne egy olyan férfi, akivel jól működő párkapcsolata lenne, nem vág bele, mert nem ezt mondta az asztrológus és a jósnő!

 

  • Ne haragudj, de ha ez a fix álláspontod miért fordultál hozzám?
  • Azért, mert mindenki azt mondta, hogy látó vagy! Tudom, hogy az vagy! Tudni akarom, hogy ez a tanár az a tanár, akire várnom kell, vagy nem?
  • Az én meglátásom ezzel kapcsolatban: Nem értem, miből gondolod, hogy egy jósnő vagy asztrológus vagy akár én, jobban tudja nálad, hogy milyen párkapcsolat jó neked? Nem mindegy, hogy mi a foglalkozása, vagy ez nálad feltétel? Azt várod tőlem, hogy vegyem át a felelősséget a te életed felett és kész válaszokat adjak neked, hogy mit csinálj, és merre menj?
  • Igen, mert én össze vagyok zavarodva és nem látok tisztán, te meg látó vagy, neked látnod kell!

 

Nos, nem adtam választ. Nem csak neki, senkinek sem adok, aki ilyen kéréssel fordul hozzám. Mindenkinek felelősséget kell vállalni az életéért, mert ez az ő teremtése, az ő döntése.

Ahhoz, hogy tudatosan tudjuk teremteni az életünket el kell ismernünk saját erőnket és hatalmunkat. Miért ismernénk el hatalmasabbnak egy jósnő, asztrológus, látnok vagy akárki hatalmát, mint a sajátunkét? Miért engedjük, hogy mások mondják meg, hogyan éljük az életünket és kivel? Miért fogadjuk el a mások által állított korlátokat, és építünk fel abból egy olyan hitrendszert, ami nem visz előre?

Félreértés ne essék, nem a látókat, jósnőket, vagy asztrológusokat akarom negatív kritikával illetni! Vannak köztük kiváló szakemberek is! Azonban azt tudni érdemes, hogy a jósnő, látó a jelen energiáiból lát előre. Ha te holnap vagy akár 2 perc múlva másfelé indulsz, akkor a jövőd is változik, már nem lesz az, amit a jósnő vagy látó mondott neked. Ha tudatosan élsz, előbb-utóbb a csillagjegyed jellemzőiből is kilépsz, akkor már az asztrológus mondanivalója sem lesz aktuális.

Azok az emberek, akik ilyen konkrét, fix nézőpontokat adnak más embereknek segítség gyanánt, egy örökké változó és mozgásban lévő Univerzumban, ők véleményem szerint nem segítők!

Az én nézőpontom szerint egy segítő nem szűkíti a látóteret és a lehetőségeket, hanem ellenkezőleg, tágítja azokat, pontosan azért, hogy a segítséget kérő személy észrevegyen olyan lehetőségeket is, amik mellett elment volna. Ezzel növelve a tudatosságát, az éberségét.

Visszatérve az eredeti témához, egy párkapcsolat – leegyszerűsítve – akkor működőképes, ha a férfi mellett továbbra is önmagadat tudod élni, el tudod fogadni a „defektjeit” (mert mindegyik férfinak van), a férfi is tudja önmagát élni melletted, és el tudja fogadni a „defektjeidet” (mert neked is van).

Ha rátaláltál erre a férfira, akkor el nem zavard már azért, mert a jósnő, látnok, asztrológus, akárki azt mondta, hogy nem ő az, mert a foglalkozása nem tanár!

Aki hozzám fordul azért, mert nem tudja, milyen úton haladjon tovább, sosem kap kész választ, nem mondom meg neki, hogy merre menjen! Ébresztem arra, hogy lássa, érezze, merre akar menni! A döntést ő maga hozza meg, miután a segítségemmel már tisztán rálát a dolgaira. Szerintem ez a valódi segítség!

Mindegy, hogy jósnő, látnok, mester, asztrológus, stb. Ha ki akarja venni a kezedből az irányítást és a döntés jogát, akkor nem nyújt segítséget a számodra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük