Most már rajtam sem fog ki a kazán

Nem szeretem a nemekhez fűződő sztereotípiákat, de azt bevallom, hogy nem vagyok olyan nő, aki különösebben értene a tipikusan férfiakhoz kötődő szerelési munkálatokhoz. Ugyan a női magazinokban már egyre többet olvasni IT-szakemberekről, autószerelőkről és egyéb, maszkulinabb munkakört betöltő hölgyekről, kár, hogy konkrét szerelési tippeket nem adnak ezek az újságok…

Történt ugyanis, hogy a múltkor bekrepált a kazán itthon. Egyedülálló nő lévén a lehető legtöbb eshetőségre fel vagyok készülve, ami a háztartásomban történhet, ez azonban a fűtésszezon közepén sokként ért. Elkezdtem utánanézni, hol is kaphatnék segítséget a hétvégén, a főváros közepén. A szüleim vidéken élnek, szóval az nem volt opció, hogy édesapám egyből jön és segít.

Beírtam hát a keresőbe, hogy “western kazán” – az egyik szimpatikusnak tűnő oldal a vizgazfutesszerelo24.hu site-ja volt. Amikor megnyitottam, tudatosult bennem, hogy nem western kazán, hanem Westen. De, mint megtudtam, a kazán típusától valójában nem igazán függ az, hogyan és mikor hibásodik meg a készülék. Sokkal inkább köthető a víz minőségéhez (vízkövesedés esetén), vagy a szennyeződések lerakódása, dugulás esetén fordulhatnak elő bizonyos jellegű problémák.

Az oldal egyébként a vártnál is jobb ajánlattal fogadott: a 30+ év munkatapasztalat, a 0-24 órás elérhetőség (ez nekem különösen jól jött hétvégén) és a munkavégzésre vállalt garanciák (feladattól függően ez akár 5 évnyi vagy annál hosszabb garanciát jelent) mind azt sejtették, hogy egy különösen jó szakmai brigádra bukkantam. Miután tárcsáztam a megadott telefonszámot, és elláttam a vonal túlsó végén lévő szakembert információkkal (amennyire csak tudtam), jelezték, hogy egy órán belül meg is tudnak érkezni hozzám. A részletek alapján a problémát is valószínűsítették, de azt mondták, biztosat csak a személyes vizsgálat után tudnak mondani, abban azonban legyek biztos, hogy megoldják a problémámat. Amíg a szakembert vártam, nézelődtem az oldalon – a kezdőlapon és a különböző menüpontok/aloldalak alapján megkülönböztetett szolgáltatásokról olvastam részletesebben. Megtudtam, hogy a vízszerelés-csatornázás témakörébe mind beletartozik a duguláselhárítás, szennyvíz csatorna kiépítése, karbantartása, javítása, a lefolyó és a csatorna tisztítása, csőtörés orvoslása (műszeres bemérés mellett), csatornatisztítás és fagycsappal kapcsolatos problémák. A fűtésszerelés során mind a termosztát, mind a radiátoros, cirkó- vagy központi fűtés javítására kínálnak számunkra megoldást. Gázszerelőik pedig mindenféle kazán, konvektor és gázbojler “gyógyításában” jártasak.

Azóta a “western kazánom” már ismét üzemel, köszönöm, vizgazfutesszerelo24.hu!