Önmagam felé

Kordován Andrea
Latest posts by Kordován Andrea (see all)

Annak idején rengeteg ember vett körül, és kereste a társaságomat. Ma már tudom, hogy nem azért aki vagyok, hanem azért mert mérhetetlenül meg akartam felelni a környezettemnek.

Egy idő után arra lettem figyelmes, hogy lemorzsolódnak mellőlem, a „barátok”, ismerősök. Miért? Mit csinálok rosszul? Miért nem szeretnek már?

Mintegy kamasz kerestem a miérteket, pedig a választ, nagyon egyszerű: nem volt már rájuk szükségem. Ugye milyen durván hangzik? A képlet nem bonyolult, addig van melletted valaki, amíg tudod tanítani vagy neked kell megtanulnod valamit tőle. Aki pedig melletted marad, azokkal egy síkon mozogsz.

 

Rátaláltam önmagamra, de ezzel nem elégedtem meg kutattam és kerestem, fejlesztettem magamba. A tanítás nagyon egyszerű csak figyelni kell. Nem féltem segítséget kérni és egy nagyon kedves gyógyítóm mindig feladatokat adott.

  • Figyeljem meg az embereket, de gondolatban se kritizáljam őket. Itt apró dolgokra kell gondolni, mint például, ha meglátok egy nőt az utcán, ne ítéljem meg azonnal, hogy jó a szoknya rajta, vagy nem jó. Hmm, ez nem feladat – gondoltam. DE AZ! Nagyon nehéz volt úgy rá nézni emberekre, hogy se negatív se pozitív gondolatok  ne jelenjenek meg. Aztán sikerült és azt vettem észre, hogy kollégáimmal és a barátaimmal megváltozott a viszonyom.

Elfogadtam őket, ezáltal elfogadtak ők is, nem éreztem többé, hogy meg kell, feleljek nekik, de ők se nekem. Rájöttem, hogy csak magamnak kell, megfeleljek.

  • Feladat volt még a pénztől való félelem, és az iránta érzett gyűlölet rendbetétele. Ezek az alapkérdések motiválták mindig miből, mennyi és mikor?! Már sokszor annyira görcsöltem a pénzen, hogy bele betegedtem.
Az én drága tanítom, Mészáros Andi azt mondta nekem a pénzügyeimmel kapcsolatban: Ha félek tőle és rágörcsölök, a pénzel járó negatív érzések megváltoznak? Egyáltalán nem, csak felerősödnek.

 

  • Aztán egy alkalommal tudtam, hogy ha nem utalom el azt az összeget amit kell, akkor elég nagy bajba keverem a családom. Ha viszont elutalom, kenyérre se marad. Lesz, ami lesz alapon elutaltam, és elengedtem az egészet. Lás csodát másnap egy nem várt ősszeg jelent meg a számlámon. Azóta nem félek a pénztől, nincs negatív érzés bennem iránta.  A pénz csak egy eszköz.
  • A külsőm elfogadása, és a nőiességem megélése is foglalkoztatott.  Ott volt bennem a kérdés, hogy jó nő vagyok-e? Miért nem kellek senkinek? Miért kell egyedül élnem? Talán azért mert nem fogadom el önmagam? Nézz bele a tükörbe – mondta a tanítom. Nem akarok, nem tetszik amit látok – válaszoltam. Táskás a szemem, imitt-amott egy kis felesleg – folytattam tovább. Nem a külső a lényeg, hanem az, ami benned van – válaszolta a tanítom. Elkezdtem figyelni magam, és szép lassan beláttam, hogy igaza van, már máshogy látom önmagam.

Ezek apró mozzanatai voltak az életemnek, de fontos és jelentős állomásai önmagam felé.

 

Kordován Andrea

Közreműködő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük