Párkapcsolatot akarsz, vagy egyedüllétet?

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

Egy párkapcsolati konzultációs esetemnél, egy hölgy jött el hozzám azzal a kéréssel, hogy nézzünk arra rá miért is nem találja meg a párját. Nagyon panaszkodott, hogy minden férfi idióta, hazug, stb. és nem lehet egy „rendes” párt találni. Annyit kérdeztem erre, mi ebben Neki a jó és értékes, hogy egyedül van pár nélkül? Erre kicsit felháborodott, hogy Ő igen is nagyon szeretne párt magának, és mindent meg is tesz érte, hisz évek óta fenn van különböző párkereső oldalakon és próbálkozik a párkereséssel. Mondtam Neki, hogy nyugodjon meg, ne vegye ezt a kérdést támadásnak, de ahhoz, hogy rálássunk arra, ami van benne, őszintének kell lenni saját magához. Ha évek óta nincs eredmény, és folyamatosan valami miatt ezt teremti magának, még ha nem is tudatosan, akkor ebben a helyzetben kell lenni valami jónak, ami miatt ez a valósága.

Erre elgondolkodott, hagytam magába mélyedni, aztán felcsillant a szeme, és mintha megvilágosodott volna. Úristen azért nem akarok párt, mert féltem a szabadságom. Teljesen jól elvagyok egyedül is. Azt gondolom, hogyha egy férfi bekerülne az életembe, akkor ennek vége lenne, mindenbe beleszólna, és nem engedné, hogy azt az életet éljem, amit szeretek.

 

El sem tudnád képzelni, hogy a párod olyan ember legyen, aki pont úgy szeret, amilyen vagy?- kérdeztem tőle. Nem korlátozna, hanem Önmagadért szeretne? Nem – mondta, és közben csóválta a fejét. Elmondtam Neki, hogy ezzel a nézőpontjával teremti a valóságát. Azért vonz be olyan férfiakat, akikkel nem működik a párkapcsolat, mert tudat alatt nem is szeretne. Fix nézőpontja van arról milyen is egy párkapcsolat, és ezért nem is választja azt. A kudarcaival meg igazolja, hogy – lám-lám, én megmondtam, hogy nincs olyan férfi, akivel boldog lehetek.

Megkérdeztem, belemenne-e energetikailag, egy nyertes- nyertes pozícióba?  Hunyja be a szemét és érzékelje, hogy már párkapcsolatban van egy férfival, akivel minden téren nagyon jó. Boldogok együtt, de közben élheti azt szabadságot, amit szeretne. A férfi pont így szereti amilyen, a szabadság vágyával együtt. Még mindig nem tudta teljesen elképzelni, de már pedzegette, hogy ahhoz túl kell teremtenie a nézőpontjait, hogy megkapja azt, amit szeretne. Érdekes volt látni, hogy a nő egész lénye megváltozott, hogy elkezdte kapiskálni, a lényeget. Kihúzta magát és többé nem panaszkodott, nem játszotta a szegény én szerepet. Dolgoztunk még egy nagyot, aztán a konzultáció után megöleltük egymást és elment. Soha többé nem láttam, de jó volt látni az energiáit és a csillogó szemét. Már el tudta dönteni dráma nélkül is mit is akar az élettől.

Minden választás, az egyedülléted is. Ha egyedül jobban érzed magad, akkor ismerd el, és éld így az életedet, ne engedd senki által megkérdőjelezni azt.

Nem kell senkinek sem magyarázkodni, vagy sztorikat kitalálni, hogy miért nem jön össze a párkapcsolat, csak önigazolás lenne. Éld az életed úgy, ahogy szereted, és légy benne Önmagad! Bár én szeretek párkapcsolatban élni, nekem bulisabb akkor az élet, de voltak nagyon üdítő egyedüli éveim. Amikor már ez átcsapott magánnyá, akkor teremtettem párt magamnak. Volt, ami nem sikerült, volt ami illúzió volt, és van a mostani, amit imádok. Mára már megtudtam teremteni a párkapcsolatomban is az én-időmet, magány nélkül.

Ha viszont magányos vagy és szeretnél párkapcsolatot, akkor azt is ismerd el, hogy bizony a magányt is Te teremtetted. Biztos vagyok benne, hogy ez a teremtés nagyon sokszor nem tudatos, de attól még működik, és hat a világodra. Ne menj azzal az energiával, hogy szükséged van valakire, mert szükségből nem lehet örömöt és boldogságot teremteni. Szerintem ezt Te is érzékeled!

Gondolj arra, ha ilyen ügyesen megteremted a magányt, akkor ilyen ügyesen a párkapcsolatot is meg fogod tudni teremteni.

 • Választanál valami mást?
 • Választanád a neked működő a párkapcsolatot?
 • Kérnéd az Univerzumtól a párodat?
 • Kérnél hozzá sok örömöt, könnyedséget, vidámságot, pénzt, intimitást és szexet?
 • Kérnél hozzá minden olyat, amit megszeretnél élni a pároddal? Írd le, és megfogod látni mi is van most a valóságodban. Mi az, ami neked boldogságot teremt. Légy tudatába a saját igényeidnek, vagy ha nem tudod, akkor kérdezd meg.

Univerzum! Mitől leszek én igazán boldog? Mi nekem az öröm és a boldogság? Mi az, amitől ragyog a lelkem és szinte megszeppenek, mert hihetetlenül hangzik? Köszönöm  🙂 

Oldó kérdések:

 • Mikor és hol vettem be, hogy a beleegyezésem nélkül magányos lehetek?
 • Hajlandó vagyok elismerni, hogy a magány, amiben élek az én teremtésem?
 • Hajlandó vagyok elismerni, hogy a magány, amiben élek az én választásom?
 • Hol és mikor hittem el, hogy bárki, vagy bármi hatalmasabb nálam, ami megakadályozza, hogy párkapcsolatom legyen?
 • Hol vettem be, hogy a magány hatalmasabb nálam?
 • Hol és mikor kötöttem az esküt, hűbéresküt, hűségesküt, fogadalmat, szerződést vagy megállapodást, hogy egyedül maradok, és ezzel bizonyítom, hogy nincs szükségem senkire?
 • Kinek és minek akarok bizonyítani a magánnyal?
 • Milyen falakat, horgokat, kapcsokat, elkülönülést, nézőpontokat, ítéleteket, jelentőséget, kivetítést és visszautasítást használok arra, hogy bizonyítsam a magányt, amit választok?

Oldó gyakorlat:

Ezt a gyakorlatot energia dobásnak nevezik. Képzelj magad elé egy zsákot, aztán dobálj bele minden olyan érzést és gondolatot, dühöt, megbántottságot, falakat, visszahúzó energiákat, múlt információit, félelmeket, amiktől meg szeretnél szabadulni. Légy kreatív. Emelkedj ki, kezdj el tágulni, és a végtelen lényed erejével,  3-ra dobj magad elé erre az egész cuccra egy hatalmas pusztító atombombát. Lásd, hogy elpusztul minden benned megbújó blokk, ami nem engedi, hogy párkapcsolatod legyen. Ezt a módszert bármilyen blokkra, visszahúzó energiára használhatod, pl.: pénz, munka, önmagad, test, stb.

Teremtő kérdések:

 • Mi kellene ahhoz, hogy örömteli, boldog párkapcsolatom legyen, végtelenül könnyedén?
 • Mit kell tennem, lennem, fogadnom, érzékelnem, teremtenem, aktualizálnom, hogy egymásra találjak a Nekem működő párra?
 • Mi az a boldog párkapcsolat, ami lehet most azonnal?
 • Hogy tudok örömöt és könnyedséget teremteni, ami meginvitálj a páromat a találkozásra?
 • Mik a végtelen lehetőségeim, hogy örömteli boldog párkapcsolatom legyen?
 • Kik azok, akik hozzájárulnak ehhez? Köszönöm  🙂 

Ha bármi kérdésed van, hívj és keress bátran!

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük