2020.06.21. Rák Újhold, Nap a Rákban

 

Sűrű „programokkal” indul a nyár – tartalmas napok jönnek.

 

  • Nyári napforduló, Szent Iván éjszakája – indul a csillagászati nyár

  • 06.20. 23:44 – Nap a Rákban

  • „Retrográd fesztivál” a bolygók között

  • 06.21. 8:41 –  Rák Újhold

  • Részleges napfogyatkozás a Rákban

 

Még, ha az időjárás nem is feltétlenül azt mutatja, de már itt állunk a nyár elején, beköszönt a csillagászati nyár, mint minden évben idén is a fény diadalának, Szent Iván éjjelén.

Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek az egyik legpogányabb ünnepnek tartják, de ma Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván (tehát Keresztelő János) névnapjához kötődik. Szent Iván éjszakáját a nyári napfordulótól 3 nap választja el, mivel az június 21-re esik az északi féltekén. (forrás: Wikipédia)

A Nap, a könnyed, kommunikatív, játékos, gyermeklelkű Ikrek csillagképet elhagyva, ráfordult a Rák állatövi jegy kanyarulatára, és 2020.06.20. 23:44 perckor megérkezik a Nap a Rákba. Boldog születésnapot kívánok minden Rák szülöttnek, elsőként életem választottjának, mert az Ő Napja is a Rák csillagai között ragyog. Ezzel elindul az érzelmes, érzékeny, családcentrikus, nosztalgiáért rajongó Rákok hónapja. A „Retrográd bolygófesztivál” miatt, most a szokásosnál is több alkalmuk és szituációjuk lesz a múltidézésre, de nem csak a Rákoknak, hanem mind a 12 csillagjegynek, mert a bolygók retrográd mozgása mindenkire hatással van.

Rák ÚjholdRetrográd mozgásnak nevezzük a csillagászatban egy természetes vagy mesterséges égitest olyan mozgását, ami az adott rendszerben lévő legtöbb égitest mozgásával ellentétes irányú. Ellentéte a prográd (vagy direkt) mozgás, ami a szokásos, nem rendhagyó irányban történő mozgást jelöli. (forrás: Wikipédia)

Ha egy bolygó retrográd minőségben halad az égbolton, az, az életünkben többek között úgy nyilvánul meg, hogy felszínre kerülnek a bolygó minőségének és tulajdonságainak megfelelő helyzetek és szituációk. Azok a dolgok amiket eddig – ki-ki életének megfelelően – nem intézett el, nem zárt még le, nem fejlődött még, de már túl kéne rajtuk lennie. Az asztrológusok által „használt” tíz bolygóból, kettő nem tud retrográd minőségben haladni, a maradék nyolcból pedig hat érezteti most a retrográd hatást és mutatja meg a hozzájuk tartozó feladatokat, szituációkat a mindennapjainkban.

Tehát most, hogy az amúgy is nosztalgikus Rákba lépett a Nap, és ennyi erőteljes égi esemény sűrűsödik, mint az újhold a nyári napforduló, a részleges napfogyatkozás és a retrográd mozgások. Figyelj, hogy mit hajigál feléd a múlt és foglalkozz vele, tedd rendbe, zárd le, rakd a helyére, tegyél pontot a végére. Meg fogja hálálni az életed a tudatosságot!

Legyen türelmed, mert a Rákban a Nap amúgy sem egy űrrakéta, sokkal inkább egy nosztalgikus Orinent Expressz. A retrográd bolygók a múltidézés mellet mindig hoznak magukkal, akadályoztató, nehezítő körülményeket is, ilyenkor arra kíváncsiak a bolygók, hogy mennyire vagy elszánt, állhatatos és alázatos az adott témával és annak megfejlődésével kapcsolatban. Úgyhogy, nyugalom, türelem, rendezés, lezárás, nosztalgia, ezek a Rák Nap és a retrográd bolygók üzenetei. A Rák újholddal egy időben történő részleges Napfogyatkozás további türelmes odafigyelésre szólít fel most mindenkit.

 

2020.06.21. 8:41 Rák Újhold és részleges Napfogyatkozás

 

rák újhold

Magyarországnak a déli részéről és mindössze néhány százalékos kitakarásban lesz látható.

Akármilyen fogyatkozásról legyen szó, minden esetben csillagunk fénye útjába áll valamilyen égitest, és árnyékot vet egy másikra. Napfogyatkozás esetén a Hold áll a fény útjába, így az nem éri el a Föld felszínén tartózkodó megfigyelőt (azaz minket), míg Holdfogyatkozás esetében fordítva, a Föld takarja el a Hold elől a napfényt (és mi földi megfigyelők a Holdról hozzánk visszavert fényt nem fogjuk (többnyire) látni. (forrás: Csillagvizsgáló-blog)

A vasárnap reggeli Rák újhold és a részleges Napfogyatkozás, továbbra is az elmúlt hónapok energetikáját feszegeti, azaz, továbbra is az a kardinális kérdés, hogy szabadon vagy keretek között.

A Rák újhold és a részleges Napfogyatkozás egyik főszereplője a Szaturnusz bolygó, ami energetikailag a következetesség, a fegyelem és a kitartás megtestesítője mindenki életében. Most a Szaturnusz a határait feszegeti, mert néhány napig ismét nem a Bak csillagkép területén jár, hanem a Vízöntő individuális törekvésiét tölti meg az analógiáival. A Vízöntő minősége pedig a legönállóbb, legnagyobb szabadságra és egyéni önkifejezésre törekvő jegy a saját szabályrendszerét követve.

A személyes szabadság és az egyéni megnyilvánulások iránti vágyakozást erősíteni fogja a másik főszereplő, a Mars, aki az akaratos fiatal férfi, a „rosszfiú” energetikáját hordozza és vetíti mindenki személyiségébe. Kezdeményezőnek, bátornak, már – már vakmerőnek is érezhetjük majd magunkat, de nem biztos, hogy most a legjobb kamikaze akciókba kezdenünk. Legyünk nyitottak, rugalmasak, kezdeményezők, de a lázadást, lázongást, az “Azért vannak szabályok, hogy legyen mit megszegni!” jelmondatot, írja felül a józanész, és a békességre való velünk született igény! Legyen intő példa mindenkinek az elmúlt hetek, Amerikában történt események láncolata.

A mostani Rák újhold, és a Rákba éppen átlépő Nap erőteljes energiáit felhasználhatod arra, hogy minden új kezdetre kinyisd magad az Univerzum felé. Hogy a Mars erejét hasznosítva bátran, energikusan, fiatal békés-harcos módjára állj készen a saját életed jobbítására. Új, jövőbemutató tervekkel, egyéni elgondolásokkal, inspiratív ötletekkel. A szabadság megéléséhez, és a személyes szabadsághoz kell talán a legnagyobb fegyelem, mert a szabadság fegyelmezettség nélkül könnyen válhat káosszá és önkényességgé.

Kérd a Rák újholdat, hogy a legfőbb jó szerint támogasson utadon. Gyújts egy fehér vagy halványzöld gyertyát a Rák újhold napján, a nyári napforduló küszöbén, és meditálj kicsit a gyertya fénye előtt. Vizualizáld azokat a dolgaidat, amikben változást szeretnél elérni, és ha elég bátornak érzed magad hozzá, hogy a nyári napfordulón Szent Iván éjjele után, a Rák újhold éjszakába kiáltsd, mondd ki fennhangon, “Készen állok minden új befogadására, az életembe!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük