Sámángyógyítás

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A sámángyógyítás alapja, hogy a betegségeknek kétféle oka lehet

 

 • A páciensben benne van valami, aminek nem szabadna ott lennie, ezt nevezzük káros erőbehatolásnak.
 • A páciensből hiányzik valami, aminek ott volna a helye, ezt erővesztésnek nevezzük.

A sámán szerint mindennek van szelleme, ez a betegségekre is vonatkozik. Az erőbehatolás esetében a sámán dolga a nem kívánt erő szellemének eltávolítása. A betegség legfőbb oka az elszigeteltség. Az ember elszakad környezetétől, szeretteitől, önmagától. A sámánizmusban az elszigeteltségre az erővesztés kifejezés a használatos. Általában az erővesztés teszi lehetővé a káros erőbehatolást. A behatoló erő foglalja e az elvesztett erő helyét. Amikor telve vagyunk erővel, akkor ép a kapcsolatunk a Mindenséggel akkor nincs helye betegségnek. Kéznél vannak a szellemsegítők, az erőállatok, figyelünk mondandójukra, követjük tanácsaikat. Ezt nevezik bizalomnak, intuíciónak.

Erővesztés

 Az erővesztés két legfőbb jele:

 • bizalom hiánya
 • a félelem

Gyakran akkor következik be erővesztés, amikor egyik erőállatunk valamilyen okból elkóborol. Az erővesztés jelentkezhet úgy, hogy a dolgok „rosszul alakulnak”. Ezeket tekintjük figyelmeztető jeleknek. Ha ez a helyzet tartósan fennáll a hozzá társuló levertséggel, és betegségre való hajlammal együtt erővesztésre utal.

A sámán révülésben megkeresi és visszahozza az elveszett erőt a betegnek. A sámángyógyításban az erő ilyen helyreállítása nemcsak a páciens talpra állításához elég, hanem a behatoló nem kívánatos betegséget is kitaszítja.

Lélekvesztés I.

Az erővesztés egy másik, sok esetben súlyosabb formája a lélekvesztés. Ezt tekintjük sok súlyos betegség fő okának. Az elválás saját testünktől eredményezheti azt is, hogy távolinak érezzük saját testünket, kapcsolatainkat. A környezetünket, az életet. Kedvező esetben az elveszett lélekdarabok távozásuk után hamar visszatérnek.

Hogyan következik be a lélekvesztés?

Általában traumatikus élmények hatására, vagy számunkra elviselhetetlen helyzetekben. A lélekvesztés célja a túlélés. Mindenki teherbírása véges, határa van annak, hogy mit vagyunk képesek elviselni. Lelkünk azon darabja, amelyet a legjobban megvisel az adott helyzet, tudja, hogy mennie kell, mind önmaga, mind az organizmus, az ÉN egészének túlélése érdekében.

A lélekvesztés legszokásosabb módja az, hogy lelkünk egy részét másnak adjuk. A lélekvesztés gyakran kapcsolódik a halálhoz, ilyenkor a sámánnak az élők lelke mellett a halottakéval is foglalkoznia kell. A visszaintegrálás folyamata próbára teheti az embert, mivel sok esetben a lélekdarabot visszakapó személy szembetalálja magát a lélekvesztés idejéből származó fájdalommal. Azonban a hiányzó rész visszatérése meghozza munka elvégzéséhez szükséges erő. A fizikailag vagy szexuálisan bántalmazott nők szinte minden esetben lélekvesztést szenvednek el. A felnőtt korukban durva embereket gyakran bántalmazták gyermekkorukban. Esetleg szüleik, vagy szadista tanáraik verték őket. A lélekvesztés így öröklődhet nemzedékről nemzedékre. A krónikus betegség pl.: migrén, asztma hörghurut nagyon gyakran lélekvesztés következménye.

Sámángyógyítás I.

A lélekvisszahozást egyenként csináljuk, időt hagyunk a visszatért lélekdarab visszaépülésére az életünkbe. A személy az idővel egyre erősödik. Végül eljuthat addig, hogy a további hiányzó részek is vissza akarnak térni.

Lélekvesztés II.

Amikor az éltető, szabad lélekeszencia egy része elhagyja a testünket, többé már nem vagyunk erőnk teljében. A lélek alkalmazkodási- túlélési mechanizmusának tekinthető. A fő organizmus életben marad, miközben az elveszett rész elsodródik. Ha szerencsénk van, visszatér, ha nem, akkor sose látjuk viszont.

 

Traumatikus lélekvesztés:

 • családon belüli erőszak
 • tartós szorongás
 • baleset
 • műtét
 • fizikai vagy lelki bántalmazás
 • vérfertőzés
 • erős fájdalom

A lélekvesztés tünetei

 • Kóma

–     Az illető elveszti kapcsolatát a környezetével, önmagával, majd saját testével.

 • Ürességet, fásultságot tapasztal, vagy nem érez semmit. Úgy látja saját életét, mint egy filmet, amelyben valaki más a főszereplő.
 • Gyakran nehéz őszintének lenniük önmagukhoz, más embereket hibáztat. Földtől elrugaszkodottság
 • Visszatérő negatív viselkedésminták
 • Gyakran vonzódnak erőteljesebb emberekhez, abban a reményben, hogy az erő egy része leválik a másiktól és kitölti a bennük tátongó űrt. Másoktól elvett lélekdarabokkal próbálják pótolni. /energiavámpírok/
 • Képtelen örömöt találni az életben, félelmet éreznek szeretet helyett
 • Gyakran keresnek pótlékot az életben, majd ezektől függővé válnak. Pl.: karrier, kábítószer, internet, szex, alkohol;
 • Teljes egykedvűség, ami tartósan fennáll.

Sámángyógyítás II.

 A sámángyógyítás során a sámán segítő szellemeire és vezetőire támaszkodik, tőlük kapja a munkához az erőt. Kapcsolatba hozza segítőit a kliens szellemi erejével, lelkével annak érdekében, hogy azt-ha lehet-, visszahozza a kliens testébe. Ehhez az kell, hogy a sámán ismerje a járást a „szellemek földjén” és ott jól működő kapcsolata legyen a szellemekkel. Ez tapasztalaton és bizalmon keresztül alakul ki, ez a kulcsa a sámángyógyítás sikerének.

A sámán elmondja segítőinek küldetését majd követi az útmutatásokat. Ha minden jól megy, megtalálja az elveszett lélekeszenciát, és vissza is tudja hozni. A lélekvisszahozás nem megbízásos munka, a szellemek döntenek! Aki lélekvisszahívásért jön, valaki más lélekdarabját hordozza. Ez haszontalan teher, amit el kell távolítani! Ez után előfordul, hogy a páciens lelke elkezdi visszahívni a többi, hiányzó lélekrészt.

A lélekvisszahívás hatása elég erőteljes. A visszatérő lélek a legtöbb esetben magával hozza annak a helyzetnek az erejét is, amelyben eltávozott. A lélekvisszahívás után a kliens kénytelen foglalkozni ezekkel a dolgokkal, és ezt előre el kell mondani. Ha a betegnek nincs támogató energiája,/család, barátok/ akkor talán más kezelési forma tanácsos.

Sajnos a túlélés módja a lélekvesztés, de teljes életet csak akkor tudunk élni, ha a teljes lelkünket birtokoljuk. Ahhoz, hogy a visszatért lélek maradjon, fontos pozitívan kezelni a felmerülő kérdéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük