Szereleméhség és magány

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

Magányos nők, akik kétségbeesetten vágynak a szerelemre és a törődésre. Ki vannak éhezve rá. Én is megéltem ezt a lelkiállapotot, nem is egyszer, borzasztó érzés. Az önbecsülésed a béka feneke alatt, úgy érzed nem vagy elég jó, senkinek sem kellesz.

Nem igazán érted, miért van ez. Hiszen voltál te már párkapcsolatban nemegyszer, szerettek, törődtek veled. Most már régóta nincs senkid, pedig te próbálkozol ismerkedni, valahogy mégsem jön össze, és te egyre jobban belesüppedsz a magányba.
Ebben az állapotban, mikor a magány érzését éled, egy hatalmas űr van benned, egy hiány, amit mindenáron szeretnél betölteni, mert nagyon rossz érzés. Hiányzik az érzés, hogy szeretve vagy, magányos vagy!

Sajnos ez a lelkiállapot a 22-e csapdája. Amíg a hiány és a szereleméhség ilyen méreteket ölt benned, addig nem is lesz új párkapcsolatod, vagy ha mégis összejön, az nem lesz mély érzelmekkel teli. A szereleméhség és a hiány energiája szinte árad belőled. Mintha kis polipcsápjaid lennének, amivel mindenkit letapokadsz és energiát szívsz el, mert annyira szükséged van a figyelemre és a törődésre. Minél inkább akarod, annál inkább menekülnek tőled.

Amikor energiát szívsz el másoktól, az olyan érzés, mintha erőszakkal akarnád kicsikarni a szeretetet és a törődést. Ez mindenkiből ellenállást vált ki és menekülőre fogja. Ilyenkor az első és nagyon fontos lépés, hogy felismerd, most ebben az állapotodban nem vagy önmagad, nem vagy teljes ember.

Minden bizonnyal még az előző párod elvesztése iránti fájdalom tart hatalmában vagy a félelem, hogy senkinek sem vagy elég jó. Ahhoz, hogy újra párkapcsolatban tudj élni, fel kell dolgoznod ezt a veszteséget, el kell engedned. Ez azt jelenti, hogy az előző férfi által tett dolgokat nem azonosítod önmagaddal. Nem azért történt, mert te rossz vagy és téged nem lehet szeretni.

A miért?-ek már amúgy sem fontosak, csak te vagy a fontos! Éld meg a fájdalmat, sírj, ordíts, csinálj bármit, amitől megkönnyebbülsz. Légy türelmes önmagaddal, hiába siettetnéd, csak még frusztráltabb lennél tőle. Ha párodat a halál ragadta el mellőled, akkor főleg szükség van időre és türelemre. A gyász ideje alatt úgyis mindenkiben csak Őt keresnéd és a vége csalódás lenne. Soha, senki nem lesz olyan, mint amilyen ő volt! Pont ezért ilyen értékes számodra! A másik fontos felismerés, nem azért nem jön össze a párkapcsolat, mert nem vagy szerethető, hanem azért, mert te nem szereted önmagad, te nem törődsz önmagaddal, te nem figyelsz kellően a benned lakozó nőre.

Ami bent van, az van kint is! Ha te nem tartod magad értékes, szerethető, kívánatos nőnek, akkor mások sem fognak annak tartani, akkor továbbra is magányos leszel.
Ajándékozd meg magad törődéssel, odafigyeléssel! Egy új frizura, manikűr, masszázs csodákra képes. Készíts magadnak fürdőt, egy pohár pezsgőt, kellemes zenét és lazíts. Tégy bármit, ami ajándék a számodra, ami jólesik neked, ami csak rólad szól!

Ne hasonlítsad magad másokhoz, ne agyalj azon, hogy ennek meg annak miért sikerült és nekem miért nem?! Nem ismered a másik életútját, nem tudhatod, mit kellett véghez vinnie, hogy eljusson oda, ahol most van, és amit te annyira irigyelsz tőle. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma nő és egyforma életút.

Figyelj a gondolataidra, a szavaidra, ahogy önmagadról nyilatkozol. Azt a rengeteg negatív gondolatot és állítást, amivel eddig bombáztad magad, meg kell semmisíteni, ki kell törölni! Amint észreveszed, hogy negatív címkékkel illeted magad, akár szóban vagy csak gondolatban, azonnal tedd oda az ellenkezőjét és ismételd magadban. Tapasztalatom szerint a pozitív, önbizalomnövelő állításokat többszörösen kell ismételni, mint a negatív állításokat. Valahogy a rosszat mindig könnyebben befogadja az ember és sokkal nagyobb hatással van ránk, mint a pozitív megerősítések vagy a bókok, melyeket másoktól kapunk.

Minden nap nézz bele a tükörbe, ha még mindig nem látod, hogy milyen gyönyörű és értékes nő vagy, akkor folytasd tovább az eddig leírtakat! Addig ismételd, míg végül valóban elhiszed, hogy csodálatos vagy, egyedi és megismételhetetlen! Ha eljutottál idáig, akkor vagy igazán önmagad, akkor már nem lehetsz magányos! Most már kész vagy az új kapcsolatra, sok sikert és boldogságot kívánok neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük