Holics-Mester Marianna

Holics-Mester MariannaHolics-Mester Marianna vagyok. Zen Coach, Sámán mester, Spirituális tanító, a magazin tulajdonosa és szerkesztője.

 

Már kamaszkoromban is sokat foglalkoztam önismerettel. 14 éves voltam, mikor megvettem az első Enneagram könyvemet. Figyeltem az embereket és figyeltem önmagamat is különböző szituációkban. Észrevettem, hogy egy adott dologra mennyi válaszreakció érkezhet. Érdekelt, hogy vajon mi határozza meg az emberek reakcióit? Mi határozza meg az én reakcióimat?

Az iskolai évek múltával azonban egyre kevesebb időt tudtam szakítani az önismeretre és megfigyelésekre. Sokat dolgoztam, fáradtan értem haza. Az életem a következő 3 dologból állt: munka, evés, alvás. Elvesztettem a kapcsolatot önmagammal. Minden figyelmem kifelé irányult és nem befelé, egészen addig a napig, mikor elvesztettem a páromat, a kislányom édesapját.

A gyász az ember figyelmét befelé fordítja, az érzéseire, az emlékeire. Az egyik meghatározó élményem az volt, mikor láttam a páromat hazajönni a halála után. Elmondta nekem, hogy semmi baj, és jól érzi magát, nem kell aggódnom. Hihetetlen élmény volt. Onnantól kezdve visszatértem egykori önmagamhoz, újra aktívan foglalkoztam a spiritualitással, a tudatossággal.

 

Éveken keresztül a sámánizmus tanításait és eszközeit tanulmányoztam. Rengeteg sámánutazásban volt részem, tanítottam, támogattam, tanácsokat adtam.

A sámán kifejezéshez gyakran olyan értelmezéseket társítanak, mint a varázsló, mágus, sarlatán, szemfényvesztő, stb. A sámánizmus szó is egyre elcsépeltebb lesz, mivel kevesen értik igazán, hogy mit is takar ez a kifejezés. Sokan összekeverik az orvoslással és úgy tekintenek a sámánra, mint valami kuruzslóra. Ezért a sámán lét sokak fejében negatív hatással társul és nevetség tárgyát képezi. Viszont, ha át akarom adni a tudásomat, ha azt akarom, hogy az emberek megértsék, mi is ez a tevékenység, akkor azt nem tudom más szavakkal leírni, így marad a sámán és a sámánizmus.

A sámánizmus egyik alapvető tanítása, hogy minden kapcsolatban áll egymással. Ez ugyanúgy alapgondolata a buddhizmusnak is, így sikerült összegyúrnom a buddhizmusból és a sámánizmusból egy olyan tudást és tapasztalást, amivel képes vagyok másokat támogatni, az életük jobbá tételéhez hozzájárulni.

A sámán közvetlenül a tudattal foglalkozik. Tudatállapotának megváltoztatásával jut el egy olyan valóságba, ami a hétköznapi valóságunkkal párhuzamosan létezik.  Egy sámán nem transzba esik, nem veszíti el az eszméletét a folyamat során, nem sodródik tudattalanul ebben az állapotban. A sámán tudatállapotának megváltoztatását szándékosan idézi elő.

Sokan azt gondolják, hogy sámánnak születni kell, és ezzel a gondolattal egyet is értek. Azt viszont kevesen tudják, hogy a sámánkodás képessége mindannyiunkban benne van születésünk pillanatától. Hogy később feledésbe merül-e, vagy megmarad, azt nagyban befolyásolja a neveltetésünk. A sámánkodás képessége természetes emberi adottság, senki nem tudja elvenni tőlünk. Elfelejthetjük ugyan, de ez a képesség bármikor felszínre hozható.

A sámánizmuson kívül nagy hatással volt rám a zen buddhizmus, Eckhardt Tolle és Dr. Wayne W. Dyer tanításai. Sok időt töltöttem önmagam megfigyelésével. Fokozatosan, egyre több olyan mintát fedeztem fel magamban, ami nem az enyém volt. Beidegződéseket, melyek csak akadályoztak a haladásban. Ezek elengedése hol egyszerű volt és gyors, hol pedig nehéz és hosszadalmas, de mindig éreztem a pozitív eredményét.

zen buddhizmusGyermekkorom óta láttam dolgokat, beszéltem róluk, de nem hittek nekem. Ők nem látták.  Így egy idő után már én is elhittem, hogy csak képzelődőm. Aztán felnőttem, és ráébredtem arra, hogy ez bizony nem képzelődés, hanem egy képesség. Sok olyan ismerősöm van, akik szintén érzékelik ezeket az energiákat, és ez nagyon megnyugtatott. Bevallom volt idő, mikor féltem attól, hogy komoly gond van velem, hogy olyan dolgokat látok és érzek, melyek nem is léteznek.

Léteznek, de nem mindenki számára láthatóak. Sokszor nem konkrét dolgokat látok, hanem inkább szimbólumokat, melyek elvezetnek valahová, rámutatnak valamire, ehhez azonban meg kell fejteni őket, és ez nem mindig könnyű. Ezért nem szoktam elhamarkodott kijelentéseket tenni. Mindig egy lépést hátrálni kell, szemlélni, mindenféle érzelmi ráhatás nélkül.

Az, hogy az energiát milyen módon látom, sokszor befolyásolja az is, hogy éppen mivel foglalkozom. Ha például egy olyan személy fordul hozzám, aki a sámánizmusról szeretne többet megtudni, és a sámán technikákat gyakorolja, akkor az energia erőállatként jelenik meg előttem. Pontosan azért, mert az adott személynek ez a legmegfelelőbb mód, hogy értse a kapott információt, hiszen ebben él.

Sokan azt gondolják, hogy milyen egyszerű dolga van annak, aki „lát”, azt hiszik, az ilyen embereknek végtelenül egyszerű az élete, mert sok olyat tudnak, amit más nem, így biztos könnyebben is boldogulnak. Igen, volt már rá példa, hogy amit előre láttam, az megkönnyítette a jövőben történő élmények feldolgozását. De sokszor érkezik hozzám olyan információ, ami inkább csak összekuszálja a dolgokat, és nem is mindig sikerül kibogozni.

Persze vannak olyan időszakok is, mikor az égvilágon semmit sem látok, mert beteg vagyok, vagy kimerült, esetleg feszült és ideges. Ahhoz, hogy tisztán lássak, tiszta elmére is szükségem van és energiára. Ha éppen lemerülőben vagyok, akkor nincsenek álmok, se látomások, de még megérzések sem.

A képességemnek nagy hasznát veszem a gyereknevelésben is. Ha bármelyik gyermekem felriad az éjszaka közepén, mert éppen látott valamit a sötétben, vagy éppen el sem mert aludni, mert valami van a szobában, a szekrény mellett, a plafonon vagy akárhol, azt mindig tudom orvosolni. Nyilván itt nem arra gondolok, hogy legyintek egyet, és azt mondom:

  • Nincs ott semmi, csak képzelődsz!

Mindig megkérdezem, mit látnak, és általában azt látják, amit én is! Soha nem vonom kétségbe, amit mesélnek, soha nem állítom azt, hogy csak odaképzelik, és soha nem „hülyézem” le a gyerekeimet, mert tudom, hogy mit látnak!

 

Spirituális tudatosság

Számomra a tudatos élet elsőként a felelősségvállalást foglalja magában. Vállalom a felelősséget a gondolataimért, az érzelmeimért, a tetteimért, és ezek hatásaiért önmagamra, és a környezetemre nézve. Ezt leginkább a gyermeknevelésben tartom fontosnak.

Holics-Mester Marianna-Ha nem tanulom meg tudatosan irányítani és élni az életem, hanem hagyom, hogy a tudattalan, érzelmi frusztrációk és beidegződések irányítsák az életemet, akkor ezt a mintát adom tovább a gyerekeimnek. Engem nem tanítottak a szüleim tudatosságra, nem ebben a szellemben nevelkedtem, a gyermekeim viszont igen. Ők már megkapják tőlem a használati utasítást arra vonatkozóan, hogy szemléljék a világot, hogy használják a gondolataik teremtő erejét és hogyan valósítsák meg önmagukat.

A tudatos élethez hozzátartozik az önszeretet és önmagam tisztelete. Ezt sokan félreértelmezik és önzőségnek titulálják, pedig ez nem azt jelenti, hogy nem törődők másokkal. Inkább azt, hogy nem teszek olyan dolgokat, ami számomra rossz érzés, amivel megaláznám vagy megtagadnám önmagam még akkor sem, ha erre egy szerettem kér meg.

A nyitottság és a befogadás szintén fontos. Nem tagadom meg semminek a létezését, működőképességét vagy hatékonyságát csak azért, mert még nem láttam, nem próbáltam, nem tapasztaltam. Új dolgok, új módszerek mindig jöhetnek, megismerem őket, aztán majd eldöntöm, hogy hasznosak lehetnek az életemben, vagy nem.

Persze a tudatos ember is ki tud akadni néha, én is szoktam dühöngeni, kiabálni, indulatos lenni, annyi különbséggel, hogy tudom, mi okozta ezt az érzést, tudom, hogy mi célt szolgál, és tudatosan ki is engedem, mert akkor éppen arra van szükségem. Akiben olyan hitrendszerek élnek, hogy a tudatos ember mindig higgadt, és minden pillanatban szeret mindenkit, az tévedésben él. A tudatos ember nem szent, egyszerűen csak azon dolgozik, hogy elengedjen minden akadályozó tényezőt, ami gátolja az önmegvalósításban. Véleményem szerint igazán önmagunkat élni szabadon, korlátok nélkül, csakis a tudatossággal lehetséges.

 

Kicsi Budoár Magazin

Azért alapítottam meg a Kicsi Budoár Magazint, hogy azok az emberek, akik érdeklődnek, és nyitottak a spirituális tudatosság iránt, hiteles tartalmakat találjanak az interneten. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy egyre több, a tudatosságot választó emberhez  eljusson a magazin. Teszem ezt azért, mert hiszek abban, hogy a spirituális tudatosság jelentősen megkönnyíti az élet által felkínált, megoldandó feladatokat, problémákat. A célom az, hogy minél több embert tudjak segíteni és támogatni a tudatosodás és az önmegvalósítás folyamatában.

 

Üzenet

Tudom, hogy a tudatosság útját járni nem mindig könnyű. Van, amikor úgy érezzük, belehal a lelkünk, pedig csak az a részünk távozik, ami sosem volt a miénk. Mindig vannak kétkedők, aki nevetségessé próbálnak tenni, támadók, akik agresszívan próbálnak visszarántani a tudatlan, robotszerű életbe. Én mégis azt üzenem, hogy ne add fel, mert megéri végigmenni ezen az úton! Ha elakadsz, vagy tanácstalanná, esetleg magányossá válsz, jusson eszedbe, hogy itt a magazin, amit olvasol, és a magazinnak vannak szakértői, akik nagy szeretettel ajánlják fel tudásukat, tapasztalásukat, hogy átsegítsenek téged a nehéz időszakokon.

 

[starbox id=mester]