Találkozásom a Tarot-val

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Három éve kerültem közelebbi kapcsolatba a Tarot kártyával.

Már gyermekkorom óta nagyon érdekelt az ezotéria, de akkoriban még nem igazán volt rá mód, hogy mélyebben is elmerülhessek benne. Arra élénken emlékszem, mennyit beszélgettem apukámmal a földönkívüliekről, hogy rettegtem a szellemektől, halálra rémültem a „bútorok neszezésétől”. Mint amikor egy régebbi parketta megreccsen, vagy ahogyan kattan egyet a számítógép hűlő monitorja. Ezektől mind frászt kapok a mai napig. Olyan „kellemesen” meg tudok borzongani tőlük a sötétben.

Ahogyan idősödtem, kutatni kezdtem a spirituális témájú könyveket. Egyet elkezdtem, majd félbehagytam, hiszen már várt rám a következő, így volt, hogy egyszerre 3-4 könyvet is bújtam. Az ágyam alatt üdültek az olvasnivalók, arra várván, hogy lefekvés előtt újra előkapjam őket. Mohón habzsoltam az oldalakat, de igazán egyikben sem tudtam elmélyülni az őrült tempó miatt.

Mi sem jelezné jobban ifjúkorom ámokfutását (ami néha még most is tart), minthogy a rengeteg könyv már el sem fér a szobám polcain. Na, igen, pont idevág az a mondás, miszerint „Nem a könyved sok, hanem a polcod kevés”. Ez nálam pontosan így van. Azóta sem tudok úgy elmenni egy antikváriumos bolt vagy könyvárus előtt, hogy ne térjek be szétnézni. És miért is jönnék ki üres kézzel? Itthon persze ráegyensúlyozom a polcokon terpeszkedő tornyokra a következő szerzeményeimet, és csak azon imádkozom, hogy maguk alá ne temessenek egyszer, nagy boldogságomra.

Egy idő után éreztem, hogy ennek így semmi értelme. Minden témán végigszántottam, de igazán sosem merültem olyan mélyre, hogy hasznosítható tudást szerezzek. Három évvel ezelőtt, egy hirtelen ötlet hatására beiratkoztam a Tiszta Forrás Parapszichológiai és Természetgyógyászati Intézetbe, hogy végre kellő bölcsességet szerezzek a felszín kapargatása helyett. Itt találkoztam először a Tarot-val. Izgatottan vásároltam meg a kártyacsomagot és roppant büszke voltam magamra, hogy nekem már ilyenem is van.

Kártyáról-kártyára haladva ismertem meg a lapok titkait. Megtanultam hogyan kell beavatni a paklit, hogy később használni tudjam. Megismertettek számos érdekes kirakási módszerrel. A hagyományos Rider Waite Tarot-val indítottunk, de én éreztem, hogy ez nem az „igazi”. Eszméletlen sokféle Tarot kártyacsomag létezik már, melyekből mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet. Én is vártam, hogy megszólítson valamelyik. Ez egy meditációs összejövetelen meg is történt. Az utolsó órában előkerült az Álmok Tarot-ja. A mai napig emlékszem milyen érzés fogott el, amikor rácsodálkoztam a lapjaira. Olyan misztikus, ésszel fel nem fogható volt. Minden egyes lapja sugárzott és érdekes történeteket meséltek a tökéletesen kidolgozott ábrák.

 

Már akkor tudtam, hogy nekem Ő kell. Igen ám, de hogyan szerezzem be? Napokig, hetekig kutattam az interneten, nézegettem a fórumokat, de nem nagyon bukkantam nyomára. Márpedig Te az enyém leszel! Egy idő után felhagytam a feszült keresgéléssel és eluralkodott rajtam egyfajta ősbizalom, miszerint „Ha Te az én kártyám vagy, akkor majd úgyis egymásra találunk”.

Teltek, múltak a napok, egyszer csak ráleltem egy hirdetésre. Majdnem teljesen új állapotban lévő Álmok Tarot-jától óhajtott megválni akkori gazdája és még a könyvet is mellékelte hozzá. Potom áron, díszdobozban, kis híján frissen és ropogósan, újjonat megszereztem magamnak. Na és most hogyan tovább? Alig mertem kézbe fogni, elővenni; jaj nehogy lepattogjon az arany festék a lapok oldaláról, csak nehogy meggyűrjem valamelyiket! Sokáig ott búslakodott a szekrényem mélyén. Lehet még nem voltam kellően érett hozzá, hogy használni tudjam.

 

Talán fél év után, egy pakolászás alkalmával került újra a kezembe. Szinte rögtön bocsánatot kértem tőle magamban, amiért ennyi ideig hanyagoltam, és egy teliholdas éjjelen elvégeztem a beavató szertartást.

„Most már használhatlak” – gondoltam. A mai napig jóleső érzés fog el, amikor a kezembe veszem a kártyát és ennyi idő után is rá tudok csodálkozni a mesterien kidolgozott ábrákba, amelyek elcsábítanak egy másik világba.

Ez a rovat azért íródott, hogy a Kedves Olvasót kézen fogva, együtt elmerüljünk a Csodák Birodalmába, és egyenként megismertessem a Nagy Arkánum lapjait. Nos, akkor hát utazásra fel, nyíljon ki a varázskapu, melyen át belépünk a Tudatalattinkba, az Álmok Világába!

 

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük