Tarot tanfolyam- A Bolond

Székely Orsi
Latest posts by Székely Orsi (see all)

Nagy Arkánum – A Bolond

Egy tarot kártyacsomag 78 db lapból áll. Két fő része a 22 Nagy Arkánum és az 56 Kis Arkánum. Az Arkánum szó titkot jelent. Ebben a rovatban részletesebben ismertetem  a Nagy Arkánum lapokat, melyek megmutatják életünk főbb eseményeit.

 A Bolond lapjával indul az utazás. A kártyán két szempárt látunk, mely arctalanul tekint vissza ránk. Tekintetében felismerjük saját személyiségünket, Ő mi magunk vagyunk. Gyermekien ártatlan lélekkel kezdjük kalandos utazásunkat, amikor leszületünk a Föld nevű bolygóra. Képesek vagyunk rácsodálkozni a világra, a smaragdszínben pompázó fűszálakra, az illatozó virágokra. Órákon keresztül üldögélünk a fák árnyékában, figyeljük a menetelő hangyákat, kergetjük a repkedő pillangókat, és huncutul örülünk, amikor egy katicabogár kegyeskedik rászállni a kezünkre. Bunkikat építünk, hogy elvonuljunk a körülöttünk morajló zajok elől, saját kis fantáziavilágot teremtünk.

 

Ezt a gyermeki tisztaságot, ártatlanságot szimbolizálja a Bolond lapja. Tudatlanul használjuk a varázserőnket. Kezünkben még ott csillog a kristálygömb, mely álmainkkal, vágyainkkal teli. Nagyon vigyázunk rá, hiszen sejtjük, hogy elég egy rossz szó, egy hirtelen mozdulat, egy bántó megjegyzés és minden, amiben eddig hittünk, darabokra hullhat szét. Ezért hát egyensúlyozunk, próbáljuk szorítani magunkhoz a csillogó golyót, bár ahogy növögetünk, idősödünk, egyre nagyobb erőfeszítésünkbe telik megóvni Őt.

 

Ezt az állapotot láthatjuk a lapon is, ahogyan főhősünk egyensúlyozik a szivárvány fényével körülölelt narancssárga labdán. Lábai között egy cica játszadozik az arra szálldosó pillangóval. Elég egy rossz mozdulat és a vízbe pottyannak.

Hasonló bizonytalanságot érzünk akkor, amikor felnővén elindulunk kitaposni a saját ösvényünket. Nem tudni, hogy mi vár az úton. Ezerféle veszély leselkedik ránk, mégis bátran nekivágunk az ismeretlennek. Tele vagyunk ötletekkel, kifogyhatatlan lehetőségekkel. Ha van merszünk megtenni az első lépéseket, akkor kinyílik előttünk a lehetőségek tárháza. Fontos, hogy higgyünk magunkban, legyen merszünk fellázadni a régi ellen, ha szükséges, és létrehozni valami teljesen újat. Féltőn fogjuk kezünkbe a Világot jelentő kristálygömböt, és bátran vágjuk bele az ismeretlenbe. Rengeteg tapasztalatot és tudást szerezhetünk az úton, így a kaland végére egy teljesen más ember lesz belőlünk. Legyen merszünk elindulni felé, hogy megismerjük.

A lap általános jelentése – gyermeki ártatlanság, gondatlanság, tisztaság, szabadság, függetlenség, meggondolatlanság, újrakezdés.

Kapcsolatra vonatkozóan – kilépés a kapcsolatból, lezárása a kapcsolatnak, szabadságvágy, naivitás.

Munkára vonatkozóan – felmondás, kilépés a munkahelyről, a változtatás iránti vágy, korlátlanság, rugalmas, független munkakör.

Székely Orsi

Írónő Cikkíró

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük