5 lépés a tudatállapotod átalakításához

Egy probléma megoldásához magasabb szintű tudatállapotot kell elérnünk, mint az az állapot, amelyben jelenleg vagyunk, vagy amelyben a probléma felmerült.

Jelenlegi tudatosságunk gondolatok, energiák, hitrendszerek, tapasztalatok, amelyek azt az illúziót adják, hogy „így van és így is kell lennie”. De ez nem igaz. A jelenlegi valóságunk nem kell, hogy az állandó valóságunk legyen, ha nem akarjuk.

tudatállapot megváltoztatásaAhhoz, hogy átalakuljunk egy új tudatállapotba, el kell fogadnunk, hogy a régi nem működik már. Amint elfogadjuk, hogy új élményre vágyunk, meg kell határoznunk azokat a dolgokat, tulajdonságokat, amelyeket meg akarunk teremteni, érezni, látni és új életre hívni. Minél egyszerűbbek, közvetlenebbek és egyértelműbbek vagyunk ezen állítások megfogalmazásakor, annál könnyebb és könnyebb megteremteni azokat.

Érezd át ezeket az tulajdonságokat, éld meg, hogy birtoklod őket, éld meg a szabadságot és a teljességet, ami ezzel a folyamattal jár. Ezután jöhet a légzőgyakorlat.

Lélegezd magadba újra és újra ezeket a tulajdonságokat, amíg az érzés természetessé nem válik. A lélegzet nagyon fontos a tudatosság átalakításában, a lélegzet = jelenlét és jelenlét = erő. Erőteljesen kell akarnunk a létezés új állapotát, hogy a tudatunkból és a szokásainkból el tudjuk távolítani a régi mintákat.

Eddig a pontig beletörődtél a hiányba, a szűkösségbe, a küzdelmekbe vagy akár a depresszióba. Lélegezz, hiszen a lélegzet az élet nélkülözhetetlen része. Ha változtatni akarsz, akkor már nem fogadhatod el azokat a régi gondolatokat, tetteket és hiedelmeket, amelyek eddig igazságnak tűnhettek.

Távolítsd el őket az utadból, és térj vissza a lélegzéshez, hogy meg tudd teremteni ezt az új tudatállapotot.

A teremtéshez szükséged van egy olyan gyakorlatra, amely segít visszatérni a jelen pillanathoz. Tedd fel magadnak a kérdést: Ki vagyok én most? Ahogy felteszed magadnak ezt a kérdést, az elméd a jelen állapotoddal foglalkozik majd, és nem kalandozik a múltba vagy a jövőbe. Még egy fontos dolog, ami, nagyon fontos és meg kell említenem: Élvezd ezt a folyamatot. Légy olyan, mint egy gyermek, boldog, örömteli, kíváncsi, és fogadd el azt a csodát, ami te vagy!

 

Most jöjjön egy gyakorlat, amely öt lépésben támogatja a tudatállapotod átalakítását:

 

  1. Ismerd el, hogy a jelenlegi tudatállapotod már nem működik. Írd le annak igazolását, hogy miért és hogyan nem működik. Rövid példa: Ha a hiányra összpontosítok, és abban élek, az nem működik, mert akadályokat teremtek önmagamnak, és így nem tudom megélni a legnagyobb potenciálomat.
  2. Fogalmazd meg az újonnan teremtett tudatállapotodat. Hogy érzed magad ebben az új tudatállapotban? Térj ki minden kis részletre, merülj el benne. Rövid példa: Igazi gazdagságot és bőséget teremtek, és kreatív ragyogásom megosztása révén az emberek szeretnek pénzt adni a számomra.
  3. Ne érd be kevesebbel, mint amire vágysz az életedben.
  4. Lélegezz, szívd magadba a létezésed új állapotát. Majd a kilégzéseddel áramoltasd kifelé a környezetedre. Sugározd ki magadból, amit odabent megteremtettél.
  5. Gyakorold a teremtő meditációt minden nap.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük