Tündérmese a férfiakról

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

Ahogy egyre tudatosabban és tudatosabban élek, úgy döbbenek rá, hogy mennyi illúziót, ábrándot, hitrendszert és fix nézőpontokat dédelgettem a férfiakkal kapcsolatban. Most azokat a brutálisan elcsúszott illúziókat mesélem el Nektek, ahol az életem egészen mást igazolt. Persze ezek az én tapasztalásaim, de rengeteg hozzám forduló nőnél tapasztaltam hasonlót. Akinek nem inge, ne vegye magára.

Az egész sztori szerintem onnan indult, – bár ezt sem helyezem fix pontba és nincs is nagy jelentősége – hogy fiatalon, zsengén és tapasztalatlanul mentem férjez. A férjem előtt csak egy kapcsolatom volt, egy kamaszkori szerelem, ami akkor nem lett jó vége. Azóta már találkoztunk és elsimítottunk minden múltbéli nézeteltérést. De szavamat ne felejtsem, ott tartottam, hogy nőiességem hajnalán találkoztam az első férjemmel. Pillanatok alatt feleségül mentem hozzá, sitty-sutty jött a gyerek, és csak azt vettem észre, hogy nem is olyan jó nekem ez a kapcsolat, ahogy azt az elején gondoltam.

Ezt elnyomva magamban, tovább vittem életem sztoriját ezen a vágányon, miközben álmodoztam a férfiról, aki megment ebből a házasságból. A tündérmese a férfiakról elkezdődött.

 

  • Eljön és megment ebből a házasságból – Aha, amikor bilibe lóg a kezem! Miért is adtam át másnak az erőmet, tán én nem vagyok képes a magam életét megteremteni? Itt nem zárok ki semmilyen férfi segítőt, de egészen más, ha azért segít, mert rá vagyok szorulva, vagy úgy járul hozzá az életemhez, hogy közben én a saját erőm birtokosa vagyok. Én bárhogy is próbálkoztam, nem jött a királyfi, nem hogy fehér lovon, de még egy ócska szekéren sem. Rá kellett döbbennem, hogy ilyen energiákkal, amiben vagyok, csak olyan férfiakat tudok teremteni, akik alapból nem választanak, vagy én nem választom őket. Vagy ha választjuk egymást akkor később kiderül, hogy nagyon nem működik a dolog. Férjezett nőként nem sok lehetőségem volt arra, hogy jöjjön a herceg. Itt meg kell követnem a volt férjemet, Ő nem volt rossz, vagy jó, Ő olyan volt amilyen. Én gondoltam többet, jobbat, boldogabbat ebbe a kapcsolatba, amit együtt egyszerűen nem tudtunk megvalósítani. Mai napig jó viszonyt ápolunk.

Így megléptem a válást nem várva senkire, egyedül, férfiisten nélkül. Rádöbbentem, hogy jobban szeretem magam annál, minthogy olyan életet válasszak magamnak, amiben épp voltam. Ez hatalmas lépés volt önmagam felé. Végre éreztem az önerőmet!

 

Aztán több évig egyedül éltem, és álmodtam tovább a tündérmesémet a férfiakról.  

  • Ő legyen a testi, lelki szellemi párom, a férfiistenem, királyom, hercegem! (ezzel nincs is semmi baj), de … –  Amikor ilyeneket mondtam Petinek, – akivel aztán megismerkedtem és a mostani férjem lett, – nem értette. Ő azt érezte, hogy szuper jó együtt és kész. Túltoltam a spiris dumát és az elvárásokat, de észre vettem, hogy Neki ez teher, hál’ istennek hamar abbahagytam. Ami jó, azt nem misztifikáljuk vagy dumáljuk túl a férjemmel, inkább megéljük.
  • Aki erős és gyengéd is egyszerre! – Miért is akartam ezt? Miért nem választottam a saját önerőmet? Persze legyen bármilyen, de ne azért mert én rászorulok, hanem mert éppen az esik páromnak jól.

 

  • Mindenkor tudja, mit, mikor, hogy kell tenni! – Miért is? Talán én vak, süket és tudatlan vagyok? Arról nem is beszélve, hogy mekkora felelősséget ró ez egy férfira. Most már tudom, hogy az életemért én vagyok a felelős, nem a férfi. A választásaim sem a férfiról szólnak, hanem rólam. Ami a közös „bulit” illeti, ott meg megbeszéljük, hogy mi legyen a továbbiakban.
  • Romantikus, és érzékeny, ugyanakkor bátor és vakmerő! – Ja meg kicsit skizofrén, hogy szegény azt se tudja, mikor, milyen elvárásnak kell éppen megfelelnie. Legyen inkább önmaga, minden pillanatban.
  • Nem csak „azt” akarja! – Hölgyeim, én még olyan férfival nem találkoztam, aki közeledett volna hozzám, és ne akart volna szexet. Legfeljebb van sok intelligens férfi, aki nem romból egyből a nőre, mert tudja, hogy micsoda kis törékeny a lelkünk. Persze a szexuális vágyat is be lehet bugyolálni minden fincsi cuccosba, amit meg is lehet etetni a nővel, de ha a nő is benne van, akkor úgy is ágyban végződik a történet. Itt álljunk meg egy szóra: Miért is baj, hogy a férfiak „azt” akarják? Ha nem kívánnak téged, akkor meg az a baj. Én élvezem, ha megkívánnak, és szexszelni akarnak velem. Attól, hogy ez van, még nem kötelező a szexet választanom, de jólesik a nőiességemnek, és az IQm se lesz hirtelen kevesebb. Ez alól a mostani férjem sem volt kivétel. Ő is azt akarta, meg is kapta. 🙂  Szerelmes csak utána lett belém.
  • Ő az igazi, az ideális és a tökéletes! – Lehet, hogy van ilyen, bár szerintem akkor egy földönkívüli szuper robot, aki ideálisra, tökéletesre és igazi férfira van beprogramozva. Nem kell minden férfira rávetíteni, hogy Ő a jövendőbeli párod, férjed. Ez úgy is kialakul köztetek. Ha túltolod ezt a dolgot, úgy el fut, mintha ott se lett volna.
  • Csak engem szeressen, kívánjon, imádjon, és én legyek neki az egyetlen! – Lehetetlen! Ez féltékenység, birtoklás és a szeretettől nagyon messze van. A férfiak más nőket is megnéznek, megkívánnak, legfeljebb nem ragadnak bele. Ha ezt bedugaszoljuk, akkor felénk is megáll ez az energia. Ezt tapasztaltam.
  • Majd én megváltoztatomaz az elgondolás, hogy megszereled a férfit dőreség. Nem lehet. Én az első férjemmel 15 évig próbálkoztam, de nem ment. Ha meg azt hiszed sikerült, akkor csak egy farokcsóváló kutyust kapsz aki ugatás helyett miákol. Nem lesz önmaga, hanem egy marionett bábú akit dróton próbálsz rángatni, és közben belül nem tiszteled, mert a szemedbe egy puha pö…

Persze mindig vannak kivételek, és ha az itt leírtak működnek Neked, úgy, hogy közben önmagatok vagytok, akkor tényleg egy valódi tündérmesében éltek. 🙂

Nekem nem működött, és már nem is akarom ezt. Az férjem rendetlen, a vécédeszkát felhajtva hagyja, és igen van, amikor elveszett és fél. Közel nem tökéletes, ahogy én se vagyok az, de jól működünk együtt és ez a lényeg. Nem is akarom, hogy egy idomított báb legyen a színházamban. Akkor se tisztelni, se szeretni nem tudnám tovább. Legyen önmaga. Míg tiszteljük, becsüljük egymást, jókat bulizunk és nevetünk együtt, addig működik a párkapcsolatunk. Az én tündérmesém ilyenné alakult át  🙂 

Ha Neked is voltak illúzióid a férfiakról, amit már máshogy látsz vagy tapasztalsz, írd meg bátran!

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük