Új online újság tizenéveseknek

Bemutatkozik a kidsnews.hu

ÁLMUNK: 

Korunk egyik legnagyobb kihívása és jellemző vonása a tudományos-technikai forradalom kibontakozása.  Az emberek közti információáramlás minősége és sebessége, valamint  ezzel a  tanulási- és munkavégzési lehetőségeink is radikálisan változnak meg. 

A felhalmozott és egyre gyarapodó emberi tudás gyakorlatilag bárki számára elérhető hétköznapi eszközök birtokában, így soha nem látott mértékben válunk képessé a társadalom anyagi alapját adó tudás és munka termelékenységének emelésére.

Alapvető módon megváltozik tehát az élet minden területe; nemcsak az információáramlás, a tudás minősége, hanem a modern gazdaság, a gazdasági működés módja, a munka szervezetek jellege és maga a munkavégzés is. 

 

A következő fiatal generációk evidens igénye már most is a folyamatos és gyors információszerzés, ennek mélysége pontosan ebből következve sokkal kevésbé részletekbe menő, így tanulási folyamataik is megváltoznak. 

 

Személyükben az egyedi értékek keresése mellett egy szabadon alkotó, és egy sokkal kevésbé kötöttségek közé szorított életstílust preferáló generáció növekszik.

 

Ennek az új helyzetnek a lehetőségre váltásához azonban igen sok feltétel megvalósulására van szükség. A tudományos és a technikai eredmények gyakorlati felhasználásának ütemét, hatékonyságát egyebek között éppen az határozza meg, hogy milyen fokot értünk el minőségi és igényes   felhasználásukban.   

 

A jelenlegi döntéshozóknak, regnáló társadalmi vagy közösségi vezetőknek, szülőknek, tanároknak, és a társadalom minden egyes felnőtt tagjának éppen ezért kivételesen nagy felelőssége van abban, hogy ezt az igényt, nem gátolva a fejlődést a helyes irányba tereljék.  

KÜLDETÉSÜNK:

A kidsnews.hu céljául tűzte ki, hogy a most növekvő ’Z’ és az utánuk következő generációknak segítséget nyújt abban, hogy későbbiekben könnyedén szűrjék ki a megfelelő igényes tartalmakat, és az így megszerzett tudást és információt képesek legyenek a lehető leghatékonyabban felhasználni. 

 

Ennek érdekében döntöttünk egy fiatalok számára  készülő olyan online magazin létrehozása mellett,  amely tartalmaiban folyamatosan egyensúlyban  tartja a minőségi témaválasztások mellett a  tizenévesek igényeinek való megfelelést. A fentiek érdekében 2017. szeptemberében  indítót nonprofit formában működő, online  hírportált.  

 

A mai magyar internetes lappiacon egyedülálló gyerekújság, ami elsősorban a tizenéveseket szeretné megszólítani.  

 
Ennek megfelelően stílusában kissé pimasz, témáiban változatos, de egyszerre közérthető és igényes, tartalmas.

 

A társaság által működtetett magazin semmilyen politikai vagy újságpiaci szereplőhöz nem köthető, ugyanakkor bátran és befolyásolás mentesen nyúl majd bármilyen témához, ami a jövő felnőttjeit érdekelheti.

Rovatainkban a korosztály számára fogyasztható formában a közéleti témáktól a sztárhírekig, a természettudományoktól a sportig, a pénzügyi kérdésektől a szerelemig helyet kap minden, ami érdeklődésre tarthat számot.  

ROVATAINK (a teljesség igénye nélkül): 

  • MOST PÖRÖG – minden ami aktuális, ebben a rovatban kapnak helyet a korosztály és a társadalom számára is fajsúlyosabb témák (pl: esélyegyenlőség, (cyber)bullying, feminizmus); egy-egy nagyobb cikk az aktuális nagy közéleti-politikai  eseményekből, de a rovat részét képezik a  pár soros pénzügyi tippek és okosságok vagy a karrier/pályaválasztás témakör is.  
  • TETU – minden ami természet és tudomány; flóra, fauna, háziállat, zoománia, állatorvos kérdezz-felelektől a csillagászaton keresztül a környezetvédelemig, érdekes történetekkel a múltból, vagy éppen a jövő tudományos vívmányairól.
  • TIME OUT – Minden, ami sport, nem csak olimpiai szinten. Szabadidős sportegyesületek, sportágak bemutatkozásától a legnagyobb klubcsapatok aktuális hírein át a meccsösszefoglalókig.
  • HÜLYE AKI UNATKOZIK- programajánló rovat a szabadidő kellemes és értelmes eltöltéséhez
  • HETI MENŐ ARC – érdekes emberek portré rovata.
  • RÁGÓGUMI- divat és sztárhírek

 

Ugyanakkor fontosnak érezzük, hogy a szórakoztatva tanulás mellett a tájékoztatás is hangsúlyt kapjon, így újságunk szerves részét képezi majd többek között:

 

  • JOGI TANÁCSOK diákmunka és egyéb releváns témák kapcsán, elvárások, lehetőségek megjelentetése
  • PÁLYÁZATOK, melyek a korosztálynak szólnak, ösztöndíjak előrejelzése
  • CSEREDIÁK programok felhívásai
  • SZAKÉRTŐI FÓRUMOK a velünk együttműködő pszichológusok, pszihopedagogusok, gyermekorvosok részvételével, olvasói levél és anonim chat formájában is a napi problémák kapcsán. KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

ifjúságvédelmi hivatalos szervekkel és egyéb civil szervezetekkel együttműködve, folyamatos információáramlás biztosítása a korosztály számára, napról napra építve a biztos eligazodáshoz szükséges alapokat.

Hiszünk abban, hogy oldalunk a világ információs tengerére új ablakot nyit, és segít is abban eligazodni, és mindenekfelett támogatja a fiatal olvasók szabad véleményalkotását.

 

Az újság koncepciójából adódóan fontosnak érezzük, hogy a jövő gondolkodói ne csak olvassák, hanem részt is vegyenek az elkészítésében, ahol képzett újságírók segítségével beletanulhatnak az újság készítésébe. Tanáraik, szerkesztőjük segítségével kutathatnak témák után, fordíthatnak idegen nyelvből, fejleszthetik rendszerezőképességüket és íráskészségüket.

A szerkesztőségi munka során műhelymunkák, szerkesztőségi ülések, online témalaborok jönnek létre, így a fiatalok az újságírás- és készítés mellett napról napra beletanulhatnak a jövő munkavilágába, és kipróbálhatják magukat a korosztály érdeklődésére számot tartó események sajtótájékoztatóin.

(X)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük