Üzenet a félelemnek

Szabó Ildikó

Itt vagyok. Gyere, várok Rád. Most végre készen állok, hogy szembe nézhessek Veled.

Hívlak félelem, hogy megláthassam igaz valódat. Mutasd meg hát magad! Pőrén, ahogyan vagy!

Igen, emlékszem jól… Te voltál ott, amikor gyermekkoromban világgá mentem. Te voltál, mindig csak Te, az óriás, amikor túl kicsinynek éreztem magam.

Arra is emlékszem, amikor úgy éreztem, valami gátol, visszafog, a világtól elzár. Bár akkor még meghatározni nem tudtam, csak az érzés volt, mi mardosott. Éreztelek, éltelek. Hatalmas óriásként uralkodtál életem felett.

Ma már tudom, Te voltál ott, sok-sok élethelyzetben. És most készen állok, gyere, végre hadd lássalak meg. Félelem nélkül, készen állok találkozni veled, mert már nem uralsz! Ma már tudom, ahol sötétség van, Fény is van. Tudom, hogy a Te uralmad alatt nem élhetem teljességben életem. Tudom, hogy elengedhesselek, képessé kell válnom rá, hogy elfogadjalak.

Így most itt az idő, megteszem, szembe nézek veled…

Már látlak is. Nahát, mindig ennyire piciny voltál? Tényleg? Én óriásnak láttalak, s féltelek. Féltem.
Nahát, most hogy látlak, igazán látlak, végre azt is felismerem, hogy félelmeim óriása törpe csupán. Elmém bújtatott több számmal nagyobb ruhába.

Túl nagy jelentőséggel ruháztalak fel, mert azt hittem nincsen más mód. Azt hittem félni illik, félni muszáj. De ma már látom, mégsem igaz a teória, amit évszázadok poros világnézete teremtett.

Élni kell, szembe nézni félelmeinkkel. Helyette szeretni. Jobb egy-egy botlást és fájdalmat elviselni, ami megerősít, mit félelmeink szőtte pókhálóban vergődni végig egy életet.

Mert hiszem, hogy ebben a szemléletben is lehetséges megélni az adott eseményeket és tovább haladni, hinni, bízni, szeretni és fényben, reménnyel létezni 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük