Visszatér a mozikba a Kelly hősei

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A Clint Eastwood, Telly Savalas és Donald Sutherland főszereplésével 1970-ben készült filmklasszikus,  július 2-től rövid időre visszatér a nagyvászonra a Kelly hősei, digitálisan felújított kópiáról vetítik a Corvin Mozi legnagyobb termében.

 

Franciaország, nem sokkal a Normandiai partraszállás után. Kelly hadnagy (Clint Eastwood), az első frontvonalban harcoló amerikai felderítő szakasz tagja egy fogjul ejtett német tiszttől megtudja, hogy mélyen a frontvonal mögött, egy francia kisváros bankja hatalmas kincset őriz – 16 millió dollár értékű aranyat. Kelly elhatározza, hogy megszerzi a hatalmas vagyont, és a hadsereg válogatott különceiből verbuválódott csapatával nekivág a titkos küldetésnek, ami ütközeteken, aknamezőkön, bombatámadásokon, szövetséges és ellenséges frontvonalakon keresztül vezet.

 

Kelly hősei feliratos előzetes (maga a film szinkronnal látható majd) :

 

 

Brian G. Hutton klasszikusát sokan minden idők legviccesebb és legnépszerűbb háborús kalandfilmjének tartják, ami utánozhatatlan humorával és ironikus élével új színt hozott a háborús filmek világába, görbe tükröt állítva a háborús propagandának a vietnámi háború kellős közepén. A film betétdala egy sajátos hangulatú „háborús hippidal”: Burning Bridges. https://www.youtube.com/watch?v=kgeIINs1TrQ

 

A Kelly hősei digitálisan restaurált képpel és az eredeti szinkronnal, Kovács István, Inke László, Bodrogi Gyula és Helyey László magyar hangjával tér vissza a mozivászonra, a filmtörténeti klasszikusokra specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A filmet kizárólag a budapesti Corvin Moziban vetítik, július 2-től mindössze két hétig látható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük