A férjem védelmében

A férjem védelmében cím „kicsit” félrevezető, de nézzétek ezt most el nekem. A férjem köszöni szépen jól van, és erről a sztoriról nem is tud.

Ő egész más, mint én. Máshogy éli az életét. Mégis a kapcsolatunk olyan, de olyan finom és tápláló, és együtt csodás dolgot teremtünk, hogy nem féltem belevágni ebbe a „nagy” választásba, mint a házasság. Nagyon hálás vagyok magamnak, hogy leengedtem a falaimat, hogy meghoztam ezt a döntést és most nagyon szeretem ezt az életet, amit választottam.

De hogy értsétek a cím kicsit teátrális jellegét, – amit egy sorozatból szedtem, amit imádtam – elmesélek egy történetet. A második házasságomat sokan ítélték, és főleg olyanok, akikre álomban sem gondoltam volna. Voltak és lehet, hogy még mindig vannak olyan nézőpontok, hogy ezzel a házassággal rabigába hajtottam a fejem. Akadályozni fogja a fejlődésemet, és egy “senki” leszek. Olyan piros gombot nyomtam meg, ami nem rólam szólt, hanem azokról, akik ezt rosszá és lealacsonyítóvá szerették volna tenni.

Csak halkan jegyzem meg, az ítéletek soha nem rólatok szólnak, hanem arról, aki épp megítél titeket.

Az „ítélő bíróság”,  elfogadhatatlannak tartotta, hogy férjhez megyek egy olyan férfihoz, aki szerintük nem méltó hozzám. Gúzsba kötöm magam, és ezt ráadásul egy hozzám nem illő férfival teszem. Nem spiris, nem tudatos, csak egy anyagbeszerző, lakatos stb., tehát az ő értékrendjük szerint sokkal alacsonyabban állt a ranglétrán, mint én. Ezek nagyon-nagyon érdekes nézőpontok. Le szerettek volna beszélni a házasságról és megakadályozni. Azért, hogy ne akadályozza a fejlődésemet stb. Annyira belementek az életembe, hogy csak értetlenül álltam azt egész előtt. Mindezt egy MEGAKARLAK MENTI A BIZTOS PUSZTULÁSTÓL sztoriba bugyolálva. Ment ez szemtől szemben is, és ment a hátam mögött is. Kész röhej volt az egész. Bántott a dolog? Nagyon! Megállított? Nem! Befolyásolt? Nem! Visszatartott? Nem. Haragudtam? Nem! Inkább szomorú voltam. Egyszerűen csak nem értettem az egészet, miért bántanak, ráadásul semmi közük az életemhez. Aztán arra gondoltam, hogy nem tudhatom, hogy milyen indíttatásból történt ez, kiben mit hozott fel. Tudtam, hogy ez nem az enyém, a boldogságom és az örömöm kisütött mindent ami beárnyékolhatta volna az életem. Elmúlt, de sztorinak viszont jó  🙂 

Azt gondolom, hogy a saját döntéseinket, bármilyenek is magunknak kell meghozni, nem pedig másnak engedi, hogy befolyásoljon bennünket. Ha meghoztuk és nem olyan amilyennek szerettük volna, akkor legyünk kérdésben, hogy lehet ez másképp? Hogy lehet ez könnyedebb és örömtelibb? Ha meg végképp nem tetszik az, amiben vagyunk, válasszunk valami mást, megszerelgetés nélkül.  

Amint már említettem, a férjemet nem kell megvédenem, totál jól el van a maga teremtette világban és a társteremtésben is velem. Ne a rózsaszín cukormázas, illúziófingra gondoljatok. Hanem az élhető, szeretetteljes és nevetős életre. Most például vett egy medencét és játszik vele, mint egy gyerek. Imádom 🙂 Rengeteget nevetek mellette.  Persze nekünk is vannak rosszabb napjaink, amikor összeveszünk és duzzogunk egymásra. Vannak megoldandó nehézségek, mind mindenkinek. Ez  bőven belefér egy párkapcsolatba. A férjem elfogadja a másságom, sőt élvezi, bulisnak tartja és nem akar megváltoztatni. Sokkal több a szabadságom mint előtte, rengeteg az énidőm, és az üdítő egyedüllét ami megadja nekem a teret az íráshoz, alkotáshoz és kreativitáshoz. Mellette olyan dolgokat bontottam ki magamból, amiről nem is álmodtam eddig. Nem is voltam tudatába annak, hogy ez is vagyok, meg az is vagyok. Persze lehet, hogy ez egyedül is ment volna, nélküle. De mivel ezeket az új potenciálokat – mint pl. az írói lét – a férjem mellett élve bontottam ki magamból, azt gondolom kár filozofálni azon mi lett volna ha…

Nem teszem nagyobbá és jelenőség telivé ezt a kapcsolatot nálam. Egyszerűen élvezem és kész. Ez a kis cikk felhozza bennem azt, hogy milyen hálás is vagyok mindenért amim van! Mi minden lehetek még, amire még nem is gondoltam, és ez a kapcsolódás örömmel hozzájárul?

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.