Álomkapcsolat – használati utasítás

Nagyon sokan áhítoznak, hogy bárcsak nekik is lehetne különleges kapcsolatuk, mert amiben éppen vannak, az már közel sem azt nyújtja, mint az elején és valahogy megszokottá váltak a dolgok, már semmi sem a régi.

 

Az ideális párkapcsolat nem egy álom, hanem nagyon sok befektetett munka és tudatosság. Ami pedig még ennél is fontosabb az a kölcsönös odafigyelés a másikra, és a megbocsátás képessége.

Még fel lehetne itt sorolni sok fontos tulajdonságot, ami mindenképpen hozzájárul az „ideális” párkapcsolathoz.

 

Nagyon sokszor elfelejtjük, hogy a kapcsolat ugyanolyan gondozásra vágyó és nem elhanyagolható dolog, mint minden más a világon. Ha elfelejtünk sokáig megöntözni egy növényt, akkor kiszárad, ha az autóba nem cserélünk olajat, akkor annak sem lesz jó vége. A lényeg a lényeg gondozni kell, ápolgatni és energiát belefektetni, mert különben ellaposodik a kapcsolat, csak feszültek leszünk és elkezdünk mindenféle problémát kivetíteni a másikra. A vége persze a veszekedés és egy idő után már hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy ez a kapcsolat ennyi volt, elfogyott.

Pedig nem, persze hogy nem!

Csak nem találtuk meg a módját annak, hogy energiát és pluszt tudjunk beletenni a kapcsolatba. És ez nem mindig csak egy embernek a dolga, ez igenis kölcsönös.

 

Az igaz, hogy az egyik félnek általában ez könnyebben megy, de ezzel ne éljünk vissza, próbáljuk meg megtalálni mi is a módját, hogy többletet tehessünk a közös „vállalkozásunkba”.

 

Szerezzünk örömöt, mindegy mekkorát és hogyan, de az ne rólunk, hanem a párunkról szóljon. Ha ez nem megy, akkor kérdezd meg tőle, akár minden nap:

Mivel tehetnélek ma boldoggá?

 

Ezzel az egyetlen mondattal még a legborongósabb kapcsolatok is álom kapcsolattá képesek alakulni.

És csak ennyi az egész!

A kérdés az, hogy valóban akarjuk-e?

Mert álmodozni lehet róla, de abból bizony még semmi nem lesz!

Igenis mi tudjuk létrehozni azt, amire vágyunk.

Már most hallom, hogy sokan mondják: persze, de….

A feladat mindenkinek személyre szabott. Van, aki nagy kihívások és feladatok elé van állítva, esetleg kicsit többet pakolt rá az élet, de ez csak annyit jelent, hogy magasra tetted magadnak a mércét, ugyanis képes vagy rá, hogy megold.

Senki nem kap az élettől olyan feladatot, amit nem képes ellátni vagy megoldani. Olyan van, hogy valaki feladja, vagy nem akarja igazán.

Mindig mindenre megvan a megoldás, még akkor is, ha sokszor nem olyan nyilvánvaló.

Tegyünk fel magunkban egy egyszerű kérdést, miközben elcsendesedünk.

Hogyan tudnám ezt az adott feladatot megoldani, mi erre megoldás?

Hamarosan meg fog érkezni a válasz, persze mindenkinek máshogy. Sok esetben később, amikor nem is gondolunk erre a dologra, ott terem a válasz a fejünkben. Tudjuk, mit kell tenni és mi a válasz.

Egy Nagy „klasszikustól” idézve: „Kérj és megadatik”

álomkapcsolat (2)A probléma az, hogy elfelejtünk kérni és kérdezni. Pedig ha nincs kérdés, nincs válasz. Az univerzum ilyen fantasztikusan működik, soha sehol nem hagy nyitott kérdéseket. Minden bezárul, nincsenek nyitott dolgok. Vagyis, ha kérdezel, akkor arra törvényszerűen meg kell, hogy érkezzen a válasz és a megoldás.

Ez így törvényszerű.

 

Persze a teremtés sokkal rafináltabb, mint gondolnánk. Ha mi magunk nem vagyunk képesek meghallani a választ, akkor az élet elkezd kreatív formát önteni és próbálkozik mindenféle módszerrel a választ eljuttatni hozzánk. Hisz a dolog akkor zárul be a teremtés szempontjából, amikor meghallgatásra és megértésre került.

Vagyis ilyenkor jöhet az, hogy felhív egy ismerősünk, és mit ad Isten pont arról a dologról kezd beszélni, ami minket foglalkoztat. De persze nem válogat az eszközökben, könnyen lehet a szomszéd vagy egy magazin, amit éppen olvasol és a kezed ügyébe akadt „véletlenül”. Légy nyitott, mert bárki és bármi lehet a megoldásod hírhozója.

Természetesen ezt nem csak a párkapcsolatunk megoldására alkalmazhatjuk, hanem bármire, amire nem tudjuk a választ.

Légy mindig nyitott az új megoldásokra, ha lehet ne légy mindenben rutinszerű, mert az megöli a fejlődést.

Böjtös Zsolt

Böjtös Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.