Amikor a férfi vezet

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban vannak olyan választások, mikor a feleket nem befolyásolja a másik véleménye, hisz a döntésük csak önmagukról szól, és nem kettőjükről. Természetesen beszélni lehet róla, sőt kell is, de a végleges eredményt párjuktól függetlenül, önállóan kell, hogy meghozzák.

 

Szerintem egy párkapcsolat nem az alá és fölé rendeléltségről kell, szóljon, hanem, hogy egymás mellett lépkedve, mindenki a saját útját járva néha megfogja a párja kezét, néha meg hagyja egyedül menni.

 

Egymásban lenni annyit jelent, hogy befogadjuk a másikat, hozzájárulunk a másikhoz, de nem akarjuk a saját képünkre formálni. Hagyjuk, hogy önmaga lehessen a kapcsolatban is. Én nem is tudnék együtt élni a férjemmel, ha megfojtana, és nem engedné, hogy kibontsam azt, amit meg szeretnék élni önmagamból. Volt, hogy ezért önzőséggel is megvádoltak, de szerintem egy egészséges önzés mindenképpen kell ahhoz, hogy önmagamra is legyen időm. Nekem az az idő szent, csak rólam szól, senki másról.

De ugyanakkor a férjem is él a saját szabadidejével, amikor elmegy, és azt csinálja, amit, szeret, ez nem más, mint a foci.

 

Amióta együtt vagyunk, bajnokságokra jár a barátaival, és heti több alkalommal is elmegy otthonról focizni. Soha nem kért „engedélyt”, nem is kellett, ez teljesen természetes volt a kapcsolatunk elejétől, hogy van olyan szabadidő, ami róla szól.

 

Néha, ha elmegyek vele nézni a sok tesztoszterontól fűtött káromkodó férfinépet, örül a lelkem. Látom milyen boldog, és milyen sokat merít ebből.amikor a férfi vezet

Azt is tapasztaltam, hogy a kapcsolatunk során, volt bizony, hogy én vezettem Őt. Ez az “irányítás” nem azért volt mert én akartam megmondani, hogy haladjon az életünk, hanem azért, mert akkor épp bennem volt elég erő, és kreativitás a változásra. Viszont szeretem azt is, ha Ő vezet, ha megfogja a kezem és az élet táncában rá tudok dőlni arra a nagy mellkasára, és csak irányítás nélkül, lenni mellette. Olyan megnyugtató ez az érzés, és egyben izgató is. Ennek a harmóniája egy jól működő párkapcsolat egyik alapköve.

 

A nő nem gyengeségből engedi, hogy a párja vezesse, hanem mert biztos önmagában, hogy jól választott, és ez által bízik a párjában is.

 

Egy nő, csak egy önbizalommal teli férfinak engedi ezt meg! Az, hogy férfi, hány éves kortól kezd bízni önmagában, nagyon sok mindentől függ. Kívánom minden fiúnak és férfinak, találja meg magában azt az erőt és érték potenciálokat, hogy amikor a tükörbe néz, ki tudja mondani, hogy igen, ilyen egy „igazi” férfi!

 

Az írásomat az alábbi videó ihlette. Ahogy néztem ezt a tizennégy éves „férfit”, hogy milyen biztos mozdulatokkal vezeti táncba a nála jóval érettebb hölgyet. Látszik a nő arcán a döbbenet, hogy erre bizony nem számított! Először kicsit lázad, Ő szeretne irányítani, de aztán elkezd bízni a fiúban és követi Őt. Csodálatosak együtt érdemes megnézni a videót!

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.