Az elme fajtái

Az elmének négy típusát különböztetjük meg. Ha ismerjük ezeket a típusokat, könnyebben tudjuk azokat sikeresen használni céljaink elérése érdekében.

 

Reagáló, folyamatosan aktív elme

Összekötő kapocs a tudattalan, a tudatalatti, és a tudatos valóság között. Mivel nincs szüksége pihenésre, az álmok nagy részét is ő teremti. A legerősebb elménk, amely soha nem mérlegel, mivel logikus képességekkel nem rendelkezik. A vágyak, a fájdalmak, boldogság, boldogtalanság, és mindennemű érzet, tudatos és tudatlan események, blokkok tárháza. A reagáló elménk a halálunk utolsó pillanatáig minden eseményt rögzít. Az örökösen aktív elme reagáló képessége gyorsabb a gondolatnál, veszélyhelyzetekben a legjobb segítőnk.

 

A bekerült negatív élmények hatásai megszüntethetők a megbocsátás és a szeretet által, mert csak így áramolhat akadálytalanul a tiszta szeretet.

 

Az analizáló elme

Ez az eszköz már fáradékonyabb. Főleg a látható világ és a bizonyítási vágy foglalkoztatja. A logika és a tudni akarás a férfiaknál, a nőknél a finom érzékelések kötik le a figyelmet. Ha az elme és az EGO érdekei megkívánják, jóságos, morcos, haragvó, csökönyös, lusta vagy közönyös. Mérlegelő elme, nagyon erősen manipulálható a gyengeségei miatt. A gyermekkort elhagyva figyelmünk a tanulás, az anyagi javak megszerzése, a munkahellyel és családalapítással kapcsolatos feladatok kötik le.

 

Megjelenik az ÉN és vele együtt a gőg, az önzőség, az irigység, a megvetés, a féltékenység, a bírálat, a harag, miközben elrohan az élet és kialszik a szeretet az élet értelmével együtt.

azelmefajtai

 

Tudattalan

Az Ős-Valami. Az előző életek, a karma, az öröklődések, az evolúciós fejlődési szintek programjainak tárháza. Kényszerítő hatású, nehezen befolyásolható tudat. Táplálkozási, családi, baráti, környezeti, tisztító vagy butító hatások mutatkoznak meg a működésében. A rendeltetését tökéletesen az okoknak és azok okozatainak megfelelően látja el. Nem tud hazudni, mindig jelzi a tetszését vagy nem tetszését.

 

Tudatalatti

A jelenlegi életünkben megélt információk és érzetek tárháza, amely a nem használt dolgokat elsüllyeszti, elraktározza. A kívánt információt, élményt, érzetet, bármelyik pillanatban a felszínre emelhetjük belőle, de csak akkor, ha az nem gátolt. Blokkoló lehet a tudatlanul kimondott önszuggesztió is. Pl.: soha nem tudom megtanulni, nem vagyok képes rá, stb. Az elme mindig produkálni akar, és be is bizonyítja azt, hogy tényleg nem tudja, ha ezt várjuk el tőle. Az elménk olyan, mint mondjuk az internet, bármilyen információs igényünket könnyen kiszolgálja, csak be kell írni a keresőbe, és kidobja a választ.az_elme_fajtai

Összefoglalva, bízzunk az elménkben, ne adjunk neki negatív szuggesztiókat, a pozitívak is természetesek legyenek.

 

Pl.: Egészséges vagyok. Szeretem magam, kész vagyok az egészséges változásra. Minden, amit megtanultam, a kellő időben, ha szükségem lesz rá, tudni fogom. A kéréseket legalább háromszor ismételjük el. A kijelentések mindig legyenek egyszerűek és céltudatosak! Az elménk csak az igazi kihívásokat veszi komolyan.

Forrás: Dr. Molnár Gábor Beavatások a tanúságba

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.