Bezzeg Neki könnyű…

Hányszor hallottam ezt a mondatot életemben dühösen, vagy lemondással, beletörődve és megtörten. Volt, hogy én is mondogattam irigykedve másokra, akik elérték azt, amiről én csak álmodoztam. Győzködtem magam, hogy nekem nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy boldog, sikeres vagy épp gazdag életet éljek. Annyira tudatlan voltam a mátrix foglyaként, hogy még annak a sok mindennek sem adtam hálát, amit elértem az életben.  A sokszor pörgetett méltatlankodásomban, még arra sem voltam éber, hogy rám hányszor mondják:

 

Bezzeg neki könnyű!

 

Mennyire belénk ivódott az Ősöktől, hogy csak a nehéz lehet értékes és igaz. Csak a nehéz megfeszített munka az, ami erkölcsileg megfelelő, példamutató és tanítható. Belénk nevelték, és már az anyatejjel csöpögtették, hogy mindenért meg kell küzdeni, ha el akarunk az életbe érni valamit.

Miért ilyen “nehéz” választani a könnyűt?

Bezzeg Neki könnyű… (2)

 

Rengeteg spirituális tanítás, dogmatikus vallás mondja a könnyűre, hogy hamis vagy, hogy lelkileg nem elég mély. Hirdetik, hogy a nehéz súlyos terheket igen is cipelni kell, mert ezt mérte ránk Isten, Jézus, a karma stb. Mivel minden semleges, a töltést Te teszed az élethez, Isten, Jézus, a karma „csak” van, nem mért ránk semmit, de jó velük takarózni. Ez is egy választás, mint minden az életben, és ha a nehezet választod, akkor minek mondogatod, hogy bezzeg Neki könnyű?

 

Ha viszont azt választod, hogy kilépsz az önmagad teremtette, és mások által bevett nehézséggyárból, és választod a könnyed, örömteli életet, akkor elkezded oldani magadat a nehéz terheidtől, hitrendszereidtől és nézőpontjaidtól. A karmát akkor semlegesíted, ha addig oldod magad, míg nem rángatod a bot két végét, hanem középről tekintesz az adott emberre vagy életeseményre, aminek eddig fogja voltál. Ha már elkezdesz érzelmi töltés nélkül szemlélődni, akkor kinyílik a világ, amiben önmagadat fogod élni. Most méltán teheted fel nekem a kérdést, hogy akkor ne éljem meg az érzelmeimet? Dehogynem, csak ne ragadj bele. Sem az érzelmeiddel, sem a gondolataiddal ne azonosítsd magad. Ezek jönnek-mennek és áramlanak.

Bezzeg Neki könnyű…Amikor választottam a boldog, örömteli és könnyed életet, sokszor voltak „nehéz” napjaim, amíg kivergődtem az asztrális nyavalyáimból, de megérte. Ahhoz, hogy egy “könnyedebb” rezgésre kerüljek, el kellett engednem a terheimet, amikkel nem tudtam szárnyalni. A “nehéz” ebben az volt, hogy TÚLSÁGOSAN ragaszkodtam hozzájuk, mert már megszoktam őket. Viszont Egész más úgy élni az életet, hogy bármi történjék is velem, éber vagyok rá és tudatos. Ez nem azt jelenti, hogy mindig tudom, mit kell tenni, az életben. Sőt! Ez azt jelenti, hogy azonnal kérdésben vagyok, hogy mit kell tennem, mi kell lennem ahhoz, hogy ez meg ez megoldódjon az életemben. Aztán az Univerzum számos válaszából a nekem legkönnyedebbet választom. Lehet, hogy neked nem ez lenne a könnyű, de nekem ez működik, az én valóságomban ez az igaz. Erre az éberségre, engem az Access Consciousness eszközei és tanárai ébresztettek. Ha rákerestek, rengeteg információt találtok róla magyarul is.

Bezzeg Neki könnyű… (6)

 

Mindenkinek más a könnyű. Ne essél megint abba a csapdába, hogy másokhoz méred magad, mert lehet, hogy ami Nekik könnyű, Neked nehéz. Mondok egy példát. Vegyük Andrea Bocelli-t aki lehunyt szemekkel, ráadásul vakon énekel, hogy az egész világ beleremeg a gyönyörűségtől. Kihozta magából, ami neki könnyedén megy, imádja és áthatja az egész életét. Sok ember életéhez járul hozzá azzal, hogy azt csinálja, amit szeret. Megdolgozott érte? Igen! Tett érte? Igen. Nehéz Neki? Nem hinném, boldog, hogy énekelhet, nézd csak az arcát. Ha például én akarnék egy hasonló utat magamnak, súlyos nehéz terheket tennék magamra.  Nem, csak azért, mert kappanhangom van, és mindenki szerteszét futna, ha hallaná, hanem azért is, mert nem szeretek énekelni. Nekem az éneklés nehéz. Nekem az írás könnyű, engem ez emel, én ebben bontakozom ki, én ezt imádom csinálni.

 

Neked mi az, ami könnyed, örömteli, imádod és még bőséget is hoz az életedben?  Választanád?

 

Weboldalam: Tudatos Női Lét

Kincses Anna

Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.