Elég-e a szerelem…?

 

Elég e a szerelem, egy jól működő párkapcsolathoz?

 

Mi is az a szerelem? Érzés? Érzelem? Mindkettő, vagy egyik sem? Millió és millió nézőpontból vizsgálhatjuk meg, de a szerelem mindenkinek mást jelent, és mindenki másképp éli meg a saját valóságában. Megtapasztalásainak határtalan érzelmi amplitúdója lehet. Meg tanulunk szárnyalni és a fellegekben repkedni, de nyomorba is dönthet, ha hagyjuk eluralkodni a szerelem gerjesztette őrületet.

 

A tudósok azt mondják kémia, ami két év után „kiürül” a testünkből. Kérdem én  a Lényünkből is kiürül? Lehet-e újra és újra generálni egy párkapcsolatban? Meg lehet-e újítani, tágítani, megélni ugyan azzal az emberrel, hosszú időn keresztül?

 

A szerelem nem egyenlő a párkapcsolattal, és párkapcsolat, nem egyenlő a szerelemmel, de nem zárják ki egymást.

 

A szerelem önmagában is megélhető, és pártól független. Gondoljatok itt a be nem teljesedő plátói érzésre. Ha viszont párkapcsolatban élünk, akkor sem vagyunk ennek az érzelemnek mindig birtokába, mert már kihűlt a kapcsolat, vagy soha nem is volt forró. De nem eszik ilyen forrón a kását, folytassuk tovább a szerelem és a párkapcsolat kapcsolatának fejtegetését. Lehet úgy is harmónia két ember között, hogy ha már nem lángolnak egymásért, de a kapcsolatuk jól működő, és lehet a nagy szerelemben a drámákat és a poklot is megélni. A variáció végtelen, ahogy az élet is az.

eleg-e-a-szerelem-1

Tehát, elég-e a szerelem egy jól működő párkapcsolathoz?

 

Sokan állítják igen, és csak gratulálni tudok nekik, de az én nézőpontom ennél összetettebb. Ha csak rezgésként vizsgálom, a szerelmet, akkor egy felfokozott érzésről, érzelemről beszélünk, amiben előbb-utóbb elporladunk, elégünk, elfáradunk, vagy megunjuk, mert nem tudjuk mindig tartani a frekvenciát. A szerelem lila ködében nem vesszük észre a párunk igazi lényét, elálló fülét és büdös zokniját. Mi, szerelmes nők a csillagokat is lehozzuk az égről, és kirántjuk azt a férfinak vacsorára, krumplipürével és ubisalival tálaljuk minden este, ha kell. De ugye nem kell. Ebbe is bele lehet unni. Annak, aki főz, és annak is, aki megeszi.

 

Aztán két év letelte után, mi szerelmes nők felébredünk, és szembetalálkozunk egy elálló fülű férfival a fürdőszobában, aki épp a büdös zokniját tuszkolja bele a szennyes tartóba. Megrémülve rádöbbenünk, hogy nem érezzük azt a jól megszokott érzést, ami eddig átsegített bennünket a párkapcsolat nehézségein. Mert hát most már bevalljuk, önmagunknak, hogy nem volt mindig fenékig tejföl az élet a párunkkal. Bizony voltak nehéz napok, hetek, hónapok, de ott volt a szerelem és inkább hallgatunk, inkább lenyeltünk dolgokat, emeltük és imádtuk a férfit. A szerelemből valami más lett, csak nem követtük nyomon a változást, ami bennünk van.

 

Mi változott? Semmi, és talán minden? Most hogy tovább?

 

Aztán leülünk egy forró kávéval, és a kimosott zoknival a kezünkben és átértékeljük, a valóságunkat. Ha a szerelem után csak a nagy büdös semmi van, mert a szeretet – ami az én olvasatomban feltétel nélküli elfogadást és ítéletmentességet jelent – nem volt alapja eddig sem a kapcsolatnak, el kell dönteni, hogy ezzel együtt tudunk-e élni?! Aztán választjuk, amit választunk. Ha a szeretet a társunk iránt erős, a helyzetünk lehetővé teszi, hogy folytatva a közös utunkat együtt öregedjünk meg anélkül, hogy beleállítanánk az emberünkbe a nagy kést olykor, ha kiviszi az amúgy is gyérülő hajunkat.

eleg-e-a-szerelem-2

Azért ez a verzió sem hozza meg mindig azt a szerethető párkapcsolatot, amiben mi is nagyon szeretjük magunkat!

 

Akkor marad a figyelem, tudatosság és az éberség! Legyünk éberek és figyeljünk magunkra, az érzéseinkre, gondolatainkra, élethelyzeteinkre. Ha megborul az egyensúly legyünk tudatosak a valóságunkra, és azonnal kérdezzük, hogy a jelenlegi állapotunkból, hogy lehet sokkal örömtelibb, szerethetőbb, és boldogabb életet generálnunk. Egyszerűen ez által túlteremtjük az adott, nem túl harmonikus helyzetünket, ahogy visszaigazol az élet, és kiválasszuk a nekünk megfelelő módot majd meglépjük azt.  Lehet így teremteni és újra megújítani a szerelmet, a szenvedélyt a szexuális vágyat, az intimitást. Határ itt is a csillagos ég, csak legyünk tisztában azzal, hogy milyen párkapcsolatot is szeretnénk valójában.

 
eleg-e-a-szerelem-3

Azt mondják a „boldog szerelemnek nincs története”, én azt mondom nem is kell, hogy legyen, inkább éljük meg, mert a történetünk átírható!

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.