Igaz barátság

Elmesélem Nektek a saját történetemet az igaz barátságról. A szomszédságomba költözött egy házaspár 3 csemetével. Az első benyomásom az volt róluk, hogy az apuka állandóan dolgozik, anyuka kissé fennhordja az orrát. A két kamaszodó lánykát neveltek, és az asszony egy újszülött picurival volt otthon. Nekem is három csemetém van, köztük a legidősebb egy fiú.

 

Az én nagyobbik fiam belehabarodott a szomszéd leánykájába, ami nem lett volna gond, de a fiatalok nem túl illően viselkedtek az utcán. Ezzel szembesült a leányzó apukája is. Most már néven nevezem a kedves szomszédaimat, tehát Attila, az apuka aznap este kissé feszülten bekopogtatott az ajtónkon, hogy beszélnünk kell a csemetéinkről. Attilában volt némi feszültség a származásunk miatt, és, hogy vajon mennyire vagyunk kommunikatívak. Aznap este várakozáson felüli, nagyon jó hangulatú beszélgetés volt, így ismertem meg Attilát. Anyukával, Rékával innentől kezdve köszönő viszonyban voltunk.

 

Egyik nap Réka, az akkor másfél éves lánykájával sétált az utcán és elkezdtünk beszélgetni, vagyis inkább a picivel kezdtem el kommunikálni és így az anya is közvetlenebbé vált. Ebből az egy beszélgetésből napi kávézások lettek, közös programok, sok-sok együtt töltött idő. De igazán szorossá a válásom környékén kezdett alakulni a barátságunk.

 

Mindig mellettem volt, támogatott mindenben, és ha kellett, fogta a kezem.  Együtt sírtunk, nevettünk.

 

Elmondhatom, hogy mára nemcsak barátokká, hanem családdá kovácsolódtunk össze. A pici lányka a keresztlányom lett. Nem mondom, hogy nem voltak súrlódások, de ezek csak megerősítették a barátságunkat. Bármilyen fordulat van az életemben ő az első, akivel mindent megosztok. Nekem Réka az igaz barátom. Nem akarok túl ömlengősnek látszani, de ha vele vagyok, egyek vagyunk. Ha viszont nincs mellettem, mert dolgozunk, vagy más idetöltésünk van, akkor is megtaláljuk a módját annak, hogy napi szinten tartsuk a kapcsolatot. A megjelenése, a lénye, a lelke örökké pozitív kisugárzású.

Ő már nem is barát, sokkal, de sokkal több annál. Testvér? Talán nincs is rá megfelelő szó. Mit is jelent Ő az én életemben? MINDENT!

 

Kordován Andrea

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.