Interjú Kincses Annával

Kincses Anna cikkeit lassan egy éve olvashatjátok a magazinban. Ebben a riportban szeretném bemutatni nektek, hogy ki is Ő valójában, hogyan indult el a tudatosság útján, és mi az, ami motiválja?

 

Mikor és milyen körülmények között döntöttél úgy, hogy a tudatosság útjára lépsz?

Fura az élet, mert engem a halál indított el ezen az úton. 15 évvel ezelőtt az újévet ünnepeltük a szüleimnél. Másnap, január másodikán, anyu felhívott és belesikított a telefonba:

  • apád meghalt!

Én üvöltve roskadtam össze és azt éreztem, hogy vége mindennek. Aztán őrült mód levezettünk Orfűre, emlékszem szegény gyermekek rémülten ültek a kocsiban, mert én végig zokogtam az utat, nem tudtam uralkodni magamon, és nem is akartam. Leérve Orfűre felmentem a szobába, ahol a kihűlt teste feküdt, álmában ragadta magával a halál. Mindig ezt kérte, hogy így haljon meg, de nagyon korai volt, 56 évesen ment el.

 

A temetést zombiként csináltam végig, azt éreztem valami elszakadt bennem. Amikor minden lezajlott és én a sírjánál álltam egyedül, csak arra tudtam gondolni, hogy:

  • ennyi az élet? Élünk, elvagyunk és meghalunk? Ha holnap én halnék meg, mit hagynék magam után? Ezt a nagy sz@rt amiben most benne vagyok? Egy elromlott, közönyös házasságot, rosszul menő üzletet, végtelen unalmat, egykedvűséget és megannyi keserűséget?

 

Nem neveltek sem hívőnek, sem vallásosnak, és a spiritualitásról még semmit sem tudtam, de akkor ott a temetőben aputól segítséget kértem. Segítsen ebből kijönni, hogy végre érezzem, hogy élek, hogy rájöjjek ki is vagyok én valójában.

 

Aztán elindult a lavina. Ez egy utazás magamban, és soha nem lesz vége, örülök ennek, mert így mindig lesz mit fejlődni és tágítani a tudatosságomon.

 

Véleményed szerint mit jelent a tudatosság, te hogy éled meg?

 
A tudatosság számomra az, hogy felvállalom a felelősséget az életemért, a valóságomért, beleértve a tudatalatti blokkolt energiáimat, hitrendszereimet és nézőpontjaimat is. Tudom, hogy csak ezzel a felvállalással tudom alakítani a valóságomat.

 

annaIgyekszem elfogadni a másságot, ami nem ezt a csöpögős, „szeressünk mindenkit” elven működik. Én ebben nem hiszek. Szerintem mindenkit nem lehet szeretni, ez illúzió. Sok embernek, még a közvetlen környezetét szeretni is nagy falat, saját magát is beleértve. Rengeteg ember gyűlöli önmagát. Előbb ott kellene kezdeni a szeretet gyakorlását, én is ezt tettem. Viszont azt vallom, hogy hagyd élni a másikat, ne avatkozz mások életébe, és tiszteld a másságát, még ha egyáltalán nem érted, akkor is. Nem megérteni kell a másikat, hanem elfogadni, hogy másképp működik, mint én, másképp reagál, cselekszik, mást tart érdekesnek és fontosnak. Nekem a szeretet, az az ítélet és a bírálat nélküli élet.

Éberen figyelem magam, ami néha átcsap kontrollba, de aztán rászólok magamra:

  • Nyugi kislány, csak lazán és könnyedén!

Mivel figyelem magam, azonnal észreveszem, hogy kilibbenek, a számomra finom energiákból, és rögtön nyúlok az eszköztáramért, hogy harmóniába kerüljek újra. Persze, ha nem megy, akkor hisztizek, sírok, sőt dühöngök egy jót, de azt is tudatosan, mert tudom, hogy épp egy hisztis p. vagyok. Nem azonosulok az érzelmeimmel, a sztorijaimmal, még ha meg is élem őket.

 

A tudatosság számomra, nem egy bebiflázott rendszer, vagy fix válasz az életemre, hanem annak az ébersége, hogy működik nekem egy örömteli világ az adott pillanatban. Mivel az én nézőpontjaim korlátozottabbak, mint a Tudat végtelen nézőpontjai, ezért folyamatos kérdésben vagyok, hogy mi nekem az adott pillanatban a legjobb.

 

Hogy érhetem el, amit szeretnék? Mit kell tennem, és mi kell lennem hozzá, hogy eljussak a céljaimhoz és megéljem őket? Aztán mindig megjön a válasz az Univerzumtól.

 

Jelenleg a Kicsi Budoár Női Magazin egyik tulajdonosa és cikkírója vagy, ezelőtt mivel foglalkoztál?

16923746_1235233619847519_682685861_n

 

Kozmetikusként végeztem a középiskola után, aztán megtetszett a virágkötészet, és ott is eltöltöttem pár évet. Tanultam természetgyógyászatot, a fitológia volt a szakterületem. Rengeteg alternatív gyógyítást magamba szívtam. Végeztem tanfolyamokat, ami segített megnyílnom, és sokszor autodidakta módon ébresztettem magamat arra, amit tudok. Imádom a kvantummechanikai technikákat, a kvantumfizikát, mindent, ami energia, és rezgés. Évekig jártak hozzám egyéni konzultációra, utána pedig tanfolyamokra azok, akik a lelki tisztulást és az önmagukhoz való utat választották. Nem hiszek abban, hogy bárkit meg lehet tanítani bármire, viszont ébreszteni lehet arra a tudásra, ami benne van. Mindenki egy önálló Univerzum, ami nekem működik, az nem biztos, hogy másnak is. Arra igyekeztem ébreszteni az embereket, hogy használják az önerejüket, mert akkor teremthetnek maguknak egy örömtelibb életet, a nyavalygás helyett. Amikor már ez sem okozott örömet, felfedeztem magamban az írást, és megélem benne a kreativitásom. Határtalan lehetőségeket látok benne, és ez motivál. Egész életemben kerestem valamit, és nemrégen jöttem rá, hogy ez az alkotás. Alkotni valamit magamból, aminek nem csak én örülök, de másokat is érdekel és szórakoztat.

 

Nagyon sok írásod foglalkozik a nőiesség megélésével, mi az oka annak, hogy ezt a témát választottad?

 

A nőiségemet és a nőiességemet sokáig egy nagyon beszűkült állapotban éltem meg. Féltem a női erőmtől és a szépségem hatásától. Nem tudtam kezdeni azzal, amit kiváltok a férfiakból. Sokan foglalkoznak azzal, amit nekik is tanulni, vagy inkább kibontani kell. Én is így voltam, és talán vagyok is ezzel. Mindent energiába és információba látok már és azt éreztem, hogy töredékét használtam annak az őserőnek, amivel egy nő rendelkezik, születésétől fogva. Féltem a női erőmtől és a szépségem hatásától. Mostanra már a félelem megszűnt, de felfedezni való magamból van még bőven. Az írásaimmal ébreszteni szeretném a nőket a saját maguk erejére, hogy ez az erő, nem a durvaságban, az agresszióban, a keménykedésben találják meg, hanem a finom energiákban.

 
Egy mosoly, kacér pillantás, vagy épp a gyengédség hegyeket tud mozgatni, csak tudni kell használni!

 

Ne féljenek a szépségüktől, engedjék áramolni, hisz azért van. Hosszú út vezetett nekem is e dolgok felismerésig. A nőiség alkímiájának megélése egy csodás dolog, és minden nőben benne van. A tudásunk abban rejlik, hogy elő tudjuk magunkból húzni, meg merjük élni, és megmutatjuk a világnak félelem nélkül.

 

Mik a terveid a jövőre nézve?

kincsesanna

Ha a közös üzletet nézem a Mariannal, a Kicsi Budoárban, akkor megérett az idő a változásra. Lassan egy éve írom a cikkeket, és azt érzem, eljött az a potenciál, ami nagyobbat teremt ebből, amit eddig létrehoztunk. A “hogyanját” még nem tudjuk, de kérdésben vagyunk, és nagyon szeretnénk közelebb kerülni az olvasóinkhoz, új megközelítésekkel, nézőpontokkal nyitni a nők felé. Ezek lehetnek videók, online vagy élő tanfolyamok, élő előadások, klubok. Valaki felvetette a minap, hogy foglalkozunk-e bántalmazott nőkkel, és én rávágtam, hogy igen. Mind a ketten éltünk át erőszakos támadást fiatal korunkban és kijöttünk belőle, fel tudtuk oldani, továbblépni. Nagyon szeretnénk egy anonim klubot létrehozni, és dolgozni benne, segíteni, támogatni azokat a nőket, akik hozzánk fordulnak. Itt nemcsak a fizikális bántalmazásra gondolunk, hanem a lelki terrorra is.

 
Ha az egyéni utamat nézem, akkor nagyon szeretnék fejlődni, kibontódni az írásban. Már pályázom a novelláimmal, és tervben van az első könyvem megírása is.

 

Nálam a motiváció, nem igazán a „tanítás”, inkább szeretnék, szórakoztatni, örömöt és nevetést vinni azokhoz, akiket érdekelnek az írásaim. Ezért is hoztuk létre a Női humor, Tanmese és vers rovatokat a magazinban. A könyveimben, a novelláimban elereszthetem a fantáziámat, kalandozhatok, ahol csak szeretnék úgy, hogy még bőséget is hozz számomra. Nagyon hálás vagyok a létemért, és ezért a közös kalandért, amit itt élek a Földön.

Talán ez az, amit apu sírjánál kértem, hogy ha a halálomkor visszapörgetem az életem, azt tudjam mondani magamnak:

  • Kislány, kibontottál és megéltél mindent, amit csak szerettél volna, szuper életed volt a földön!

 

Mit üzensz az olvasóidnak?

  • Ne hagyd, hogy más írja életed forgatókönyvét, ne add ki a kezedből a hatalmadat, amivel mindig is rendelkeztél, csak mert leszületésedkor elfelejtetted, mert nem kaptál hozzá használati utasítást!
  • Ébredj magadra, és használd azokat az eszközöket, amik működnek neked, segítve ezzel egy boldogabb élet kibontakozását!
  • Légy tisztában az igényeiddel, és merd túlteremteni azt a valóságot, amiben épp vagy, és már nem tesz boldoggá!
  • Rendezd a múltadat, és válassz magadnak olyan jövőt, amiben a legteljesebb Önmagadat éled!
  • Aztán, amikor már ezt is kinőtted, újra és újra indulj, írd felül az életed, válassz, változtass, dönts, lépd meg, és cselekedj!  

Köszönöm az interjút  🙂 

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.