Éreztem, nem először találkozunk

Végre egyenesben vagyok- gondoltam. Hosszú évek után végre mellettem van egy férfi, aki komolyan is gondolja, hiszen elhozott, hogy bemutasson a családjának. Bár a legfontosabb dolgot még nem mondtam el magamról, de igyekszem még halogatni, nehogy annyira sokkolja a helyzet, hogy ő is lelépjen.

 

Belépünk a házba, az édesanyja kedvesen fogad, aminek nagyon örülök. Nem árt jóban lenni az anyóssal. Aztán jönnek a testvérek, két öccse van, a legfiatalabb nagyon tartózkodó. Kezet fogunk és már el is tűnik az emeleten. A nagyobbik viszont teljesen az ellentéte. Nyitott, mosolygós, bemutatkozunk egymásnak, felém nyújtja a kezét, én ránézek, és megint ott van! Csak nehogy észrevegyék, nem akarok magyarázkodni!

 

Az érintés elég volt, hogy bekapcsoljon a képességem, innen tudom, hogy vele már volt dolgom egyszer, valamikor.

 

Az energia elindul a tenyeremből felfelé a karomon egészen a mellkasomig. Érzem, ahogy a szívem hevesebben ver, érzem a szerelmet, amit egykor iránta éreztem. Egy pillanatra összekeveredik a múlt és a jelen. Komoly erőfeszítéseket kell tennem, hogy ki tudjak lépni ebből az érzelmi állapotból. Zavaromban elkezdek mosolyogni és gyorsan körbenézek a házat dicsérve, miközben figyelem a körülöttem lévők reakcióit, vajon észrevettek-e valamit? Nem tudom, meddig álltam ott bambán a srác kezét fogva, ilyenkor mindig elvesztem az időérzékem. Pár másodpercet is képes vagyok óráknak tapasztalni. Senki nem vett észre semmit.

 

Siker, gondolatban megdicsérem magam. A párom eltűnik a fürdőszobában, az anyós jelölt pedig a konyhában főz. Ő viszont leül velem a kanapéra és tévét néz. Próbálok lazítani, de nem igazán sikerül, nem tudom levenni róla a szemem, most már kíváncsi vagyok mit éltem meg ezzel a férfival, ami ennyire kibillent a lelki nyugalmamból. Biztos könnyebb lenne a helyzet, ha nem lenne ennyire vonzó!

mikor megláttalak1Lassan dél körül jár, iszonyú meleg van, az ebéd nemsokára kész. Párom az édesanyjával beszélget a konyhában. Öcsivel még mindig ott ülünk a nappaliban. Egyszer csak feláll a kanapéról.

  • Neked nincs meleged? Bekapcsolom a ventilátort.
  • De igen, ez jó ötlet! – válaszoltam.

 

Megfordul, hogy visszaüljön az ágyra, mikor hirtelen a pólójához nyúl és leveszi magáról.

 
Érzem, ahogy egyre gyorsabban veszem a levegőt, a szívem kalapál, a látásom homályos lesz.Kezdődik, itt van, most már látni fogom, ki is volt ő nekem!

 

Lehunyom a szemem. Látom őt, ahogy lenéz rám, felhajtja a fátylat az arcomból. Érdekes, a szeme pontosan olyan gyönyörű kék, mint most. Megcsókol, a szája puha és érzéki. Érzem a szerelmet és a szenvedélyt, amit iránta éreztem. – tehát házasok voltunk. Látom megöregedni magunkat egymás mellett, szép hosszú életünk volt.

 

A vetítésnek vége, nincs több kép. Kinyitom a szemem, összetalálkozik a tekintetünk. Ez a mélyre ható tekintet, mintha belém látna! És ha tényleg belém lát, elvégre én is ezt teszem, nap, mint nap az emberekkel?!  Elpirul, elkapja a fejét, ide-oda jár a tekintete.

Nem tudja, nem látja, de érzi!

mikor megláttalakÉn vagyok a tudatos, nekem kell semlegesíteni ezt az energiát, de még nem tudom hogyan. Nagyon erős, legszívesebben megélném, ahogy korábban, egy előző életben. Ugyanakkor tudom, hogy ez most nem az az idő, ebben a helyzetben nem ez a megfelelő döntés. Talán egy következő körben, majd egyszer, valamikor…

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.