Mindennek, ami történik veled, Te vagy az oka?

 „Ma se mástól várd, hogy legyen egy jó napod, hiszen, hogy jó lesz-e, arról csak te tehetsz és az akaratod.”

 

Hát nem! Még véletlenül sem igaz így! Remek idézet! Mióta elkezdtem írni a saját gondolataimat, egyre jobban rájövök, hogy mekkora butaságokkal találkozom nap, mint nap, idézetek formájában. Elmélkedős hangulatomban elemzem egy mondat mélyebb értelmét és szembesülök vele, hogy nem értek vele egyet, mert szerintem nem így van!

 

Nagyon felkapott ma azt hangoztatni, hogy minden rajtad múlik, ha rossz történik veled, annak Te vagy az oka, ha jó történik veled, annak is Te vagy az oka. Tulajdonképpen mindennek TE vagy az oka, csak az kérdés, hogy éled meg, pozitív élményként, vagy negatív élményként.

 

Hát ezzel nagyon nem értek egyet! Sőt! Egyáltalán nem! Ezeknek az állításoknak akkor lenne létjogosultságuk, ha semmiféle külső hatás, inger nem érne bennünket. Igen akkor mindennek, mi lennénk az oka. De nem így van!

 

Mindenkit érnek külső hatások, ingerek, amik nagyon nagy befolyással bírnak a mindennapjainkra, az életünk minden területén. Hiába akarsz Te jó napot, ha a kollégád, párod, gyermeked, vagy egy idegen az utcán másképp akarja. Hiszen mindenkinek van gondolati teremtő ereje.

 

Egy egyszerű példa: Te eldöntöd reggel, hogy ma boldog leszel, mindennek örülsz, mert minden jó, minden kerek, mert azt akarod. Gondolatban vizualizálod, átéled, érzed a határtalan felszabadultságot, mintha már meg is történt volna. Aztán este hazafelé menet a munkából, valaki kitépi a táskád a kezedből, és elrobog vele.

 

Na, kérdezem én, még mindig boldog vagy? Tök jó hogy ellopták a cuccod, remek érzés, ennél jobb nem is történhetett volna veled, igaz? Valójában erre vágytál, ezt akartad, ez a napod fénypontja.  Ja, igen és természetesen ennek is Te vagy az oka, hogy most ez történt veled. Miért épp most mentél hazafelé, miért pont arra, miért nem fogtad erősebben a táskád, stb. Valószínűleg ezt is Te akartad, azért történt meg.

Lássuk be végre, hogy a dolgok nem így működnek! Nem csak a Te akaratod számít és nem csak Te tehetsz arról, hogy jó vagy rossz napod van-e! Az más kérdés, hogy a feldolgozása egy ilyen történésnek hogy zajlik le benned.

 

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy én ebben a szituációban nagyon pipa lennék. Főleg, ha eszembe jutna, mennyi procedúra, utánajárás csak az iratokat újracsináltatni. Nem tartom valószínűnek, hogy repkednék a nyugalomtól és a boldogságtól, „de jó napom van, annyira jó hogy ez történt velem”, mert biztosan ezt akartam, ezt teremtettem meg. Úgy vélem, aki képes ezt úgy megélni, hogy még boldog is ettől, azzal az emberrel komoly probléma van.

 

A másik dolog, ami ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy ez a szlogen, hogy „Te vagy mindennek az oka, a gondolatod teremtő ereje” tökéletesen alkalmas arra, hogy bűntudatod legyen! A bűntudat pedig egy negatív rezgés, ami megbetegíthet, megkeserítheti a mindennapjaid. Bűntudatod lesz, hogy mit csináltál rosszul, hiszen Te azt akartad, hogy jó legyen, megtettél mindent, hogy csodás napod legyen, vagy, hogy sikeres legyél. De mégsem lettél az!

Az életed minden területén nyilván azt szeretnéd, ha minden rendben menne, minden jó lenne. De ez nem működik, mert nem is tud működni, mivel nem csak Te vagy a képletben. Viszont, mint már említettem jön a bűntudat, jön az önostorozás, jön ez elbizonytalanodás, önértékelési problémák, hogy valamit biztosan nem jól csinálsz. Nem hiszel benne eléggé, nem jól alkalmazod. A lényeg, a hiba tuti, hogy benned van!

Nem TE vagy a hibás mindenért, ami úgy történik az életedben, ahogy nem szeretnéd!

 

Vannak dolgok, amiket meg kell tapasztalnunk akkor is, ha azok nem kellemesek számunkra! De azért vagyunk most itt, hogy megéljük, tanuljunk belőle. Felejtsük már el ezt sok idétlen „Mindent csak pozitívan” dumát. Nem lehet, és nem is kell mindent pozitívan megélni. Egy a fontos, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, vagy megálmodtuk, éljük meg, úgy ahogy van! Sírjunk, dühöngjünk, keseredjünk el, érezzük a fájdalmat testileg, lelkileg! Azután engedjük el, ne ragadjuk benne a negatív rezgésbe, az önsajnálatba. Álljunk talpra, és folytassuk az életünket bizakodással, de ne hiú ábrándok kergetésével. Mert az csak újabb és újabb csalódást eredményez. Tanuljuk meg, hogy mindenért tenni kell! A boldogságunkért, a lelki békénkért, mindenért, amit szeretnék elérni az életünkben. Nem elég csak akarni, teremteni a gondolat erejével! Tenni is kell érte!

A lényeg, mindenképp tanulunk, fejlődünk, minden egyes tapasztalásból legyen az pozitív, vagy negatív történés az életünk során!

 

Tradicionális REIKI USUI SHIKI RYOHO Mester, Tanító, Theta Healing konzulens

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm

Cikkeim

 

Gyergyák Ágnes

Tradicionális REIKI USUI SHIKI RYOHO Mester, Tanító, Theta Healing konzulens Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.