Utak, változás, újjászületés

Minden pillanatban, megújulunk, a változást önmagunkban hordozzuk.

 

Nem csak megszületünk, hanem újjá is születünk, mikor elhagyjuk a biztonságot adó anyaméhet, és kikerülünk az akkor számunkra ismeretlen, hideg valóságba. Aztán létünk során szinte minden pillanatban megtörténik velünk, hogy kicsit meghal belőlünk valami, és kibontakozik az új, hogy aztán az is a következő pillanatban elillanjon.

 

Változunk, és újulunk, csecsemőként, mikor bandzsítva felfedezzük azt a csodálatos ötujjú valamit, ami az arcunk előtt repked. Aztán meg tanulunk beszélni, járni, megyünk óvodába, utána elkezdünk iskolába járni, felnőni, miközben folyamatosan alakulunk, változunk, vele a test is, a lelkiségünk és a tudatunk. Közben rengeteget tapasztalunk, sírunk, nevetünk, szorongunk, vagy épp felszabadultan belefeledkezve kalandozunk. Ezeknél a változásoknál, és újjászületéseknél, tapasztalhatunk, nagyobb ugrásokat, mikor szinte egy új minőségbe nőjük ki magunkat.

 

Minden egyes út végén, mikor már minden csepp előremozdító tapasztalást is kicsikartunk az élettől, eldönthetjük, hogy még mindig maradunk a számunkra örömtelen élet mezsgyéjén lavírozva, vagy lépünk egy hatalmasat. Itt hátrahagyva a régi ruhánkat, hogy aztán újjászületve felvegyük, az új köntösünket, frisset és ropogósát, és elinduljunk egy lehet először félelmetes, de ugyanakkor  impulzusokkal és kihívásokkal teli élet lehetőségei felé.

 

Ezeknél az ugrásoknál az elengedés, nagyon fontos hisz, hogy be tudjuk fogadni az új élményeket, amiket teremtünk üresedni kell, mert teli pohárba nem lehet friss vizet önteni. Az elengedés egy művészet, és mi sokszor a ragaszkodás művészei vagyunk. Nem megy, hogy a régi rendszereinket, gondolkodásainkat, ránk ragadt mintáinkat elengedjük foggal, körömmel védjük a nézőpontjainkat, ami csak a mienk és nagyon messze áll az egyetemes igazsághoz, sőt még a saját magunk igazához is. Hisz olyan jó áltatni magunkat és illúzióba élni tovább, mert akkor nem kell csinálni, lépni, változtatni és megújulni. Sokszor ehhez nem vagyunk elég bátrak, vagy motiváltak és tevékenyek.

utak-valtozas-ujjaszuletes-2

Ilyenkor az „sors” belerúg egy nagyot a popónkba és mivel minden fenékberúgás előre visz, az élet kezébe véve az irányítást kirángat bennünket, a megposhadt mocsárból, amiben eddig tapicskoltunk. Aztán már minden halad a maga útján, már irányba vagyunk. Már csak kitartás és elhatározás kell ahhoz, hogy folytassuk a „sárga köves” utunkat, mint Dorothy. A sorsot azért tettem aposztróf jelbe, mert minden pillanatban ott a választás lehetősége előttünk, hogy megváltoztassuk azt, és akkor már nem sorsról beszélünk, hanem tudatos életről. A döntéseink határozzák meg az életünket, hisz számtalan úton és ösvényen járhatunk. legyünk éberek, és tudatosak erre.

utak-valtozas-ujjaszuletes-0

A másik fajta megújulás, már tudatosan zajlik,  mikor figyelve önmagunkra, az életünkre és a szerepre amit épp játszunk benne, saját magunk érjük el a változást. Kilibbentjük magunkat, elengedünk és újjászületünk, nagy drámák és fájdalmak nélkül, hisz életünk forgatókönyvét mi írjuk, és merünk nagyobbat álmodni.

Ti melyiket választjátok?

 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.