A tudatos elme

Holics-Mester Marianna
Latest posts by Holics-Mester Marianna (see all)

A tudatos elme aktívan és szándékosan befolyásolja a testünknek és a sejtjeinknek adott információkat, és hogy megelőzzük a tudatalatti programjainak esetleges káros hatásait.

Tudatunk a Veleszületett Énünk és a Magasabb Énünk és DNS-ünk mellett a személyes kvantummezőnkben található. Ez az a részünk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megváltoztassuk és manipuláljuk azokat az adatokat, amelyeket a sejtjeinknek és a DNS-nek adunk át.

A tudatalatti programok megkönnyítésén túl a tudatos tudatnak is van ereje, hogy spontán módon kreatívvá váljon a környezeti ingerekre adott válaszaiban. Az önreflexió képességében a tudatos elme megfigyelheti a magatartásformákat, ahogyan azokat végrehajtják. Ahogyan egy előre programozott viselkedés kibontakozik, a megfigyelő tudatos elme közbeléphet, megállíthatja a viselkedést, és új választ hozhat létre. Így a tudatos elme szabad akaratot kínál nekünk, azaz nem csak programozásunk áldozatai vagyunk.

Miután rájövünk, hogy mi vagyunk a valóság és az energetikai minták, amelyeket magunk számára teremtünk gondolataink és érzéseink révén, elkezdhetjük látni a lehetőséget, amely a gyógyulás tekintetében nyílik.

Ha negatívak és statikusan a személyes kvantummezőnkben vannak, akkor a fizikai testben nyilvánulnak meg, mert a tudat lényegében olyan információs mező, amely a DNS-ünket tájékoztatja. Mivel folyamatosan teremtünk, amikor bizonyos fokig ellenállunk egy életterületnek, olyan tapasztalatokat állítunk elő, amelyek tükrözik az ellenállást. De szándékos teremtőként alkalmazhatjuk a fizikai, érzelmi és mentális testeket irányító alapvető törvényeket a jóllét eléréséhez.

Az agy szokássá teszi az összes szupresszív gondolatot, érzést és viselkedést vagy hitrendszert. Ahogyan gondolkodunk, meghatározza az érzelmeinket, és fordítva, az érzelmek befolyásolják a lelki és fizikai állapotukat. Az állandó érzelmi energia, amely mások és társadalmunk elképzelései és megítéléseiből, az élettel kapcsolatos tapasztalatokból, valamint a kifejezetlen érzelmekből és cselekvésekből ered, személyes kvantummezőnk részévé válik. Ezek a minták alkotják a hitünket. Ha elnyomjuk őket, ha irreálisak, szűklátókörűek vagy önkorlátozóak lesznek, akkor ártanak nekünk, és megbetegíthetnek minket.

Sok olyan pszichológiai és spirituális eszköz létezik, amely támogatja az önismeretet és a tudatosságot. A tudatos elme megadja nekünk a lehetőséget, hogy megismerjük magunkat, és bátorít bennünket arra, hogy saját gondolatainkat és érzéseinket szemléletes és objektív módon vizsgáljuk meg, az ego vagy a személyes program hatása nélkül.

Amikor ezt meg tudjuk tenni, feltétel nélkül képesek vagyunk elfogadni és szeretni magunkat, és úgy tudunk viselkedni és cselekedni, ami a legmagasabb értékeinket szolgálja életünk minden területén, beleértve az egészségünket és a jóllétünket is. Az átalakulás ezen folyamatán keresztül letehetjük az önkorlátozó hiedelmek és észlelések terhét, hogy megláthassuk, kik is vagyunk valójában. Ez mélyreható hatást gyakorolhat az egészségünkre és arra, ahogyan a betegségek a DNS információra adott válaszaként megjelennek.

A cél az, hogy a tudatos elme és a megkülönböztetés révén megőrizzük semlegességünket, egyszerűen felismerjük és észrevegyük a jelenlétüket, mielőtt elszalasztjuk, vagy elengedjük őket. Ha eléggé kiterjesztjük a tudatunkat, hogy felismerjük a dinamikát, annak ellenére, hogy esetleg nem tudjuk szabályozni az eseményt vagy a kiváltó okokat, amelyek különösen negatív helyzetet hoznak létre, ellenőrizhetjük, hogyan reagálunk rájuk.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket, de dönthetünk úgy, hogy nem rezonáljuk vagy asszimiláljuk az energiájukat a személyes kvantummezőnkbe. Ha pozitív szándékkal tudatosan reagálunk, és ítélkezés nélkül, könyörülettel vagy a hála érzésével megőrizhetünk egy kiegyensúlyozottabb energetikai környezetet a mezőnkben, hogy ezáltal elkerüljük a fizikai testünk megbetegedéseit.

„Az öntudat által az elme használhatja az agyat, hogy létrehozza az „érzelmek molekuláit” és felülírja a rendszert. Míg a tudatosság megfelelő használata egészségre készteti a gyengélkedő testet, az érzelmek nem megfelelő tudattalan ellenőrzése könnyen megbetegítheti a testet.”

Bruce Lipton – Candace Pert, a Molecules of Emotion szerzőjének munkájáról

A tudósok azt vizsgálják, milyen hatással van a meditáció, a tudatos tudatosság kiterjesztése a testre. A közelmúltban a témában megjelent Scientific American cikk azt mutatja, hogy a meditáció áthuzalozhatja az agyi áramköröket, hogy nem csak az elmére és az agyra, hanem az egész testre is serkentőleg hathasson.
A cikk megmagyarázza hogy, vannak bizonyítékok arra is, hogy a meditáció és az általános jóllét fokozásának képessége csökkentheti a gyulladást és más molekuláris szintű biológiai stresszeket. Egy együttműködési tanulmány azt mutatta, hogy a tapasztalt meditálók egy napos intenzív elméleti gyakorlata visszaszorította a gyulladással kapcsolatos gének aktivitását és megváltoztatta a gének be- és kikapcsolásával járó enzimek működését…

Egy másik tanulmány a meditáció hatását vizsgálta a sejt hosszú élettartamát szabályozó molekulára. A szóban forgó molekula egy telomeráz nevű enzim, amely a DNS szegmenseket a kromoszómák végein meghosszabbítja. A telomerek a genetikai anyag stabilitását biztosítják a sejtosztódás során. Lerövidítik a cellák minden egyes szakaszát, és amikor a hossza egy bizonyos kritikus küszöb alá csökken, a sejt nem osztódik tovább, és fokozatosan elöregszik. A kontroll csoporthoz képest a meditálók a pszichés stressz legnagyobb csökkenését, és magasabb telomeráz-aktivitást mutattak. Ez a megállapítás azt sugallja, hogy a tudatosság tréning lassíthatja a sejtek öregedés folyamatát.

Judith Kravitz, a Transformational Breath: 100 Breaths to Joy hang- és lélegzet-meditációs technika alapítója azt mondja, hogy meditációs állapotban növelheted az agyad által feldolgozott frekvenciatartomány szélességét, növelve az információhoz való hozzáférési képességét. Az információk elérése és feldolgozása tudatosabbá tesz. A nagyobb tudatosság finomítja az idegrendszert, és lehetővé teszi, hogy mind a magasabb frekvenciák, mind az alacsonyabb frekvenciák információit megkapd. Ha több frekvenciához férsz hozzá, azzal emelheted a vibrációt és a tudatosságot.

Ezért kvantum jellegünk alapján, amit tudatosan és tudattalanul gondolunk és érzünk, befolyásolja a DNS-ünket, és végső soron a genetikai kódolásunkat. Ez kulcsfontosságú a mechanizmusok megértéséhez, amelyek hozzájárulnak a betegségekhez.

 

Részlet Althea S. Hawk „Kvantum DNS gyógyítás” című könyvéből

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük