Amikor a férfi „lát” engem – mint az Avatárban

Kincses Anna
Latest posts by Kincses Anna (see all)

Látlak téged! – Amikor először hallottam ezt a mondatod az avatár című filmben teljesen elbűvölt. Olyan csodás megfogalmazás volt az odaadottságra, – persze a filmbéli jelenettel együtt -, hogy szinte áthatotta minden sejtemet.

Sokáig hatása alatt voltam ennek a jelenetnek és elkezdett izgatni a dolog, hogy vajon a férjem mennyire lát engem igazán. Persze tudom, hogy teljesen senkit nem lehet kiismerni vagy látni, mert mindenki egy másik Univerzum teremtője, de izgalmas tudni, hogy vajon a párom mennyit „lát” és érzékel abból a valóságból, ami én vagyok.

Kezdtem tudatosabban odafigyelni mit mond, mit tesz és hogy viszonyul hozzám. Ez azért volt érdekes, mert évek óta együtt vagyunk, és bizony vannak ismétlődő rutinszerű dolgok, amiknek már nincs annyi jelentőséggé, hisz majdnem minden nap megélem vele. Évek óta kapom a kedvességet és a törődést, ami belém ivódott és sajnos szinte észre sem veszem már. Ezért aztán levettem minden nézőpontomat miből is lehet lemérni, hogy mennyit lát belőlem a párom, csak figyeltem töretlenül és meg is lett az eredménye.

  • Látja, hogy jólesik nekem, hogy szinte 8 éve töretlenül minden nap kapok szerelmes üzenetet tőle. Persze soha nem követeltem ezt meg, de látja, hogy boldoggá tesz vele, és szerintem neki is jólesik mind megírni, mind az én szerelmes válaszomat olvasni és érezni.
  • Látja, ahogy rám néz, mi van velem az adott pillanatban, mikor vagyok fáradt, nyögős, hisztis, vagy épp huncut és csintalan mikor lehet velem játszani.
  • Látja, mikor vagyok belemerülve egy munkába és tudja, hogy utálom, ha ebben megzavar, de megzavar egy csók erejéig, hisz ez meg az ő játéka. De azt is látja, hogy nem tudok rá haragudni és ezt ki is használja.
  • Látja, hogy nincs kedvem főzni, pedig nem mondom neki, de valahogy még is látja, és már mondja is, hogy akkor ő hideget enne. Persze lehet, hogy szívesen enne főtételt, de lát engem és inkább lemond róla.
  • Látja, mikor vágyom az ölelésére, és ezért életbe lépett egy Peti szabály, hogy ha 3 méteren belülre tévedek a körzetében, kötelező a csók és az ölelés. Mivel a lakásban elég gyakran botlunk egymásba, ugye nem kell mondanom, hány csókot és ölelést kapok esténként.

Az i-re a pontot az tette rá, mikor egyszer átfogta a kezével az arcom és megszólalt, – Látlak téged. Ez ezért is volt érdekes, mert nem látta az Avatárt.

Persze lehet, hogy ezek nem nagy dolgok, de az életem része, és rákellet ébrednem arra, hogy milyen hálás vagyok, magamnak az Univerzumnak, hogy ilyen férfit vonzottam be, aki így “lát” engem. Ebből látszik, hogy ezek az odaadott pillanatok a férjemtől mennyire belém ivódtak és természetessé váltak, hogy egy Valentin napon megírt cikk kellet ahhoz, hogy erre ránézzek újra. Boldog Valentin napot!

Kincses Anna

Írónő Megjelent könyve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük